Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Покрівельні плівки

Покрівельні плівки - невід'ємна складова надійного даху

Покрівельні плівки - невід'ємна складова надійного даху. Вони входять в будь-який пиріг покрівельної системи. Так як їх існує величезна безліч, давайте розберемося, які вони бувають, де використовуються і для яких цілей застосовуються.

У покрівельному пирозі є всього два місця, де потрібно застосовувати додаткову ізоляцію плівками:

  1. безпосередньо, під декоративним покриттям даху;
  2. під утеплювачем (якщо він є).

безпосередньо, під декоративним покриттям даху;   під утеплювачем (якщо він є)

Складного нічого немає, але багато допускають в цій частині покрівлі грубі помилки, через що доводиться повністю розбирати дорогі покрівлі взимку для ремонту і усунення браку робочих бригад.

Пар в приміщенні.

У будь-якому опалювальному житловому приміщенні в холодну пору року утворюється велика кількість вологи. Це і кип'ятіння чайника, і прийняття ванни, і залишена вода в чашці на столі або политі квіти на підвіконні, з яких випаровується вода, і навіть, від самої людини, який в процесі дихання випускає через дихальні шляхи до чашки вологи в добу. Загалом, утворення великої кількості вологи в повітрі усередині приміщення це аксіома, яка не потребує доказів.

Дах ціла, так звідки вода?

Тепер уявімо, що у нас новий, сучасний будинок з металопластиковими вікнами і відсутністю протягів. Весь цей утворився пара піднімається вгору, вище і вище, досягаючи підпокрівельного простору. Що з ним там відбувається? Він (гарячий вологий повітря) зустрічається з холодними поверхнями, на яких конденсується волога і просто стікає струмками вниз, в приміщення, створюючи калюжі на перекритті при повністю справним, не поточною даху.

Чому так відбувається? Справа в тому. що тепле повітря може містити в собі набагато більше вологи ніж холодний. І при охолодженні насиченого вологою повітря, зайве перетворюється з пара в воду. Кому цікаво, можна прочитати в інтернеті про точку роси.

Щось холодно взимку.

У кожному житловому будинку є утеплювач, який прекрасно пропускає повітря як зсередини так і зовні. І коли в ньому (в товщі утеплювача) з'єднуються холодний і гарячий повітря, в ньому саме в середині, утворюється точка роси і утеплювач мокне з середини в прямому сенсі слова. А мокрий утеплювач це вже не утеплювач, так як вода це дуже сильний провідник тепла і виступає в ролі містка холоду.

Паробар'єр. ( купити )

Ось для того, що б не пустити теплий, насичений паром повітря в товщу утеплювача, застосовують пароізоляційні плівки, укладаючи їх перед утеплювачем із внутрішньої сторони приміщення. При достатньому шарі утеплення вологе повітря залишається в теплі і конденсації не відбувається.

Монтаж паробарьера. Стрічка К-2. ( купити )

Важливо! При укладанні пароізоляції потрібно приділяти дуже велике значення стиках пароізоляційного матеріалу, так як самі плівки повністю паронепроникні, а ось їх стики залишаються слабкими місцями покрівельної системи. І в разі відсутності або погано виконаної склейки рядів пароізоляції, пар в утеплювач все одно проникне і спровокує так уникаюче нами намокання утеплювача при присутності пароізоляції. Склейку виробляють двостороннім бітумним скотчем K-2.

Гідробар'єр. ( купити )

Із зовнішнього боку утеплювача, як можна ближче до поверхні даху, монтується гидробарьер або антиконденсатна плівка. Гідробар'єр запобігає потраплянню вологи в підпокрівельний простір в разі протікання даху, запобігаючи тим самим намокання утеплювача.

Якщо дивитися на речі реально, то змонтувати пароізоляцію ідеально не вийде, і все одно залишаться, нехай і невеликі, але все таки достатнього розміру отвори для проникнення пари в утеплювач в невеликих кількостях, що в підсумку призведе, хоч і не до сильного, але суттєвого його намокання. В такому випадку першочерговим завданням є швидко вивести вологу з утеплювача і дати йому просохнути. Цю важливу роль виконує гидробарьер.

Гідробар'єр має особливість не пропускати вологу зовні і пропускати повітря (пар) зсередини. Це досягається шляхом перфорації плівки у вигляді мікроскопічних конусів з отвором на вершині.

Утеплювач повинен сохнути.

Таким чином, волога, що потрапила в утеплювач через неякісний шар пароізоляції (або утеплювач був намочити в процесі монтажу), легко виходить назовні, залишаючи утеплювач сухим і здатний утримувати тепло у вашому домі.

Що є краще гідробар'єру?

Паропропускна здатність гідробар'єру коливається в районі 100-200 мг / м.кв. на добу. Більш високою паро здатність мають супердифузійні мембрани ( купити ). Вони можуть пропустити 1000-1500 мг / м.кв. і більше. При цьому також абсолютно вологонепроникні зовні як і гідробар'єр.

Монтаж гідробар'єра і супердифузійної мембрани.

Для стабільної роботи гідробар'єру і максимально швидкого виведення вологи з утеплювача рекомендується робити між ними повітряний зазор в 2 см. Але на практи таке буває не завжди можливим. Наприклад, товщина утеплювача дорівнює товщині кроквяної ноги, на яку набувається гидробарьер. В такому випадку зазор отсуцтвует, що перешкоджає швидкому просихання.

Але зовсім інша справа з супердифузійної мембранами. Завдяки своїй збільшеній паропроникності, допускається їх укладання безпосередньо на утеплювач, що дає можливість не влаштовувати додатковий зазор за допомогою рейок і не витрачати зайвий час і гроші на покрівельні роботи.

Слід також мати на увазі, що як гидробарьер, так і супердифузійна мембрана, має верх і низ, які ні в якому разі не можна переплутати, так як це призведе до їх неправильної роботи (можливо просочування вологи зовні і гірша виведення пари зсередини).

Дах ціла, так звідки вода?
Що з ним там відбувається?
Чому так відбувається?
Що є краще гідробар'єру?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама