Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Інструкція по монтажу покрівлі з металочерепиці

  1. * При покупці повного комплекту покрівлі (не менше 30% комплектуючих від вартості листів металочерепиці)...
  2. літній горище
  3. мансардне приміщення
  4. теплоізоляція
  5. монтаж металочерепиці
  6. Правильне виконання кріплень
  7. Монтаж добірних елементів
  8. додаткові комплектуючі
  9. Догляд за покрівлею з металочерепиці

* При покупці повного комплекту покрівлі (не менше 30% комплектуючих від вартості листів металочерепиці)

При монтажі покрівлі з металочерепиці дотримуються такого порядку монтажу її елементів:

  1. кроквяні балки;
  2. пароізоляційна мембрана;
  3. теплоізоляція;
  4. гідроізоляційна мембрана або плівка, лати (якщо потрібно - монтаж проміжної і контробрешетування);
  5. комплектуючі: планки розжолобків, карнизи, вітрова дошка, гаки для водостоку;
  6. металочерепиця ;
  7. коньковие елементи і заглушки для них, трійники;
  8. труби, прохідні елементи;
  9. вітрова планка;
  10. елементи покрівельної безпеки;
  11. водостічні жолоби (монтуються на гаки, в подальшому встановлюються воронки, труби та інші комплектуючі).

Монтаж стропильних балок і гідроізоляційної плівки



Малюнок 2. Покрівельний «пиріг».

Інженери компанії "Евромет" рекомендують для крокв використовувати брус перерізом 150х50 мм або більше. Кроквяні балки розташовують з кроком в 60-90 см. Перевищувати яку не бажано: в цьому випадку буде потрібно монтаж посилених обрешетін, що підвищить навантаження на стіни, фундамент і крокви.

Утеплювач монтують між кроквяних балок з боку приміщення. Матеріалом для утеплення намагаються заповнити весь простір між балок. Теплоізоляцію розміщують так, щоб між нею і гідроізоляційної плівкою залишався повітряний зазор. Це потрібно для вентиляції.

Це потрібно для вентиляції

Малюнок 3. Решетування і гідроізоляція.

Щоб виконати такий зазор, використовують проміжну обрешітку. Досить використовувати планки товщиною 5 см. Гідроізоляцію кріплять на цих планках скобами за допомогою будівельного степлера. Плівка буде закріплена остаточно після монтажу контробрешетування.

Гідроізоляція поставляється полотнами в рулонах Гідроізоляція поставляється полотнами в рулонах. Їх розгортають вздовж карниза, рухаючись від свеса до коника. Плівку укладають з нахлестом. Його розмір залежить від кута нахилу ската:

  • 30 ° і більше - нахлест 15-20 см;
  • 12-30 ° - нахлест 25 см.

При облаштуванні вальмовой даху в області ребер до цих значень доповнюють 5 см. Підпокрівельні плівки мають у своєму розпорядженні так, щоб нахлест потрапляв під рейки контробрешетування. Додатково кріпити стики гідроізоляції сполучної стрічкою не обов'язково. При монтажі плівки не натягують, дозволяючи полотнам провисати на 1-1,5 см. Таке провисання має бути рівномірним. У нижніх точках «провисання» гідроізоляція не повинна стосуватися утеплювача. Відстань між нею і теплоізоляцією - не менш 3 см.

При такому монтажі гідроізоляції тепло буде йти з теплоізоляції під час провітрювання разом з випарами. Такі тепловтрати знижують, використовуючи гідроізоляційні матеріали, які додатково виконують функції вітрозахисту. такі плівки і мембрани витримують підвищений тиск води і пропускають водяну пару. Їх укладають на утеплювач без зазору. Використовувати проміжну обрешітку не потрібно. Так само виконують монтаж ізолюючих матеріалів, якщо для гідроізоляції і вітрозахисту застосовуються різні плівки.

До укладання гідроізоляції заміряють діагоналі прямокутних скатів, щоб перевірити геометрію. Вони повинні бути рівними один одному. Якщо є відхилення, для його компенсації під фронтонні дошки встановлюють проставки.

Для кріплення гідроізоляції і контробрешетування використовують цвяхи з оцинкованими капелюшками і ніжками.

Фахівці компанії "Евромет" рекомендують починати монтаж обрешітки з початкової планки, яка встановлюється вище, ніж інші обрешетіни. Різниця в висоті повинна відповідати висоті профілю металочерепиці. Надалі укладене дахове покриття буде спиратися на початковий брусок внутрішньої поверхнею гребеня хвилі. Для початкової обрешетіни вибирають рівну і пряму планку, яка укладається строго паралельно карнизу.

Для початкової обрешетіни вибирають рівну і пряму планку, яка укладається строго паралельно карнизу

Малюнок 4. Перевірка прямокутності скатів.

Контробрешетку попередньо розмічають. Перший від схилу крок між латами - 28-30 см, наступні - 35 см. Після розмітки можна монтувати обрешітку. Для неї використовують бруски перерізом 100х30 мм. Якщо крокви укладені з кроком більше 90 см, використовують більш товсті бруски.

На ділянках примикань до вертикальних поверхнях, установки вікон і т.п. плівку вертикально отбортовивают.

літній горище



Малюнок 5. Горище.

Для неопалюваних горищних приміщень роботи виконують наступним чином:

  • при укладанні гідроізоляції між нею і металочерепицею залишають зазор в 5 см. Це захищає від утворення конденсату за рахунок того, що температури зовнішній і внутрішній поверхні покрівельного покриття вирівнюються. Співробітники компанії «Евромет» рекомендують купити плівку або мембрану з антиконденсатна покриттям;
  • матеріал укладається горизонтально, полотна гідроізоляційної плівки або мембрани розгортають паралельно покрівельного звису. В області карниза залишають зазори в 3 см, через які проходить повітря;
  • пароізоляція кріпиться зсередини приміщення, її закривають обраним утеплювачем.

мансардне приміщення



Малюнок 6. Загальна конструкція мансардного покрівлі.

При монтажі металочерепиці на житлову мансарду, використовується утеплювач . Щоб захистити його від вологи, облаштовують пароізоляцію і вентиляцію підпокрівельного простору.

Ізолювати утеплювач від вологих парів з боку приміщення можна пароізоляцією. Її полотна укладають з горизонтальним перекриттям в 10 см і вертикальним - в 20 см. Стики закріплюють сполучної клейкою стрічкою.

Щоб забезпечити циркуляцію повітря для вентиляції, виконують наступне:

  • звис покрівлі підшивають вагонкою, залишаючи зазори. Інший варіант - перфоровані софіти;
  • на стику скатів встановлюють вентильований коник;
  • при установці не вентильованого коника ближче до верхнього краю ската розміщують покрівельні вентилі;
  • якщо скат довше 7 м, в його верхній третині додатково встановлюють покрівельні вентилі;
  • при великій ширині ската додаткові вентилі розміщують так, щоб забезпечити рух повітря від карнизів під кутом до 45 °.

Кількість елементів вентиляції розраховують так, щоб загальна площа вентиляційних отворів складала не менше 1% площі покрівлі.

теплоізоляція

До монтажу утеплювача ознайомтеся з інструкцією До монтажу утеплювача ознайомтеся з інструкцією. Якщо потрібно, розкладіть матеріал на горизонтальній поверхні на деякий час, щоб він відлежався.

Розміри утеплювача впливають на відстань між кроквяними балками, тому краще вибрати такий матеріал вже на етапі проектування покрівлі. Теплоізоляцію підбирають не тільки по довжині і ширині, але і по товщині матеріалу. Для помірного клімату шар теплоізоляції становить 15 см або більше. Він залежить від характеристик утеплювача, матеріалів стін і покрівлі тощо.

Матеріал для утеплення монтують після укладання гідроізоляційної плівки. Це захистить його від зволоження в разі опадів. Теплоізоляцію укладають рівно, не допускаючи деформацій матеріалу, утворення щілин і зазорів на стиках. При укладанні в декілька шарів теплоізоляцію розташовують так, щоб стики в сусідніх шарах не збігалися. До укладання наступного шару вже встановлений утеплювач залишають на деякий час, щоб він відлежався.

Для теплоізоляції покрівлі використовують утеплювачі наступних типів.

Теплоізоляція на основі пінопласту. Екструдований пінополістирол - міцний, стійкий до біопоразки і дії вологи матеріал. Недолік таких плит - знижений рівень пожежної безпеки. Для профілактики загорянь при використанні такої теплоізоляції її засипають шаром гравію в 5 см або закривають негорючими матеріалами для утеплення. Такий матеріал доступний за ціною. Його часто використовують для неопалюваних горищ.

Утеплювачі на основі скловолокна. Такі матеріали пропонує Ursa і Isover. Серед переваг - мала вага, пружність, еластичність, екологічна безпека і пожежна безпека. Випускається у вигляді матів, плит. Під дією вологи теплопровідність таких матеріалів збільшується.

Мінеральна теплоізоляція. виготовляється компаніями Paroc , Rockwool і ін. Негорючий, екологічно безпечний матеріал. Не вбирає воду, але втрачає теплоізоляційні властивості під її дією. Зручний в монтажі, легкий матеріал, який не втрачає властивостей з часом.

монтаж металочерепиці


Малюнок 7. Укладання металочерепиці

Інженери компанії "Евромет" рекомендують починати укладання від нижнього краю ската. Зручніше кріпити листи, рухаючись від лівого кута до правого - тоді наступний лист лягає поверх попереднього. Допустима укладання в зворотному напрямку, при якій наступний лист підкладають під уже покладений, але в цьому випадку ризик пошкодити захисно-декоративне покриття підвищується. Листи стикуються так, щоб поєднати їх капілярні канавки. Такі канавки захищають від підйому вологи з освіченим припасованими листами покриття капілярах.

При будь-якій формі ската листи розташовують паралельно лінії карниза. Перший ряд виконують зі звисом в 4 см за лінію карниза. Для покладених листів відразу не виконують жорстке кріплення: спочатку вкручують один саморіз у верхнього краю, потім вирівнюють листи, а потім кріплять їх ще в декількох точках.

Для покладених листів відразу не виконують жорстке кріплення: спочатку вкручують один саморіз у верхнього краю, потім вирівнюють листи, а потім кріплять їх ще в декількох точках

Малюнок 8. Кріплення металочерепиці та вітрової планки.

На 1 м2 покрівельного покриття потрібно не менше 6 саморізів. Для кріплення аксесуарів використовується 3 самореза на 1 пог. м. Аксесуари кріплять, витримуючи крок в 35 см, якщо саморізи вкручуються в поперечну хвилю. Якщо саморізи вкручуються в подовжню хвилю, їх розміщують у верхній точці кожної другої гребеня (крок близько 36,6 см).

При кріпленні листів металочерепиці використовується шуруповерт або працює з низькою швидкістю дриль. Покрівельні саморізи можуть просвердлювати метал, і тому для монтажу металочерепиці допустимо використовувати обрешітку з металевих профілів.

Правильне виконання кріплень

  • При кріпленні металочерепиці саморіз вкручують на ділянці прилягання металу до обрешетіне (в нижній точці хвилі).
  • До початкової обрешетіне кріплення виконують в кожен прогин хвилі. Це підвищить вітрову стійкість покриття.
  • Саморізи бажано вкручувати під «сходинкою», яку утворює профіль металочерепиці. На цих ділянках матеріал має підвищену жорсткість, а кріплення непомітні.
  • У вітрової планки матеріал кріплять в кожен прогин хвилі.
  • Кріплення розміщують так, щоб кожен лист був закріплений на всіх обрешетіне, що знаходяться під ним.
  • Для сусідніх листів змістите точки кріплення на 5 см в сторону їх краю, щоб підвищити надійність стику. В області нахлеста саморізи вкручують через хвилю. Припустимо виконувати кріплення в кожен прогин профілю, якщо важливо домогтися максимального щільного прилягання листів.
  • Металочерепицю ріжуть просічно ножицями по металу або циркулярною пилкою (використовуйте диск з великими зубами). Не можна різати матеріал болгаркою - вона розігріває метал, через що відшаровується покриття.

Саморізи для кріплення металочерепиці


Малюнок 9. Неправильне кріплення шурупа.

Металочерепиця кріпиться на обрешітку покрівельними саморізами. Вони мають ряд відмінностей від звичайних кріплень:

  • матеріал виготовлення - нержавіюча або легована і оцинкована сталь;
  • діаметр капелюшка збільшений;
  • верхня поверхня капелюшки забарвлена ​​в тон до покрівельного покриття;
  • при укрученні використовується додатковий ущільнювач (EPDM-прокладка), щоб місце кріплення було герметичним, ізольованим від вологи.

Саморізи вкручують перпендикулярно обрешітці, без перекосів. При появі перекосу утворюється наскрізний отвір, в яке може потрапляти волога.

Якщо передбачається, що на кріплення буде впливати лужна або кисле середовище, використовують саморізи з ковпачками з пластика.

Монтаж добірних елементів


Малюнок 10. Вентильований коньок.

При установці комплектуючих виконують нахлест. Для горизонтальних елементів він становить 20 см, для похилих - 10 см. При установці горизонтальних елементів додатково використовують силіконовий герметик для гідроізоляції.

Фронтонна дошка Фронтонна дошка. Встановлюється так, щоб верхній торець знаходився на 0,5 см нижче верхньої точки гребеня металочерепиці. Кріпиться до вітрової дошки саморізами, щільно притискається до покрівельного покриття, що знижує рівень шуму при сильному вітрі. Інший варіант передбачає кріплення фронтонной дошки безпосередньо до металочерепиці. На фронтонну дошку виводять полотна гідроізоляції, краї яких закриваються фронтонной планкою.

Фронтонна планка встановлюється так, щоб перекрити верхній гребінь хвилі металочерепиці. Це захищає від попадання води під дахове покриття. Додатково допустимо підігнути край листа металочерепиці вгору на 4 см.

Коник. Кріпиться через хвилю в верхні точки гребенів металочерепиці. Кріплення виконують з боку обох скатів. Краї коника закривають заглушками. Елемент укладається з нахлестом, герметичність якого забезпечується замиканням його жолобків. По всій довжині коника гідроізоляція має розрив завширшки не менше 20 см. Пароізоляцію укладають на суцільну обрешітку. Вона перекриває гідроізоляційний матеріал на 15 см або більше. Це забезпечує циркуляцію повітря в підпокрівельному просторі. Додатково можлива установка профільованого ущільнювача з невеликими отворами, які захищають підпокрівельний простір від вологи і снігу, птахів і комах, сміття.

Додатково можлива установка профільованого ущільнювача з невеликими отворами, які захищають підпокрівельний простір від вологи і снігу, птахів і комах, сміття

Малюнок 11. Розжолобок.

Єндова. Планка укладається на косому зрізі металочерепиці. При монтажі додатково використовується універсальний ущільнювач (прокладається між покрівельним покриттям і нижньої єндовою). Ендову по всій довжині кріплять до єндовою дошці, яка закріплена на кроквах або проміжної обрешітки. Уздовж ендови додатково укладають гідроізоляційну плівку.


Малюнок 12. Карнизна планка.

Карнизна планка. Встановлюється по нижньому краю ската до монтажу покрівельного покриття. Кріпиться на обрешітку через кожні 30 см оцинкованими цвяхами. Якщо передбачається установка водостоку на довгі гаки, їх монтують до установки карнизної планки.

Примикання. На стиках покрівлі з вертикальними поверхнями (стінами, трубами та ін.) Встановлюють пристінні профілі. Для цього на вертикальній поверхні виконують штробу, профіль накладають на металочерепицю і кріплять до стіни з використанням виконаного поглиблення. Якщо стінка труби йде паралельно скату, фахівці компанії "Евромет" рекомендують підкладати профіль під лист металочерепиці і додатково ізолювати цю ділянку пористим ущільнювачем.

додаткові комплектуючі

водостічна система водостічна система . Організовує стік дощової і талої води з покрівлі в зливову каналізацію. Система жолобів і труб забезпечує захист стін від зволоження, а фундаменту і вимощення - від руйнування.

снігозатримувачі снігозатримувачі . Виступаючі елементи, розташовуються уздовж схилів, в зимовий час утримують сніг і лід на даху, перешкоджаючи їх відразу вниз.

сходи . Пристінні і аварійні сходи використовуються для безпечного підйому і спуску до ската. Покрівельні драбини встановлюють, щоб переміщатися по схилу до коника.

містки . Кріпляться на суцільний настил або посилену обрешітку. Використовуються, щоб ходити по даху при її обслуговуванні, ремонті.

Виходи вентиляції. Елементи для циркуляції повітря в підпокрівельному просторі.

Каналізаційні виходи Каналізаційні виходи. елемент системи покрівельної вентиляції , Встановлюється над стояком. Допомагає вирівняти тиск і захищає від неприємних запахів в приміщеннях санвузлів.

Вентилі Вентилі. Використовуються для вентиляції підпокрівельного простору і видалення конденсату. Використовуються спільно з перфорованими софітами.

Антенні виходи Антенні виходи. Якщо на дах виходять антени або встановлюється флагшток, такі елементи забезпечують герметичність місця монтажу.

вікна вікна . Щоб виходити на дах, встановлюють вікна-люки. Мансардні вікна монтують в площину скатів, це - елементи скління мансард.


Догляд за покрівлею з металочерепиці

  • Покриття не потребує спеціального догляду.
  • Відразу після монтажу металочерепицю очищають, видаляють сміття, стружки, підфарбовують ділянки подряпин, отворів.
  • Через три місяці після монтажу, інженери компанії "Евромет" рекомендують підтягнути все саморізи.
  • Якщо потрібно, щорічно металочерепицю промивають слабким мильним розчином.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама