Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Плюси і мінуси рідкої гуми

  1. Загальні відомості про гідроізоляцію
  2. Класифікація та вибір матеріалів для гідроізоляції
  3. Плюси і мінуси рідкої гуми
  4. Порівняння рідкої гуми і традиційних матеріалів
  5. Технологія рідкої гуми
  6. В даний час найбільш перспективним гідроізоляційним матеріалом, що задовольняє всім перерахованим вимогам і володіє відмінною адгезією до більшості застосовуваних в будівництві матеріалів, є безшовна Напилювана гідроізоляція з загальновживаним назвою «рідка гума» (англ. Liquid rubber) - екологічно чиста двухкомпонентная полімерно-бітумна емульсія холодного напилення , що складається з основного компонента і затверджувача.

    Liquid rubber) - екологічно чиста двухкомпонентная полімерно-бітумна емульсія холодного напилення , що складається з основного компонента і затверджувача

    Безперечні переваги гідроізоляції об'єктів сучасним перспективним матеріалом рідка гума є:

    • Відмінна адгезія напиляемой гідроізоляції до більшості матеріалів, використовуваних в будівництві будівель і споруд - бетону, цегли, металу, дереву.
    • Унікальна можливість створення безшовного монолітного покриття на об'єктах з рельєфом і конфігурацією будь-якої складності (примикання, виступаючі частини, кути, труби, зливні воронки і т.п.). В цьому відношенні плюси рідкої гуми перед рулонними і листовими матеріалами практично перекривають всі можливі переваги інших традиційних матеріалів.
    • Напилення рідкої гуми забезпечує зниження тимчасових витрат на виконання робіт в порівнянні з рулонними матеріалами.
    • Отримання гідроізоляційного покриття з високою еластичністю, міцністю, стійкістю до ультрафіолетового випромінювання і відсутністю розтріскування при негативних температурах, а також при перепадах температур.
    • Можливість самовідновлення гідроізоляційного шару при невеликих механічних пошкодженнях.
    • Відсутність пожежонебезпечних факторів при виконанні робіт - нанесення виконується методом холодного напилення, без застосування вогню.
    • Рідка гума відрізняється відсутністю токсичних виділень при проведенні робіт, пов'язаних з відсутністю в компонентах рідкої гуми розчинників, що дозволяє виконувати напилення рідкої гуми, в тому числі, в закритих приміщеннях без застосування спеціальних засобів захисту.
    • Допускається напилення рідкої гуми на вологу поверхню.
    • Можливість швидкого і легкого ремонту пошкодженої ділянки поверхні, що без демонтажу всього гідроізоляційного покриття.
    • Напилення рідкої гуми не вимагає кріпильних елементів, що дозволяє не порушувати цілісність ізольованої поверхні.
    • Зручна транспортування сировини (в бочках) і обладнання (розміри і вага установки дозволяє перевозити її в багажнику легкового автомобіля) для гідроізоляції рідкою гумою.
    • Практично стовідсоткова водонепроникність гідроізоляційного шару, що дозволяє застосовувати напилення рідкої гуми при влаштуванні басейнів, штучних водойм, ємностей і т.п.
    • Сучасне обладнання для рідкої гуми ДУГА® , Яке виконує напилення рідкої гуми в якості гідроізоляційного покриття, дозволяє виконувати роботу при наявності лише доступного в більшості випадків джерела живлення напругою 380/220 В, практично на всіх марках компонентів вітчизняного та імпортного виробництва. Спеціального тривалого курсу навчання для виконавця робіт не потрібно - оператор отримує всі необхідні знання при покупці установки у фахівців виробника - ВЗСтО, до установки додається інструкція, паспорт і навчальні відео, зняті на об'єктах різної складності і конфігурації. Устаткування для рідкої гуми ДУГА® дозволяє виконувати напилення рідкої гуми з мінімальними навичками і вимогами до оператора. Крім того, консультанти Володимирського заводу будівельного обладнання забезпечують своїм партнерам постійну технічну підтримку з усіх питань, пов'язаних з напиленням рідкої гуми.

    Еластичність отриманого при напиленні гідроізоляційного шару рідка гума настільки велика, що матеріал майже повністю відновлює свою первинну форму навіть при деформації до тисячі відсотків від вихідного розміру! Отримане покриття зберігає еластичність навіть при негативних температурах, на відміну від більшості традиційних рулонних матеріалів, а також витримує різкі температурні коливання в допустимому робочому діапазоні температур від -45 ℃ до + 80 ℃. Рідка гума, крім гідроізоляційної мембрани, є також відмінним захистом від ультрафіолету для пенополиуретановой теплоізоляції, яку можна напилити, застосовуючи обладнання для пінополіуретану ДУГА® .

    Порівняльна таблиця фізико-механічних властивостей поширених гідроізоляційних матеріалів

    Технічні характеристики Рідка Гума Руберойд РКП-350 ГОСТ 10923-93 Стеклоізол ХКП ГОСТ 30547-97 Бікрост ХКП ГОСТ 30547-97 Техноеласт Гипердесмо Полісечовини Міцність зчеплення з бетоном не менше, МПа 1 0,3 0,3 0,3 0,3 8 8 відносне подовження при розриві, не менше,% 1000-1400 1,5 1,5 1,5 1,5 до 2000 200-500 Час застигання, не більше, хв 1 - - - - 120 3 Час вулканізації, не більше, ч 12-36 - - - - до 168 (7 діб) до 168 (7 діб) Водопоглинання по масі протягом 24 год, не більше,% 0,5 2 2 1 1 0,9 2 Температура експлуатації без зміни властивостей, ℃ - 65 ... + 95 -30 ... + 80 -30 ... + 80 -30 ... + 80 -30 ... + 80 -50 ... + 80 -50 ... + 80 гнучко сть без утворення тріщин на брусі при -20 ℃, радіусом 5 мм 35 мм 25 мм 25 мм 10 мм 5 мм 5 мм Горючість Г2 Г3 Г3 Г4 Г3 Г2 Г2 Займистість В2 В3 В3 В3 В3 В2 В2 Вартість, руб / м2 600-650 60-100 100-150 70-100 170-300 800-1000 1000-1300 Термін служби за результатами випробувань, років 20-25 7-10 10-12 5-7 20-25 20-25 20-25 Як відомо, будь-який матеріал не може володіти виключно достоїнствами. Мінуси рідкої гуми зазвичай представлені такими доводами:

    • Вартість сировини. Ціна на компоненти для напилення рідкої гуми, на перший погляд, дійсно вище, ніж на звичні рулонні матеріали. Однак, якщо врахувати всі інші витрати, супутні застосуванню рулонних матеріалів (нанесення праймера вручну пензлем або валиком, розкочування і укладання рулонів мінімум в два шари з прогріванням поверхні, наявність і застосування газового пальника в пожежонебезпечний літній період, і, як наслідок, значно меншу продуктивність праці за одиницю часу) - різниця в ціні вже не буде значною. Мінуси рідкої гуми в цьому відношенні компенсує і можливість виконати гідроізоляцію не тільки якісно, ​​але і максимально швидко. З огляду на кліматичні умови в більшості регіонів нашої країни, цей фактор іноді є визначальним.
    • Видалення покриття з поверхні, в разі необхідності, буде складніше, ніж зняття рулонного матеріалу. Ця особливість випливає з найважливішого гідності рідкої гуми - прекрасної адгезії до поверхні. Дана особливість не є серйозним мінусом, так як ремонт будь-якого, навіть складного по конфігурації, пошкодженої ділянки поверхні, що можна швидко виконати напиленням тієї ж рідкої гуми, а повне видалення неушкодженого гидроизолирующего покриття відбувається вкрай рідко.
    • Можливість пошкодження гідроізоляційного шару з рідкої гуми розчинниками і речовинами, що містять нафтопродукти. Основою рідкої гуми є нафтопродукти, тому при попаданні на неї розчинників з аналогічною основою покриття може частково пошкоджуватися. Невеликі пошкоджені ділянки можна також напилити новим шаром рідкої гуми (після висихання пошкодженого шару). Однак, уявити масове потрапляння розчинника на всю гідроізоліруемой поверхню і пошкодження всього шару гідроізоляції практично неможливо.
    • Напилення рідкої гуми на поверхню можливо лише застосовуючи спеціальне обладнання для рідкої гуми ДУГА® , Яку необхідно купувати. Віднести це властивість в мінуси рідкої гуми не зовсім коректно. Швидше, це особливість матеріалу і технології рідкої гуми, обумовлена принципом отримання гідроізоляційного шару, необхідністю якісного з'єднання розпилюються площинами компонентів і швидкої полімеризацією готового шару. При цьому ціни на професійне обладнання для рідкої гуми ДУГА® виробництва ВЗСтО невисокі щодо вартості сировини, а куплена один раз установка буде постійно приносити прибуток власнику.
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама