Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Монтаж гідроізоляції під металочерепицю: основні етапи

  1. Особливості плівки гідроізоляції під металочерепицю
  2. Типи плівок для гідроізоляції
  3. Підготовчі роботи
  4. Монтаж гідроізоляції. Основні етапи
  5. Монтаж виходів для антен
  6. Монтаж компонентів вентиляції
  7. монтаж сходів
  8. Монтаж покрівельного огородження
  9. Монтаж перехідного містка
  10. Нюанси при гідроізоляції холодних горищ

Успішне і тривале використання даху з металочерепиці багато в чому залежить від режиму температури і вологості всієї подкровельной області. Причина цього полягає в тому, що у внутрішній стороні настилу покрівлі досить часто утворюється конденсат, здатний проникати в отеплітеля і псує його якості. Щоб уникнути подібних явищ, необхідно використовувати покрівельну гідроізоляцію під металочерепицю. Успішне і тривале використання   даху з металочерепиці   багато в чому залежить від режиму температури і вологості всієї подкровельной області

Схема облаштування металлочерепичной даху.

Головні завдання гідроізоляції:

  • запобігання проникнення вологості зовні (дощової, талої води);
  • перешкоджання накопиченню конденсату в матеріалі теплоізоляції;
  • підтримка гідного стану теплоізоляції.

Гідроізоляція - одна з найважливіших стадій в роботі по установці даху і основа для успішної і безпечної експлуатації в будинку тривалий час.

Особливості плівки гідроізоляції під металочерепицю

Схема пристрою даху з металочерепиці.

Дана будівельна плівка являє собою трехпластний матеріал, який включає в себе несучу плетену решітку армирующего типу з поліетиленового волокна, яка ламінована з двох сторін за допомогою плівки поліетилену. Армування будматеріалу наділяє його високою міцністю, а двостороннє ламінування і зовсім дає можливість досягти гідних якостей гідроізоляції в разі якісної кладці. З огляду на мікроперфорації матеріалу вентиляція водяної пари, який проникає з внутрішніх приміщень, забезпечена.

матеріали гідроізоляції даху мають більшу кількість переваг:

  • довговічність у використанні;
  • проста і оперативна укладання матеріалу;
  • екологічність і безпеку;
  • укладка матеріалу можлива практично на будь-яку поверхню;
  • невелика маса.

Функціональна схема покрівельного пирога.

Можна знайти велику кількість різноманітних варіантів виконання покриття ламінації гідроізолюючих матеріалів. Вони різняться по стійкості до УФ-випромінювання, кольором, відсотку вогнестійкості, щільності, товщині і іншим коефіцієнтам. Край плівки обладнаний кольоровою стрічкою (червоної або зеленого забарвлення), яка розташована приблизно в 120 мм від кромки. На ній вказується інформація про властивості матеріалу, не виключаючи його паропропуськающая особливостей.

Звичайний плівковий рулон для гідроізоляції під металочерепицю включає в себе смугу матеріалу 50 м в довжину і 1,5 м в ширину. Він має щільність 140 г / м2. Термін служби цієї плівки є тим же, що і у матеріалу покрівлі. Вона досить стійкий до впливу різних шкідників, не гниє і не пліснявіє. Більш того, матеріал не шкідливий для здоров'я людини.

Типи плівок для гідроізоляції

Існує 3 основних типи гідроізолюючих будівельних плівок:

  1. Класичний. Тут дотримується двоконтурна вентиляція (між матеріалом покрівлі та гідроізоляцією, між гідроізоляцією і утеплювачем). Величина зазорів - 3-5 см.
  2. Супердифузійні мембрани. Включають досить високу паропроникність. Таким чином, для них досить використовувати одноконтурну вентиляцію (між покриттям даху і мембраною).
  3. Антиконденсатний. Потребує застосування двоконтурної вентиляції. Особливість цього типу полягає в використанні вологопоглинаючого матеріалу, який здатний утримувати воду навіть при високому відсотку вологості.

Підготовчі роботи

Схема паро- та гідроізоляції металочерепиці.

Перш ніж починати кладку матеріалу гідроізоляції, потрібно здійснити ряд робіт з підготовки покрівлі. Абсолютно всі ці заходи вимагають від виконавця серйозності і грамотності, оскільки наслідки неналежного виконання будь-яких пунктів можуть виявитися фатальними (навіть якісно виконана гідроізоляція не врятує).

Для підготовки до укладання гідроізоляційного матеріалу необхідно виконати конкретні кроки:

  1. Здійснити зведення кроквяної комплексу, який розраховується ще на стадії проектування даху. Це рекомендують робити тільки в суху теплу погоду.
  2. Провести закріплення лобової дошки до торцевої області кроквяних ніг. Покладіть карнизну дошку в відведені для цього пази на кроквах. 2 елементи потрібні для того, щоб надати додаткову жорсткість всієї конструкції.
  3. Додайте ЖЕЛОБНАЯ гаки під водостічні системи.

Для того щоб здійснити монтаж покрівлі під металочерепицю, необхідні наступні інструменти:

  • механізм для різання;
  • маркер;
  • рулетка;
  • шуруповерт;
  • рейка великої довжини;
  • молоток.

Для виконання різання листів металочерепиці можна застосовувати також ручні ножиці по металу, електричні висічні ножиці, ножівку з дрібними зубами, дискову пилу з твердосплавними зубами, електролобзик. Після того як різка листів буде завершена, потрібно обов'язково змести металеві тирса. В іншому випадку вони поржавіють і попсують покриття.

Пам'ятайте! Строго заборонено різати металочерепицю за допомогою абразивного круга (болгарки), оскільки в такому випадку під впливом високих температур випалюється і полімерне покриття, і цинк. Внаслідок цього починається бурхливий процес корозії і утворюються патьоки з іржі.

Монтаж гідроізоляції. Основні етапи

Пам'ятайте! Категорично заборонено використовувати матеріали на основі бітуму для гідроізоляції під дах.

Гідроізоляція під металочерепицю кладеться так, щоб потоки повітря могли спокійно проходити від коника даху до карниза і виходили крізь вентиляційні отвори, монтовані в верхній області покрівлі. Таким чином буде здійснюватися повноцінна вентиляція простору.

Плівку необхідно розкладати горизонтальним чином від коника до карниза з перекриттям в 15 см (по спеціально відведеній для цього смужці). Кріпити її необхідно чітко на лаги, крокви або інші будівельні компоненти даху за допомогою степлера або ж металевих цвяхів з плоскою головкою. Області перехлеста ізолювати потрібно за допомогою клейкої стрічки. Раскатка смуг здійснюється так, щоб області нахлестов розташовувалися на дерев'яних будівлях. Між кроквами обов'язково повинен бути присутнім плівковий провис (приблизно 2 см) для того, щоб кроквяна система «грала» і щоб уникнути надмірного натягу плівки або її обриву зважаючи на зменшення розмірів при низькій температурі.

Ніколи не плутайте боку кладки плівки гідроізоляції. Її необхідно класти яскравою стороною стрічки, яка наноситься на край по відношенню до покриття даху.

Пам'ятайте! Загальне правило кладки плівки: як розкочується, так і покладена. Відповідно, не можна допускати розвороту плівки, оскільки тоді властивості матеріалу загубляться.

Відповідно, не можна допускати розвороту плівки, оскільки тоді властивості матеріалу загубляться

Схема гідроізоляції даху.

Багато обізнані про те, що для антиконденсатної або плівки класичного зразка необхідна двоконтурна вентиляція. Тоді висота крокв повинна перевищувати товщину теплоізоляції приблизно на 3-5 см. Якщо ж теплоізоляція розташована на одному рівні з кроквами, то потрібно обов'язково набити дистанційні бруски перетином 3х5 см. Відповідно, буде створено канал вентиляції між отеплітеля і гідроізоляцією.

Укладання плівки прямо на опалубку або інші настили не припустима. Крім цього, не допускайте також їх контактування з матеріалом теплоізоляції. Якщо ж монтаж гідробар'єра проводиться, наприклад, на реконструюється покрівлі, що має опалубку або інші настили, то питання цілком можна вирішити: треба укласти по скату покрівлі лаг. Дистанція між ними повинна становити як мінімум 1,2 см, а перетин - 2х5 см.

Якщо плівка контактує з настилом, то в більшості випадків вона втрачає свої характеристики гідроізоляції. Таким чином, потрібно забезпечити зазор 40-50 мм під скатом покрівлі та здійснити кріплення кромок плівки знизу даху і по коника, з огляду на вимоги циркуляції повітря. За коника необхідно забезпечити зазор для вентиляції в мінімальному розмірі 5 см. При цьому плівка гідроізоляції повинна досягати кромкою жолоби (в тому випадку, якщо її будова включає нижній жолоб).

Якщо ж нижнього жолоба не передбачено, то необхідно виконувати нижню кромку в комбінації з жолобком покрівлі. Вентиляцію зони ковзанів необхідно виконувати або за допомогою спеціальних вентиляційних решіток (для циркуляції повітря в приміщенні), або механізмом паропроницаемого отеплітеля з поролону. Абсолютно всі отвори, які створені для циркуляції крізь них повітря, необхідно виконувати таким чином, щоб не допускати проникнення туди біологічних істот (птахів, комах).

Супердифузійну мембрану не обов'язково обладнати зазором над утеплювачем. Відповідно, її розгортають чітко по кроквах. Якщо ж крокви вище товщини ізоляції, то мембрану можна розгортати з обхватом крокв і повтором їх профілю.

Монтаж виходів для антен

Дана стадія передбачає зрізання верхівки антенного виходу до мінімального розміру, який приблизно на 20% менше трубного діаметра. Його необхідно надіти на трубу. За допомогою киянки потрібно надати основи виходу антени покрівельну форму. Стики варто промазати силіконовим герметиком, а потім закріпити антенний вихід, використовуючи саморізи, до даху.

Монтаж компонентів вентиляції

Схема монтажу нижніх розжолобків гідроізоляції.

Виріжте і окресліть отвір під металочерепицю за шаблоном. Після цього закріпіть прохідний компонент до металочерепиці із застосуванням саморізів (завчасно нанесіть силікон). Вставте в прохідній компонент вихід витяжки (каналізаційний або тому подібний). Здійсніть його вертикальний монтаж за допомогою рівня і закріпіть саморізами. З'єднайте воздуховод всередині будинку з виходом витяжки, використовуючи гофровану трубу (її необхідно пропускати крізь пароізоляцію, гідроізоляцію і утеплювач, а всі місця проходження герметизувати за допомогою клейкої стрічки).

монтаж сходів

Сходи на покрівлю повинна бути встановлена ​​за допомогою кронштейнів, які надягають на стійки сходи і фіксуються болтами, а після болтами-шурупами. Примикання кронштейнів до даху обов'язково повинно бути герметизоване. По довжині ската сходи набирається секціями (верхня секція кріпиться спеціальними кронштейнами до коньковому брусу).

Збірку сходи на стіну потрібно починати з кріплення поручнів. 2 скоби обжимають стійки дахової сходи і край поручнів, які розташовуються на покрівлі і стягують їх двома болтами нещільно. Після стінові кронштейни з хомутами осаджують на стійки сходи над нижніми і під верхніми щаблями і фіксують за допомогою болтів. У разі необхідності довжина поручнів або сходових секцій може бути вкорочена. Кронштейни кріпляться до стіни анкерами (це залежить від типу стіни). Поручні надягають на верхні краї стіновий сходи і скріплюються болтами. До крокв або підшивання дошці кріпиться верхня пара стінових кронштейнів.

Монтаж покрівельного огородження

Для того, щоб безпечно переміщатися по даху в процесі її експлуатації, необхідно провести монтаж огорожі. Для цього на рівні карниза здійснюється кріплення вертикальної решітки дахового огородження. Кріплення виконується за допомогою оцинкованих шурупів.

Монтаж перехідного містка

Щоб отримати доступ до труб і антен, дах повинен бути обладнана перехідними містками. Їх кріплення здійснюється за прямої аналогії з установкою покрівельного огородження. Регулювання нахилу всієї платформи по відношенню до даху виконується підбором необхідних отворів у верхньому і нижньому кронштейнах і фіксацією їх за допомогою болтів (по 2 на кожній зі сторін).

Нюанси при гідроізоляції холодних горищ

В процесі облаштування горища без використання утеплювача можна відмовитися від застосування плівок ізоляції, оскільки навіть невелика різниця в температурах в приміщенні і на вулиці може привести до утворення конденсату на листах металочерепиці. Монтаж плівки гідроізоляції в холодній даху повинен бути виконаний під листи профілювання на дистанції мінімум 5 см (для цього створюють допоміжну конструкцію). Таким чином, температура на внутрішній і зовнішній стороні листів буде вирівнюватися. Для подібних випадків радять використовувати підпокрівельні матеріали антиконденсатна зразка.

Вірно вироблений монтаж гідроізоляції для даху під металочерепицю принесе вам настільки ж високу надійність, як і її покриття.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама