Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Плівкова гідроізоляція фундаменту

  1. Поліетиленова плівка для гідроізоляції фундаменту
  2. Технологія плівковою гідроізоляції фундаменту
  3. Горизонтальна гідроізоляція фундаменту під бетонну стяжку
  4. Гідроізоляція фундаменту за допомогою мембранної плівки

При виконанні гідроізоляції фундаменту часто застосовують плівкові матеріали. Плівка для гідроізоляції фундаменту може виконувати кілька функцій:

  • Основний гідроізолірующій шар. Для цієї мети зазвичай використовують дифузійні плівкові мембрани, паропроникні, але не пропускають вологу;
  • Плівки для допоміжного гідроізоляційного шару, наприклад, товстий поліетилен. Він використовується в якості проміжного шару між грунтом і основний гідроізоляцією або між утеплювачем і бетонною стяжкою.

До переваг плівкової гідроізоляції можна віднести їх стійкість до руйнування, високі гідроізоляційні якості, зручність укладання і порівняно низьку ціну.

До переваг плівкової гідроізоляції можна віднести їх стійкість до руйнування, високі гідроізоляційні якості, зручність укладання і порівняно низьку ціну

Плівкова гідроізоляція фундаменту

Поліетиленова плівка для гідроізоляції фундаменту

Для невеликих будівель з невисоким навантаженням на фундамент можна використовувати поліетиленову плівку в якості основної горизонтальної гідроізоляції. Поліетилен - недорогий матеріал, стійкий до впливу вологи і цвілі, до перепадів температур. Єдине, чого «боїться» поліетиленова плівка - це ультрафіолетове випромінювання, при впливі прямих сонячних променів деструктуризація поліетилену відбувається за кілька років. Крім того, поліетилен часто пошкоджують гризуни. Тому доцільно його використовувати в якості гідроізоляції підошви фундаменту, або поверх гідроізоляції відразу влаштовувати бетонну стяжку.

Тому доцільно його використовувати в якості гідроізоляції підошви фундаменту, або поверх гідроізоляції відразу влаштовувати бетонну стяжку

Поліетиленова плівка відмінно підійде для гідроізоляції фундаменту

Технологія плівковою гідроізоляції фундаменту

  1. Виконають розмітку ділянки і готують котлован і піщану подушку для стрічкового або плитного фундаменту. Товщина піщаної подушки залежить від виду грунту на ділянці: для здимаються її товщина повинна бути не менше 0,5 метра, для твердих грунтів, які не схильні до сезонних переміщень - близько 10 см. Піщана подушка перерозподіляє навантаження будівлі на грунт, відводить воду від фундаменту і охороняє плівку від механічних пошкоджень.

    Виконують розмітку ділянки

  2. Виконують опалубку з струганої ігрового поля, розміщуючи її за допомогою брусків і саморізів або цвяхів так, щоб скріплюють елементи були зовні опалубки. Це допоможе не пошкодити плівку і легше зняти опалубку. Із зовнішнього боку опалубку підпирають за допомогою укосів з бруска або дощок.

    Роблять опалубку з труганой дошки

  3. У підготовлений котлован укладають поліетиленову плівку, при цьому смуги кладуть з напуском не менше 20 см, а стики проклеюють монтажним двостороннім скотчем. Краї плівки повинні бути вище опалубки мінімум на 10 см. Виконують розрахунок арматури , Роблять армування з прутка розрахункового перетину. Для скріплення арматури використовують м'яку відпалений дріт і гачок для в'язки арматури .

    Процес укладання поліетиленової плівки для гідроізоляції

  4. Змішують бетон: 1 частина цементу і 2 частини піску перемішують, розводять водою до стану рідкої сметани і всипають 1-2 частини дрібного будівельного щебеню. Для поліпшення гідроізоляційних властивостей можна додати в розчин бетону суміш для проникаючої гідроізоляції .

    Процес змішування розчину

  5. Бетон ретельно перемішують і заливають в підготовлену опалубку. Вирівнюють дзеркало бетону за рівнем. Якщо висота фундаменту значна, для видалення повітряних бульбашок використовують глибинний вібратор. Використовувати для цієї мети металеві предмети не можна, так як є небезпека пошкодити поліетиленову плівку.
  6. Плівка дозволяє бетону дозрівати рівномірно, оберігаючи його від втрати вологи через грунт. Опалубку можна знімати вже після схоплювання бетону, через кілька днів після заливки. Після зняття опалубки витримують фундамент без навантаження протягом 2-4 тижнів до повного дозрівання бетону. Щоб уберегти його від пересихання, можна накрити фундамент зверху шаром укривного матеріалу.
  7. Зворотну засипку виробляють м'яким грунтом, наприклад, піском, щоб уникнути пошкодження плівки. Якщо планується теплоізоляція фундаменту, то проводити її слід на клейові розчини, без пошкодження гідроізоляційного шару.

Горизонтальна гідроізоляція фундаменту під бетонну стяжку

Таку гідроізоляцію найчастіше виконують на плитному фундаменті, коли монолітна бетонна плита служить одночасно і підставою будівлі, і підлогою першого поверху. У цьому випадку необхідна гідроізоляція фундаменту не тільки від грунтових вод, але і від протікання труб, сантехнічних приладів. Якщо в якості гідроізоляційного матеріалу використовують поліетиленову плівку, то поверх неї виконують бетонну стяжку.

  1. заливають плитний фундамент і чекають повного дозрівання бетону. Визначити готовність бетону можна так: на ніч ділянку фундаменту накривають поліетиленом, і якщо до ранку на плівці утворюється конденсат - бетон мало просушений. Після повного дозрівання бетону можна приступати до зведення стін і гідроізоляції приміщень з підвищеною вологістю. При необхідності вирівнюють поверхню: прибирають виступи, зрізають стирчить арматуру, раковини в бетоні затирають цементно-піщаною сумішшю.

    Заливка плитного фундаменту

  2. На бетон укладають шар нетканого геотекстилю, а поверх нього - поліетиленову плівку. Геотекстиль створює м'яку підкладку, яка захищає плівку від пошкоджень. Нахлест смуг матеріалу - не менше 20 см, стики проклеюють за допомогою монтажного скотча. Якщо гідроізоляцію роблять у окремих приміщеннях, плівку загинають на стіни на висоту не менше 10-15 см. Між плівкою і стіною обов'язково укладають демпферну стрічку.

    На фундамент укладають шар геотекстилю та поліетиленову плівку

  3. Поверх поліетиленової плівки влаштовують бетонну стяжку, використовуючи для цього готові суміші для виконання чорнової підлоги. Після висихання стяжки можна приступати до опоряджувальних робіт.

Гідроізоляція фундаменту за допомогою мембранної плівки

Це більш дорогий спосіб плівковою гідроізоляції, але він має масу достоїнств. Крім відмінних гідроізоляційних властивостей мембранні плівки мають паропроникністю, що дозволяє відводити вологу з підвального приміщення назовні. Вони міцні, стійкі до впливу хімічно-агресивних грунтових вод, до проростання коренів. Рулонний гідроізоляція за допомогою мембранних плівок - сучасний і дуже надійний спосіб захисту фундаменту від грунтових вод і атмосферної вологи.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама