Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обклеювальна гідроізоляція: характеристики, властивості, технологія укладання. Рулонний гідроізоляція: основні відомості про матеріал і правила монтажу

  1. Основні відомості про рулонної гідроізоляції
  2. Маркування гідроізоляційних матеріалів
  3. Це слід знати про оклеечной гідроізоляції
  4. Загальні відомості про оклеечной гідроізоляції
  5. Властивості полімерної гідроізоляції
  6. Характеристика бітумно-яка містить гідроізоляції
  7. Пристрій оклеечной гідроізоляції
  8. Переваги та недоліки різних видів рулонної гідроізоляції

На певному етапі будівництва будинку слід обов'язково вжити необхідних заходів для захисту вразливих елементів конструкції від атмосферної вологи і грунтових вод. Це не тільки зробить будинок комфортним, але також продовжить термін його експлуатації, знизить витрати на обігрів приміщень.

Одним з ефективних способів запобігання проблем є оклеечная гідроізоляція. Технологія передбачає укладання декількох шарів рулонного матеріалу. Детальніше про це читайте нижче.

Основні відомості про рулонної гідроізоляції

Слід захищати за допомогою гідроізоляції наступні елементи конструкції будівель і споруд:

  • фундаменти;
  • покрівлю;
  • внутрішні приміщення з підвищеною вологістю (погреби, підвали);
  • поверхні гідротехнічних споруд.

Гідроізоляційні матеріали діляться на:

  • обмазувальні;
  • обклеювальна (або рулонні).

Останні можуть бути нанесені на поверхню методом наплавлення, за допомогою спеціальних кріплень (механічним способом) або посаджені на клей. Як відрізнити їх один від одного? Вся інформація про матеріал закладена в її маркування.

Маркування гідроізоляційних матеріалів

У магазині без допомоги менеджера можна без праці відрізнити матеріали по літерним позначенням в маркуванні.

  1. Буква «К» позначає, що цей матеріал є одночасно і покрівельним, і гідроізолюючим. На поверхню рулонів нанесений захисний шар з кам'яної крихти. Довжина рулонів становить 10 м. Оцінюється рулонний оклеечная гідроізоляція Техноніколь в залежності від її товщини (зазвичай - в межах 3,5 - 4,0 мм), довжини, матеріалу основи і складу бітуму.
  2. Буква «П» присутній в маркуванні гідроізоляційних матеріалів для заснування або статі. Кам'яної крихти у них немає, обидві сторони покриті бітумом. Рулони довжиною 15 м (іноді - менше) змотуються з листів товщиною 2,5 мм. Крім ізоляції підвалів, парних, погребів і т.п. їх використовують для настилу на покрівлю перед укладанням верхнього шару.

Це слід знати про оклеечной гідроізоляції

Гідроізоляційні матеріали такого типу бувають самоклеящимися і такими, для монтажу яких потрібно клеїть. Останні застосовуються частіше, для їх наклейки потрібно бітумна мастика.
Найбільш поширений вид оклеечной гідроізоляції - руберойд. Але останнім часом він використовується рідше. Причина - нетривка картонна основа, на зміну якій приходять більш досконалі матеріали.
За способом орієнтації гідроізоляція обклеювальна рулонний буває:

  • горизонтальної: її укладають поверх зведеного фундаменту з метою запобігання можливості розповсюдження вологи в сторону стін з боку грунту по капілярах; На певному етапі будівництва будинку слід обов'язково вжити необхідних заходів для захисту вразливих елементів конструкції від атмосферної вологи і грунтових вод
  • вертикальної: бітумні рулони наклеюють на фундамент відразу після закінчення його будівництва, але до того, як буде виконана зворотна відсипання ґрунту.

Завдання вертикальної гідроізоляції - перекрити шлях ґрунтовим водам до конструкції підстави і інших елементів будівлі. Поверх рулонного матеріалу механічним способом кріпиться мембрана, також призначена для гідрозахисту.

Окрему групу становить рулонний гідроізоляція, для монтажу якої потрібно механічне кріплення. До таких відносяться гидробарьер і мембрана. Ці полімерні матеріали укладають під покрівельним матеріалом скатної даху й поверх зовнішніх стін фундаменту.

Ці полімерні матеріали укладають під покрівельним матеріалом скатної даху й поверх зовнішніх стін фундаменту

Загальні відомості про оклеечной гідроізоляції

Обклеювальна гідроізоляція фундаменту в індивідуальному будівництві використовується частіше інших методів. Причина в тому, що для її монтажу не потрібно використання складного обладнання і не потрібно володіти спеціальними навичками.
Переваги оклеечной гідроізоляції полягають в наступному:

  • порівняно низька вартість;
  • можливість виконання швидкого монтажу на фундаменті і покрівлі;
  • обклеювання виконується за допомогою підручних засобів.

Слід враховувати деякі особливості такого способу.

  1. При використанні відкритого вогню виникає певна небезпека.
  2. Проблеми обробки важкодоступних місць (проходів труб крізь стіни та покрівлю, гострі внутрішні кути і т.п.).
  3. Неможливість застосування поблизу пластикових труб, кабелів і інших комунікацій з плавких матеріалів.
  4. Необхідність попередньої підготовки поверхні: виконується вирівнювання, грунтовка. Гострих країв виступає арматури бути не повинно.

Властивості полімерної гідроізоляції

Така гідроізоляція (до не належать самоклеящаяся плівки і мембрани з вулканізованої гуми) проводиться за допомогою найсучасніших технологій і тому є найбільш дорогою. Випускається у вигляді листів або в рулонах. Серед інших її якостей слід виділити такі:

  • висока механічна міцність і тривалий термін служби;
  • невелика товщина;
  • відсутність усадки при стискуванні;
  • низька паропроникність (вимагає пристрій вентиляційного зазору);
  • стійкість до вібраційних навантажень.

Характеристика бітумно-яка містить гідроізоляції

Завдяки порівняно низькій вартості, бітумна ізоляція є найбільш поширеною. Серед сучасних матеріалів до таких належить гідроізол, основа якого - просочене бітумом скловолокно. Добавка пластифікатора робить його гнучким і стійким до розтріскування. Гідроізол довговічний, так як не схильний до гниття.
Для захисту від вологи випускається двох-і односторонній гідроізол. Двосторонній відрізняється наявністю захисної полімерної плівки, яка плавиться при сильному нагріванні. Це використовується для пристрою багатошарової ізоляції підстав будівель. Односторонній гидроизол має захисне покриття з мінеральної крихти.

Пристрій оклеечной гідроізоляції

Поетапно процес укладання рулонної гідроізоляції за допомогою мастики можна описати таким чином.

  1. Поверхня, на яку буде наклеюватися рулонний гідроізоляція, необхідно вирівняти, очистити від пилу і добре висушити.
  2. Всі гострі виступаючі частини арматури слід зрубати, щоб вони не пошкодили рулонний матеріал. Западини зашпаровують цементним розчином.
  3. Рулонну гідроізоляцію розгортають попередньо близько фундаменту для того, щоб вона вирівнялася. При відсутності вільної площі виконують зворотну перемотування рулонів.
  4. Для наклейки вибирається марка бітуму (бітумно-полімерної або гумової мастики) відповідно до температури навколишнього повітря. Виконується підігрів мастики (бітумної) до тих пір, поки її температура не перевищить на 25 ° С температуру навколишнього середовища. Це робиться за допомогою газової або бензинової пальника і металевої ємності.
  5. Перший шар мастики повинен бути нанесений шаром близько 2 мм, що виконують за допомогою кисті або валика.
  6. Рулонний матеріал наклеюють на стіну знизу-вгору таким чином, щоб верхнє полотно на кілька сантиметрів перекривало край нижнього полотна. По можливості, гідроізоляцію розмотують прямо з рулону, наклеюючи на стіну по спіралі.
  7. Щільно притискають гідроізоляційний матеріал до стіни, виганяючи повітря (так, як це роблять при наклейці шпалер).
  8. Поверх першого шару гідроізоляції наносять мастику, після чого в тому ж порядку наклеюють другий шар. Напрямок укладання зберігають. Всього шарів може бути два або три.

Рекомендується в процесі роботи користуватися цими порадами:

  • для гідроізоляції горизонтальних поверхонь протяжністю понад 10м зручно застосовувати додаткові пристосування;
  • обклеювальну гідроізоляцію необхідно захищати від зовнішніх механічних впливів (зсувів, коренів дерев і т.п.) кам'яними і залізобетонними конструкціями;
  • по гарячому бітуму, накладеному поверх останнього ряду рулонного матеріалу, наносять крупнозернистий кварцовий пісок;
  • нахлест рулонного матеріалу при монтажі повинен бути не меншим 10 см;
  • кромки і краю гідроізоляції слід ретельно покривати бітумом;
  • при гідроізоляції покрівлі рулонний матеріал розкочується по поверхні після прогріву підстави і внутрішньої сторони рулону газовим пальником. Це показано на відео.

Переваги та недоліки різних видів рулонної гідроізоляції

  1. Бітумна мастика, що застосовується для наклейки рулонів гідроізоляції, дешевше інших видів мастик.
  2. Бітумна мастика вимагає застосування відкритого вогню, що робить виконання роботи небезпечним.
  3. У закритому приміщенні (льохах, оглядових ямах гаражів, в підвалах) монтаж гідроізоляції за допомогою розігрітого бітуму не проводиться у зв'язку із небезпечними і незручності пальникам.
  4. Резино-бітумна мастика більш придатна для гідроізоляційних робіт всередині приміщень. Вона має високий ступінь еластичності.
  5. Для гідроізоляції поверхонь всередині приміщень рекомендується використовувати мембранні матеріали: монтаж їх виконується «холодним» способом, при цьому утворюється безшовне покриття.
  6. Склад мембранних матеріалів дозволяє застосовувати їх в приміщеннях з підвищеною вологістю.
  7. Самоклеючі рулонні матеріали укладають після обробки підстави праймером - спеціальним складом на основі бітуму.

Отримати більше інформації про правила монтажу самоклеящейся гідроізоляції можна за допомогою наступного відео.

Як відрізнити їх один від одного?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама