Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Мембранна гідроізоляція покрівлі: відмінності системні рішення, ПВХ, ТПО мембран

  1. Чому мембранна гідроізоляція покрівлі так ефективна ↑
  2. Види мембран: відмінності за складом ↑
  3. ЕПДМ ↑
  4. Тип матеріалу ТПО ↑
  5. Укладання гідроізоляції ↑

Гідроізоляція покрівлі - один з найбільш відповідальних етапів зведення даху. Ось чому така увага приділяється вибору гідроізоляційних матеріалів. Сучасний ринок пропонує сьогодні матеріали, які забезпечують якісну гідрозахист дахів будь-якої складності.

Мембранна гідроізоляція покрівлі виконується за методом вулканізації швів. В результаті виходить досить тонке, 0,8-2 мм, єдине полотно. Воно, в свою чергу, складається з більш дрібних шматків, які герметично між собою зістиковано. Кожен окремий шматок являє собою полімерну термопластичну мембранну плівку розмірами 60 х 0,9-15 м.

Чому мембранна гідроізоляція покрівлі так ефективна

Чому мембранна гідроізоляція покрівлі так ефективна   ↑

Ефективність захисту покрівлі від вологи та інших робіт по її облаштуванню пояснюється рядом причин.

  • Вона прекрасно розтягується, завдяки високим показникам еластичності і міцності матеріалу при розтягуванні.
  • Володіє підвищеною стійкістю критичних температур: її робочий температурний діапазон починається від - 60 ° C і закінчується +120 ° C.
  • Питома вага матеріалу досить низький, він простий і зручний в монтажі.
  • На відміну від бітумних рулонних матеріалів, технологія влаштування мембранної гідроізоляції не передбачає використання вогню, причому часу на монтаж витрачається менше, приблизно, в півтора рази.
  • Наявність в складі матеріалу антипиренов забезпечує високу ступінь пожежної безпеки.
  • Довговічність покриття визначається, за умови грамотного монтажу, виключно тривалістю процесу природного старіння і становить для цього матеріалу приблизно 60 років.
  • Полімерну мембрану можна укладати на будь-яку підставу. Такий тип захисту гідрозахисту найбільш ефективний на відкритих прямих ділянках покрівлі з обмеженою кількістю таких надкровельних будівель, як світлові купола, труби, ліфтові шахти.

При малій площі покрівлі або великому скупченні подібних будівель гідроізоляцію виконують мастичними системами.

Види мембран: відмінності за складом

ПВХ-мембрани

ПВХ-мембрани   ↑

Це найпопулярніший вид гідроізоляції. Найчастіше він має вигляд двошарового пластифицированного полотна з ПВХ з прокладеної посередині полімерної армуючої сіткою. Завдяки армуванню сильно зростає механічна міцність покриття, знижується ступінь температурної деформації. Все це забезпечує більшу стабільність конструкції при використанні подібного матеріалу.

Для пристрою вузлів примикання використовують неармований мембранний матеріал.

Як правило, колір зовнішнього шару - світлий, щоб зменшити нагрівання за рахунок відображення значної кількості прямим сонячних променів.

До складу такого верхнього шару покриття входить:

  • наповнювач, частіше крейда - до 48%;
  • пластифицирующие речовини - 35%;
  • стабілізатори і антипірени - до 14-15%;
  • пігменти - 3-4%, від їх кількості залежить стійкість забарвлення.

Нижній шар, на відміну від верхнього, виготовляють виключно з полівінілхлориду і пластифікатора.

Єдиною одношарової гідроізоляційної мембраною є tyvek.

ЕПДМ

ЕПДМ   ↑

Виробництво його засновано на використанні синтетичного каучуку, який армований нитками волокна поліефіру. ЕПДМ-мембрани вважаються одними з найбільш еластичних з відомих на сьогодні. Однак, певні складнощі, пов'язані з облаштуванням стиків при укладанні покриття, позначаються на їх популярності. Якщо для з'єднання полівінілхлоридних виробів використовується зварювання, то для даного виду застосовують спеціальний клей, що само по собі перетворює стики мембран в результаті в «проблемні» місця.

Тип матеріалу ТПО

Тип матеріалу ТПО   ↑

Їх виготовляють з термопластичних олефінів. Цей різновид мембран представлена ​​на ринок як в варіанті, армованому стекловолоконной сіткою, так і неармованому. З'єднання його полотнищ виконують, як і в разі полівінілхлориду, зварюванням під впливом гарячого повітря, але їх порівняно менша пластичність дещо обмежує їх застосування в якості гідрозахисту.

Укладання гідроізоляції

Монтаж гідроізоляційного шару виконують декількома способами. Вибір технології залежить від типу покрівлі. Наприклад, в разі скатних дахів полотно можна закріплювати на кроквах поверх теплоізоляції, на плоских - допускається баластні кріплення , Коли всю площу мембрани пригружают баластом, скажімо, річковою галькою.

Всі ці матеріали можна використовувати як в якості самостійно гідроізоляції, так і додаткової.

© 2019 stylekrov.ru

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама