Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обклеювальна гідроізоляція ТехноНІКОЛЬ для фундаменту

  1. Навіщо потрібна гідроізоляція
  2. Види гідроізоляції і заходи щодо її забезпечення
  3. Обклеювальна ізоляція - матеріали
  4. Технологія оклеечной гідроізоляції
  5. товщина гідроізоляції
  6. Гідроізоляція вертикальна і горизонтальна
  7. Гідроізоляція фундаменту старого будинку
  8. висновок

При будівництві найвищі вимоги пред'являються до надійності фундаменту. А вона залежить не тільки від мірки бетону. Поговоримо про те, що таке оклеечная гідроізоляція фундаменту, навіщо вона потрібна і як застосовується.

Навіщо потрібна гідроізоляція

Фундамент піддається впливу вологи більше інших конструкцій: крім опадів він стикається з грунтовими і паводковими водами. Фундамент найчастіше виконано з пористих матеріалів - бетону, цегли. Що відбувається через вплив вологи:

  • в процесі заморожування і відтаювання вода в порах розширюється і руйнує матеріал;
  • металева арматура бетону піддається корозії;
  • вогкість сприяє розвитку цвілі і грибка. Вони форсують процес руйнування, унеможливлюють експлуатацію підвалу (якщо він є), а в будинку створюється хворобливий мікроклімат;
  • по порах вода піднімається вгору, починається руйнування інших несучих конструкцій і необоротна псування оздоблювальних матеріалів.

Вони форсують процес руйнування, унеможливлюють експлуатацію підвалу (якщо він є), а в будинку створюється хворобливий мікроклімат;   по порах вода піднімається вгору, починається руйнування інших несучих конструкцій і необоротна псування оздоблювальних матеріалів

Види гідроізоляції і заходи щодо її забезпечення

Для захисту фундаменту і підвалу від води робиться кілька дій в комплексі:

  • монтаж вимощення від фундаменту. Отмостка робиться під деяким ухилом від стіни, осадковие води перенаправляються в дренажні канави / труби, звідти - в водозбірник або зливову каналізацію;
  • влаштування дренажу. Дренаж являє собою периметр перфорованих труб навколо будинку. Труби збирають в себе воду і перенаправляють в колектор;
  • гідроізоляція;
  • утеплення. Теплоізоляційні матеріали захищають підставу від виморожування, а підвал і сам будинок - від тепловтрат під час морозів.

Теплоізоляційні матеріали захищають підставу від виморожування, а підвал і сам будинок - від тепловтрат під час морозів

Дренаж і вимощення від фундаменту

Існує кілька основних технологій гідроізоляції фундаменту . Вони застосовуються як окремо, так і в комплексі. Основні:

  • метод оклеечной гідроізоляції. Найпоширеніший варіант завдяки простоті монтажу (можна впоратися самостійно), цінової доступності матеріалів і довговічності;
  • обмазочная гідроізоляція . Теж недорого, але доводиться часто відновлювати;
  • мембрани ПВХ. Монтуються сухим способом, довговічність плівок від відомих брендів досягає 25 років. Коштують дорого;
  • проникаюча і ін'єкційна гідроізоляція. Пори із зовнішнього боку фундаменту заповнюються на велику глибину складами на основі рідкого скла або аналогічними. Зазвичай матеріал закачують в попередньо пробурені отвори. Ці методи дорожчими за попередні і вони не самодостатні: при механічному пошкодженні фундаменту герметичність порушується. Тобто зовні все одно потрібно оклеечная гідроізоляція, тільки число шарів можна зменшити.

Обклеювальна ізоляція - матеріали

Основні матеріали для обклеювання:

  • гідроізол;
  • руберойд;
  • стеклоизол;
  • техноеласт;
  • гідростеклоізол;
  • рубітекс.

В якості основи для виготовлення використовуються стеклохолст або поліестер, просочення - модифікований бітум. Матеріали на основі поліестеру дорожче, але пластичнее і довговічніше. Найпопулярніший виробник в Росії - Техноніколь: в асортименті багато марок гідроізоляційних матеріалів, в т.ч. для фундаментів.

На ділянках, де зафіксовано наявність в поверхневих шарах радіоактивних газів, рекомендується застосування фольгованих матеріалів. Фольгированная поверхню посилює гідроізоляційні і теплоізоляційні властивості, а також запобігає проникненню радіації всередину споруди.

Технологія оклеечной гідроізоляції

Для обклеювання використовуються рулонні матеріали. Їх кладуть по всій поверхні фундаменту, найчастіше в три шари, з нахлестом на стиках 20 см. Зазвичай на бітумну мастику або наплавленням, але є і самоклеючі модифікації. Як це виконується:

  • при наплавленні виворіт рулону нагрівають газовим пальником або монтажним феном. У міру нагрівання розгортають по поверхні фундаменту і притискають (прокочують дерев'яним валиком);
  • з самоклейкой роблять те ж саме, тільки без розігріву;
  • третій варіант - ретельно промазують фундамент і виворіт матеріалу бітумною мастикою або праймером. Одні з них потребують підігріву, інші застосовують холодними.

Перед початком роботи фундамент слід ретельно просушити і заґрунтувати. Грунт вибирають в залежності від виду мастики, наносять в декілька заходів. Перший шар слід просушити повністю, другого досить 3 годин.

Перший шар слід просушити повністю, другого досить 3 годин

В процесі монтажу фундаменту гідроізоляція обов'язкове

Незалежно від способу укладання шматки гідроізоляції слід класти з разбежкой стиків. Шви не повинні доводитися на сполучення горизонтальних і вертикальних поверхонь.

товщина гідроізоляції

З питання кількості шарів бажано порадитися з фахівцем (обводненість ділянок різна). Корисні рекомендації дають також виробники матеріалів. Деякі загальні правила:

  • гаряча мастика наноситься шаром 2 мм;
  • холодна - досить 1 мм;
  • в приватній забудові, якщо глибина фундаменту в межах 3 метрів, обклеювання може виконуватися в два шари товщиною 4 мм;
  • при сильній обводнення ділянки число шарів збільшують аж до 5.

Не рекомендується компенсувати кількість шарів вибором більш товстого матеріалу: у нього нижче пластичність, складніше працювати, доведеться запрошувати фахівців.

Фундамент в розрізі

Гідроізоляція вертикальна і горизонтальна

При вертикальної гідроізоляції матеріал кладуть на стінки фундаменту. Його призначення - закривати бетон від фронтального впливу будь-якої води. Але цього не достатньо. При високому розташуванні грунтових вод волога може проникати і через підошву. Для захисту від просочування застосовується горизонтальна ізоляція. Зазвичай її виконують на двох рівнях:

  • біля підніжжя підстави. Ця первинна ізоляція повинна виконуватися ще до заливки стрічки або плити. Тут в якості матеріалу підійде руберойд або щільний поліетилен. При укладанні слід залишити по краях запас близько 20 см для нахлеста на стінки;
  • на стику фундаменту зі стінами будинку. На цій лінії матеріали запобігають проникненню води вгору капілярним шляхом.

Рівні горизонтальної гідроізоляції

Гідроізоляція фундаменту старого будинку

Буває, що в процесі будівництва роботи з гідроізоляції не виконувалися або виконувалися неякісно. У старих споруд навіть якісна гідроізоляція зношується з часом, її потрібно відновлювати. Порядок дій в цьому випадку:

  1. Відкопати фундамент зовні по периметру на повну глибину.
  2. Очистити поверхню: видалити стару ізоляцію, бруд, мох і т.д. Знежирити.
  3. Закрити цементним розчином тріщини і відколи.
  4. Заґрунтувати стіну гарячим бітумом у два шари.
  5. Настелити на бітум рулонний матеріал. Обклеювання виконується знизу вгору, нахлест (якщо є) повинен бути орієнтований вниз.
  6. Таким же чином наклеїти такі шари.
  7. Після обробки закрити фундамент зовні облицювальним матеріалом, бетонними або азбестовими плитами, шифером, профнастилом і т.д.
  8. Виконати дренаж (якщо не було), закопати канаву, зробити вимощення.

Процес гідроізоляції фундаменту будинку, що експлуатується

Виконати горизонтальну гідроізоляцію підстави старого будинку з очевидних причин не вийде. Якщо є необхідність в посилених захисні заходи, скористайтеся проникаючої або ін'єкційної.

Обробити стіни і стеля підвалу зсередини можна будь-яким способом: обмазувальних, обклеювальна, проникаючим. У експлуатується підвалі стіни після обробки слід закрити оздоблювальними панелями. У неексплуатовані досить шиферу або щитів з водостійкої фанери, для захисту від механічних пошкоджень.

висновок

Захистити фундамент власного будинку від руйнівного впливу води реально своїми руками - як на етапі побудови, так і в процесі експлуатації. Обклеювальна гідроізоляція відповідає основним вимогам при будівництві: надійність, довговічність, простота монтажу і цінова доступність. А великий асортимент рулонних матеріалів на ринку дозволить вам вибрати кращий засіб захисту з урахуванням умов на вашій ділянці.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама