Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Керівництво по гідроізоляції ванної кімнати

  1. Плюси і мінуси обклеювальних матеріалів ↑
  2. Особливості обмазувальної гідроізоляції ↑
  3. Підготовчий етап робіт ↑
  4. Нанесення обмазувальної гідроізоляції ↑
  5. Самоклеящаяся ізоляція і інші методи ↑

Специфіка експлуатації ванній диктує необхідність оптимізації гідроізоляційних характеристик. У приміщенні, призначеному для гігієнічних процедур, високий рівень вологості. Осідає на поверхнях конденсат сприяє руйнуванню будматеріалів. Пар, що проникають крізь суміжні з санвузлом стіни, може зіпсувати обробку. Необхідна гідроізоляція ванної кімнати ще й для того, щоб уникнути затоки проживають поверхом нижче сусідів в разі аварійних протечек. Підсумовуючи аргументи на користь виконання гідроізоляції нескладно зробити висновок - дані заходи значно економічніше витрат на відновлення чужий і особистої власності, зіпсованої парою й водою.

Для нанесення захищає від впливу конденсату і води шару промисловість пропонує широкий асортимент продукції. Існує ряд способів, виконання яких є лише досвідченим фахівцям, оснащеним спеціальним обладнанням. Однак бездоганно працює гідроізоляцію може зробити будь-який господар, який не має навичок ремонтника. Потрібно тільки грамотно підібрати матеріал, визначитися з фронтом робіт, вивчити технологію виконання, запастися терпінням і необхідними інструментами.

Потрібно тільки грамотно підібрати матеріал, визначитися з фронтом робіт, вивчити технологію виконання, запастися терпінням і необхідними інструментами

Гідроізоляція ванною допоможе зберегти будматеріали, обробку, виключить неприємні ситуації з аварійним затопленням нижче розташованих квартир

Попереднім етапом будь-якої роботи, що вимагає витрат на покупку матеріалу, має бути планування. Для цього не потрібно складання проектів, досить схеми з точними розмірами ванної кімнати. Чітко розрахована площа, призначена для обробки, дозволить мінімізувати витрати, виключивши придбання надлишків.

Чи не піддається сумніву, що площину підлоги у ванній необхідно захистити відповідним шаром. Якщо передбачається укладання гідроізоляційного матеріалу тільки на підлогу, бажано, щоб нижні 20 см стін також були захищені від проникнення вологи цим же шаром. Гідроізоляція в таких випадках нагадує своєрідну ємність, що запобігає потраплянню стічної води в область перекриття і в санвузли живуть внизу сусідів.

[Include id = "1" title = "Реклама в тексті»]

Якщо господаря квартири турбує збереження оздоблення стін, суміжних з гігієнічним приміщенням, площині суміщених конструкцій теж слід обробити. Гідроізоляцію наносять також на поверхні стін, біля яких встановлюють душові кабінки та інше сантехнічне обладнання.

Гідроізоляцію наносять також на поверхні стін, біля яких встановлюють душові кабінки та інше сантехнічне обладнання

Зони ванної кімнати, які потребують ізоляції

Різниця в способах нанесення шару, що перешкоджає проникненню вологи, визначила поділ всього діапазону гідроізоляції на обклеювальна матеріали і на більш популярні зараз обмазувальні склади. Обклеювання або обмазувальну технологію, вибирають, орієнтуючись на кращі для власника приміщення терміни виконання роботи і характеристики поверхні, призначеної до обробки.

Плюси і мінуси обклеювальних матеріалів ↑

Найвідомішим, випробуваним способом гідроізоляції санвузлів було нанесення на поверхні рулонних матеріалів, основною складовою яких є бітум. Продукція, що поставляється в наш час на ринок рулонний продукція модифікується введенням полімерних складових, армується скловолокном чи іншої синтетичної тканиною. Серед матеріалів з армуючої основою є самоклеючі і наплавляемие різновиди. Технологія укладання гідроізоляційного шару, що наплавляється на поверхню, занадто складна для новачка і неможлива без застосування спеціального пальника. Тому охочі заощадити час і полегшити виконання робіт недосвідчені виконавці вважають за краще клеяться варіанти.

Визнаними обробниками і будівельниками позитивними якостями рулонної гідроізоляції вважаються простота нанесення самоклеючої ізоляційної прошарку, скорочення технологічних термінів. Виконана за допомогою рулонних матеріалів гідроізоляція підлоги у ванній не вимагає очікування затвердіння поверхні, завдяки чому можна без затримок починати оздоблювальні роботи: укладання плитки, лінолеуму, керамограніта. Значний плюс - чітка фіксація клеяться модифікацій. Вони не зміщуються і не псуються від пересування людей по укладеній поверхні.

Рулонні матеріали з бітумної основою, призначені для гідроізоляції приміщень з високим рівнем вологості

Негативні сторони обклеювання рулонної гідроізоляцією:

  • необхідність попереднього вирівнювання поверхні, так як нерівність, що перевищує 2 мм, не припустима;
  • основа, призначена для обробки, повинна бути висушена;
  • наявність різкого токсичного запаху бітуму, не "вивітрюється» тривалий період.

Якщо, орієнтуючись на швидкість виконання, власник приміщення з рівною поверхнею все ж вибрав спосіб обклеювання, рекомендується віддати перевагу самоклеючі варіанти гідроізоляційних матеріалів.

Особливості обмазувальної гідроізоляції ↑

Невибагливі універсальні обмазувальні склади не вимагають ретельної підготовки поверхонь перед нанесенням, так як в деякій мірі самі виконують функцію вирівнюючого шару. Для бажаючих не витрачати час на попередню підготовку обмазочная гідроізоляція - оптимальний вибір. Дана категорія матеріалів дорожче обклеювальних аналогів, але, з огляду на відсутність необхідності купувати суміші, що вирівнюють, цілком прийнятна і навіть економічна.

Обмазувальні склади представлені:

  • бітумно-полімерними мастиками з основою з окисленого бітуму і включенням органічного розчинника;
  • бітумно-гумовими мастиками, збагаченими підвищують еластичність синтетичними наповнювачами;
  • цементно-полімерними мастиками, що представляють собою суміш цементу з мінеральними добавками.

Слід знати, що якщо гідроізоляція підлоги у ванній кімнаті виконувалася із застосуванням мастик з бітумної основною складовою, необхідна подальша заливка стяжки. Така схема повністю запобіжить проникненню вологи. Але для того щоб після стягування не з'явилися усадочні тріщини, до складу потрібно додати фібру з поліпропілену. Цей модифікує компонент до того ж зміцнить бетонну основу.

Цей модифікує компонент до того ж зміцнить бетонну основу

Гідроізоляція ванної кімнати з застосуванням обмазувального матеріалу

Обмазувальні матеріали відрізняє чудова адгезія з оброблюваної поверхнею. Наявність пластифицирующих включень сприяє поліпшенню роботи з будь-яким жорстким підставою. Пріоритети обробки мастиками бетонних конструкцій обумовлені максимальним проникненням складів в структуру бетону і формуванням нових більш міцних кристалічних зв'язків. Створені за допомогою компонентів мастики кристалічні освіти перешкоджають воді, але пропускають повітря.

Після того як майбутній виконавець визначився з фронтом роботи, з'ясував, які площині він буде обробляти, і вибрав матеріал, потрібно буде розрахувати необхідну кількість обмазувальної мастики, рулонної гідроізоляції або обох матеріалів у разі їх спільного використання. Для розрахунків потреби в матеріалі є елементарна формула - площа оброблюваної поверхні ділиться на своєрідний коефіцієнт, що дорівнює 1,5. Округлити отриманий результат слід в більшу сторону. Для нанесення просочення або укладання шару тільки на підлогу основним параметром, який потрібно буде поділити, стане площа статі. Не забувайте про те, що 20 см стін по периметру бажано теж ізолювати. За аналогією розраховується потреба в самоклеїться матеріалі для стін або сегментів вертикальних поверхонь.

Підготовчий етап робіт ↑

Незалежно від вибору матеріалу і методу влаштування гідроізоляції стартовим етапом повинна бути підготовка поверхні до подальшої обробки. Всі заплановані до нанесення матеріалів площині потрібно очистити від забруднень, зношених покриттів, слідів від нафтопродуктів і містять жир складів.

[Include id = "2" title = "Реклама в тексті»]

Для того щоб гідроізоляція ванної кімнати своїми руками була результативною, необхідно звернути увагу на наступні нюанси:

  • перед фіксацією рулонної прошарку на стіну або укладання її на підлогу слід провести вирівнювання, перед нанесенням мастики дані заходи не потрібні;
  • бетонну поверхню необхідно відшліфувати, зняти слабкий шар, так зване «бетонне молочко», провести розшивання пошкоджень і тріщин, відремонтувати їх за допомогою спеціальних складів;
  • бетон перед проведенням гідроізоляції зволожують, але на поверхні підлоги не допустимо скупчення зайвої води.

З метою формування максимального ізоляційного ефекту рекомендується провести додаткову ізоляцію примикання конструктивних складових і швів між елементами. Для цього в швах робиться штраба глибиною не більше 3 см, яку необхідно заповнити спеціальним розчином. Більш доступний спосіб - обклеювання стикових з'єднань ізоляційною стрічкою.

Більш доступний спосіб - обклеювання стикових з'єднань ізоляційною стрічкою

Області примикання конструктивних елементів ванної кімнати обробляються спеціальною клейкою стрічкою

Істотна рекомендація: перед нанесенням будь-якого гідроізоляційного матеріалу слід обробити чорнову поверхню ґрунтовкою для оптимізації зчеплення. Бездоганно працювати в парі з ізоляційним обмазувальних матеріалом буде склад для грунтування аналогічного класу. Бажаючим зробити ізоляцію ванній за допомогою рулонних матеріалів, що самоклеяться слід віддати перевагу склади, сумісні з основою, можна просто покрити поверхню гідроізоляційної фарбою. Грунт перед виробництвом подальших робіт повинен висохнути.

Нанесення обмазувальної гідроізоляції ↑

Серед представлених на ринку обмазувальних матеріалів є підготовлені до нанесення склади і сухі суміші, для приготування яких потрібно скрупульозно вивчити інструкцію виробника і дотримуватися всі пункти, зазначені в інструктажі. Готову або зроблену самостійно однорідну суміш наносять плоскою кистю, спеціальним валиком або будівельним шпателем, рівномірно розподіляючи обмазувальної матеріал по поверхні. Якщо виробник радить багаторазове нанесення, кожен з наступних шарів направляється «в хрест» попереднього. Між нанесенням шарів потрібно дотримуватися зазначений виробником інтервал, що потребується для повного затвердіння. Не менш доби повинно пройти після обробки обмазувальних матеріалами, після чого вже можна буде приступати до облицювання.

Самоклеящаяся ізоляція і інші методи ↑

Вся робота полягає в розкрої і фіксації гідроізоляційного матеріалу. Форма покладеного на підлогу шару повинна нагадувати корито. Завершальний етап - обробка стиків герметиком, що має силіконову основу.

Завершальний етап - обробка стиків герметиком, що має силіконову основу

Дешева найпростіша схема гідроізоляції ванній - фарбування спеціальним складом

Власникам, спантеличеним питанням «як зробити гідроізоляцію у ванній максимально дешево», ремонтники радять елементарно покрити поверхні гідроізоляційних барвником, що виключає проникнення парів і вологи. Литий варіант не радять, він ефективний, але складний для самостійного виконання. Засипний шар ізоляції буде занадто потужним і не особливо дієвим.

Способів підвищення гідроізоляційних характеристик ванної кімнати, доступних для самостійного виконання, не надто багато, але достатньо для вибору. Між ними є відчутні відмінності. Що важливіше для власника: швидкість або вартість? Вирішувати буде він самостійно, а після ознайомлення зі специфікою виробництва робіт буде набагато простіше прийняти розумне рішення.

Що важливіше для власника: швидкість або вартість?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама