Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Особливості гідроізоляції фундаменту будинку зовні

  1. Підвал в сухому залишку
  2. вихідні умови
  3. Поліуретанова гідроізоляція підвалу

Грамотно виконана гідроізоляція фундаменту допомагає максимально довго зберігати будинок в початкової цілості й схоронності. Адже саме вогкість і представляє основну загрозу для будь-яких будівельних конструкцій.

Підвал в сухому залишку

Якісна гідроізоляція фундаменту являє собою окрему глобальну задачу. Як правило, якщо будується не легкий каркасний будинок, а щось більш серйозне, традиційним виконанням фундаменту є стандартний стрічковий. При цьому про принципову важливість правильного вибору гідроізоляційного матеріалу часом навіть не замислюються. Однак перекладати цю відповідальність на будівельників не найкращий вибір, тут домовласникові варто звернути увагу на сучасні матеріали і технології.

Необхідно розуміти, що просте обмазиваніе фундаменту «по-старому» бітумною мастикою або обклеювання руберойдом являють собою не усвідомлений вибір, а якийсь набір дій «для галочки» Необхідно розуміти, що просте обмазиваніе фундаменту «по-старому» бітумною мастикою або обклеювання руберойдом являють собою не усвідомлений вибір, а якийсь набір дій «для галочки». Нічого спільного з по-справжньому якісної і, що важливо, довговічною гідроізоляцією така робота не має. Виходячи з досвіду експлуатації фундаментів різних типів, економити в подібному питанні безглуздо, оскільки постійна сирість, а гірше того, постійне підтоплення фундаменту, в результаті обернуться на порядок більшими витратами і втратами.

вихідні умови

Грунтовну захист фундаменту від вологи на етапі будівництва потрібно проводити особливо ретельно. Стрічковий фундамент може бути або монолітні, або збірним.

Збірні фундаменти із стандартних ФБС (заводських бетонних фундаментних блоків) найбільш уразливі до проникнення вологи ззовні через велику кількість швів між блоками, хороша гідроізоляція яких вельми часом досить проблематична Збірні фундаменти із стандартних ФБС (заводських бетонних фундаментних блоків) найбільш уразливі до проникнення вологи ззовні через велику кількість швів між блоками, хороша гідроізоляція яких вельми часом досить проблематична. Вибір невідповідного матеріалу, як і недотримання найпростіших будівельних норм однозначно призводять до виникнення течі по швах між фундаментними блоками. Ремонт такої гідроізоляції є досить дороге задоволення. Процедура передбачає злам вимощення, повне відкопування підстави по всьому периметру будинку, видалення залишків старої ізоляції, осушення будівельних конструкцій і нанесення нового матеріалу. Не всякий матеріал тут згодиться.

На будівельному ринку присутні якісні матеріали і не дуже, дорогі і бюджетні. Самодіяльному майстрові буває складно зорієнтуватися в цьому розмаїтті, тим більше не варто орієнтуватися тільки на ціну. Потрібно вивчити технічні характеристики матеріалів і вибрати найбільш підходящі. Не важливо, який біля будинку фундамент. Гідроізоляцію потрібно провести якісно, ​​щоб будівля потім могло експлуатуватися без проблем десятиліттями.

Гідроізоляція представлена ​​широким розмаїттям матеріалів Гідроізоляція представлена ​​широким розмаїттям матеріалів. Це як мастики на основі бітуму, так і рулонні матеріали або склади на полімерній основі. Звична обмазочная або оклеечная ізоляція часто є малоефективною через вкрай нетривалого терміну служби. Бітумна фарбувальна гідроізоляція не здатні витримати навіть мінімальні зрушення конструкції і легко руйнується від найменшого механічного впливу і продавлювання.

Збірний фундамент з ФБС гидроизолировать найскладніше. Справа в тому, що в процесі усадки будинку або під впливом сил морозного обдимання можуть відбуватися помітні деформації конструкції, фундаментні блоки просто зсуваються один щодо одного. Сучасна рулонна гідроізоляція буде надійніше, але для її нанесення потрібна ідеально суха основа і рівна поверхня (нерівності до 2 мм). Важливо також ретельне наклеювання або наплавлення шарів. Але навіть найкращі рулонні матеріали погано протистоять переміщень грунту і динамічним деформацій, особливо на стиках і в місцях проходження комунікацій. Саме тут найчастіше і відбуваються протікання. Полімерні мастики на основі поліуретанів в цьому відношенні найбільш практичні.

Поліуретанові матеріали мають чудову адгезію і забезпечують надійну герметизацію стиків будь-яких (цегла, бетон, метал, дерево, пластик) будівельних поверхонь Поліуретанові матеріали мають чудову адгезію і забезпечують надійну герметизацію стиків будь-яких (цегла, бетон, метал, дерево, пластик) будівельних поверхонь. З їх допомогою можна отримати гарантовано надійну гідроізоляційну захист збірного фундаменту.

Поліуретанові мастики бувають однокомпонентні (являють собою повністю готовий до застосування склад) і двокомпонентні. Однокомпонентні склади полимеризуются самостійно, під впливом вологи навколишнього повітря. У двокомпонентних відбувається хімічна взаємодія складових, що змішуються перед нанесенням.

Поліуретанова гідроізоляція підвалу

Безшовне суцільне полімерне покриття, утворене полімерної мастикою, відрізняється винятковою міцністю і довговічністю, високою еластичністю навіть при негативних температурах Безшовне суцільне полімерне покриття, утворене полімерної мастикою, відрізняється винятковою міцністю і довговічністю, високою еластичністю навіть при негативних температурах. Тому гідроізоляційна мембрана здатна зберігати цілісність при усадочних процесах і деформаціях. Виникаючі в результаті усадки тріщини проблем не доставляють, оскільки готова мембрана досить еластична, щоб при деформаціях основи розтягуватися на величину до 900%. Матеріал підходить як для влаштування нової гідроізоляції, так і для ремонту старої.

Технологічність нанесення мастик дозволяє гарантувати якість ізоляції на поверхнях будь-яких форм і обсягів. Склади не дають усадки, що не стікають при нанесенні на вертикальні поверхні. Виконується гідроізоляційний шар вручну, пензлем або малярським валиком, як фарбування. Гранична простота технології виключає вплив людського фактора на результат. І яким би складним не було підставу, мембрана виходить повністю безшовної. Виконане за всіма правилами поліуретанове покриття забезпечить високу надійність і гарантовану якість ізоляції на строк не менше 25 років.

Для ремонту гідроізоляції експлуатованого будівлі необхідно повністю відкопати фундамент по всьому периметру Для ремонту гідроізоляції експлуатованого будівлі необхідно повністю відкопати фундамент по всьому периметру. Можна це зробити окремими ділянками, наприклад, по черзі для кожної зі стін. Якщо стара гідроізоляція сильно пошкоджена, поверхню слід повністю очистити. Після цього фундамент просушують. Бажано проводити роботи в суху погоду, щоб висихання відбувалося природним шляхом. Однак описувана технологія зручна тим, що спеціальні праймери (грунтовки) дозволяють наносити полімерну мастику навіть на вологі підстави. А таке незаперечна перевага мембрани, як паропроникність, повністю виключає небезпеку накопичення вологи всередині конструкцій, і під час відсутності нових протікання рівень вологості бетону поступово повернеться до нормальних показників.

Необхідно врахувати, що гідроізоляційний шар в цокольній частині стіни повинен підніматися на 300-500 мм вище рівня землі. Колір шарів ізоляції може бути підібраний таким чином, щоб вони були контрастні, тоді не профарбованих ділянок не буде. По свіжому шару неполімерізовавшейся мастики в місцях можливих напруг і примикань виробляється армування геотекстилем малої щільності (40-60 г / м2), який надає мембрані додаткову міцність на розрив. Другий шар мастики наноситься після повної полімеризації першого. Зручно і те, що при необхідності виконати додаткову теплоізоляцію стін підвалу, утеплювач просто приклеюється на ту ж мастику. Після закінчення всіх робіт проводиться зворотна засипка грунту.

Після закінчення всіх робіт проводиться зворотна засипка грунту

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама