Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ін'єкційна гідроізоляція фундаменту котеджу

  1. Чому будовою може знадобитися ін'єкція гідроізоляції
  2. Суть методу ін'єкційної гідроізоляції
  3. Технологія робіт по ін'єкційної гідроізоляції
  4. Деякі важливі зауваження

Зведення будь-якого, навіть нежитлового, будівлі вимагає гідроізоляційного процесу. Інакше стіни зруйнуються. Бетон - основа фундаментів - вологи не боїться. Навпаки, він міцнішає і, чим стає мокріша, тим сильніше проводить воду через себе.

Чому будовою може знадобитися ін'єкція гідроізоляції

Термін «ін'єкція», навіть в поєднанні з будівельним терміном «гідроізоляція», все одно підштовхує згадати про медицину. Вливання / укол - все через це проходили. Проте термін як не можна точний: технологія введення гідроізоляційних матеріалів в готові фундаменти дійсно схожа на уколи. Це найдорожчий з існуючих способів захистити стіни від земної вологи. Але інші, більш звичні, дешеві і тому поширені - просочувальний або за технологією схожі обмазувальної / фарбувальний - можуть бути непридатні.

Ін'єкційна гідроізоляція фундаменту
Ін'єкційна гідроізоляція фундаменту

Ін'єкційним способом досягається найбільша ефективність ізоляції від вологи. Матеріал особливий - найчастіше це різні гелі і акрилатні суміші. Виконаний бар'єр витримує тиск води в кілька десятків атмосфер. Не випадково він практикується в різних тунелях, перш за все - в метро.

до змісту ↑

Суть методу ін'єкційної гідроізоляції

За останні 30 років в Європі застосовують цей метод, щоб уберегти стінки підвалів і фундаментів від небажаної вологості і протікання. Нещодавно і в нашому будівництві він став відомий і відразу - перспективним. Ціни на матеріали та вартість роботи не катастрофічна вище (порівняно з відпрацьованими століттями способами влаштування гідроізоляції), а ось ефект вище в рази. За допомогою ін'єкційного методу закладають глибокі тріщини і відколи поверхонь фундаментів, зупиняють сильне і постійне просочування води через бетон. Більш того: метод працює і не по бетонним спорудам - ​​він придатний і для пористих матеріалів (цегляна кладка або будова з газо- і піноблоків).

Просочування води через бетонне перекриття
Просочування води через бетонне перекриття

Суть цього «медичного» методу: підготовлену полімерну суміш закачуються під тиском в розриви-тріщини, в пори або шви стін / підлоги / стелі будь-якої конструкції. У місцях, куди дістати складно, практикують спецін'ектори - такий їх тип, який може влити суміш під підвищеним тиском.

Матеріали для ін'єкційної ізоляції готуються на мінеральній або поліуретанової щільної основі, яка приблизно дорівнює щільності води. Це дозволяє сумішей фактично безперешкодно проникати навіть в дрібні розриви поверхонь, які непомітні «на око» в масиві стін фундаменту.
Ін'єкційну технологію гідроізоляції доцільно запланувати і проводити в наступних випадках:

- коли потрібно збільшити межу робочих навантажень несучих конструкцій фундаментів з цегли або буту;
- якщо необхідно ліквідувати активний проток води, що утворився в фундаменті;
- при влаштуванні ізоляції, званої відтинає - вона пролягає між основною стіною будинку іфундаментом;
- при закладенні різної величини швів між землею і фундаментом.

до змісту ↑

Технологія робіт по ін'єкційної гідроізоляції

1. Етап проектування. У проект внести щільність майбутніх отворів. Кількість суміші / гелю для гідроізоляції розрахувати на весь обсяг відразу. Врахувати, що кількість отворів і матеріалу буде пропорційно товщині фундаменту і виду суміші. Витрата поліуретанової: 1,5 літра на квадратний метр - не менше. Акрилової знадобиться значно менше.

2. Підготовчий етап на новобудові. Зачистка стінових поверхонь від пилу / бруду. Ліквідація сильних нерівностей. Якщо має бути ремонт поверхонь, вже експлуатованих, обсяг трудовитрат буде більше. Треба, наскільки можливо, стару гідроізоляцію видалити, стіни від грибка / цвілі очистити, солі спеціальними засобами ліквідувати.

Схема ін'єкції гелю для гідроізоляції
Схема ін'єкції гелю для гідроізоляції

3. Етап буріння. Створити необхідні отвори можна перфоратором або дрилем. Діаметр отворів - 25-32 мм (залежить від розміру ін'єкційних пакеров / капсул). Отвори робляться під гострим, до 45 градусів, кутом. Глибина шпурів змінюється в залежності від завдань, але зазвичай це 2/3 від товщини стін. Закладаючи шви між землею і фундаментом, пробурити стіну треба наскрізь. Шпури промивають струменем води.

4. Етап ін'єкції. В отвори вставити пакери - вони служать насадкою для насоса. Через них всередину стіни закачуватиметься гідроізоляційна маса. Чи впорається зі справою і невеликий, з тиском 0,5 МПа, насос. Для важливих вузлів об'єктів промисловості підійде електронасос мембранний або насос поршневий. Тоді в отвори піде не тільки суміш, але і затверджувач. Це дозволить розподілити гідроізоляційний матеріал рівномірно по товщині фундаменту / стіни.

Відео: Ін'єкційна гідроізоляція фундаменту

до змісту ↑

Деякі важливі зауваження

Якщо стіна на «сухий кладці», можна обійтися без насоса. Пакери просто потрібно наповнювати по кілька разів. Без насоса суміш розходиться по пустотах повільніше - треба процес повторювати не раз.

Після ін'єкції пробурені отвори закрити цементно-піщаним розчином сумішшю.

Важливо! Роботи проводити при температурі від +5 градусів. При низьких температурах навколишнього середовища суміш по бетону буде розподілятися з великими труднощами - ін'єкція може бути неякісною.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама