Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Порядок гідроізоляції даху гаража

  1. властивості матеріалу
  2. Матеріал для внутрішніх робіт
  3. підпокрівельна плівка
  4. дифузійна мембрана
  5. фольгированная пароізоляція
  6. монтаж плівки
  7. Матеріал для зовнішніх робіт
  8. ПВХ мембрана
  9. руберойд
  10. Бітумна мастика
  11. Що вибрати?

Автомобіль повинен міститися в умовах, завдяки яким вузли і механізми не будуть піддаватися негативному впливу зовнішнього середовища. Гідроізоляція даху гаража допомагає вирішити таке завдання і сприяє встановленню комфортного мікроклімату в приміщенні даного призначення.

Якщо знехтувати ізоляцією залізної або бетонної конструкції, то можна зіткнутися з частими протечками, що викликають корозію металу, грибкові і цвілеві поразки. Паралельно з гідроізоляційними роботами зазвичай додатково утеплюють гаражний покрівлю.

властивості матеріалу

Якими ж властивостями повинен володіти матеріал для проведення ізоляційних робіт? В першу чергу він повинен бути:

  • влагоустойчивим;
  • еластичним;
  • міцним;
  • теплоізоляційним;
  • нетоксичним;
  • простим в монтажі.

У всьому розмаїтті гідроізоляційних матеріалів, широко представлених на будівельному ринку, допоможе розібратися нижчевикладена інформація. З її допомогою ви зможете не тільки вибрати підходящий варіант ізоляції, але і проведете монтажні роботи самостійно.

Гідроізоляція даху гаража своїми руками проводиться для того, щоб не залучати сторонні сили і уникнути зайвих витрат. Необхідно тільки правильно провести весь монтажний процес.

Матеріал для внутрішніх робіт

Далі ми розглянемо найпопулярніші гідроізоляційні матеріали, ознайомимося з їх особливостями і детально розберемо етапи нанесення на дах гаража.

підпокрівельна плівка

Це покриття закріплюється зсередини покрівлі на утеплювач і захищає внутрішній простір від зайвої вологи і бруду. Воно не дає промокати мінеральній ваті і зберігає її властивості. При монтажі вентиляційного фасаду зазвичай використовують антиконденсатну плівку.

Входить до складу плівки віскоза вбирає конденсат і утримує його всередині структури. Використовується такий матеріал в комбінації з профлиста.

дифузійна мембрана

Дифузне покриття відрізняється високою стійкістю до всіх видів атмосферних проявів і має відмінну паропроникністю, що впливає на швидке виведення конденсату і випаровування з приміщення.

Універсальна плівка може бути встановлена ​​з будь-яким покрівельним матеріалом.

фольгированная пароізоляція

Цей вид плівки запобігає проникненню пари всередину утеплювача, чим знижує ймовірність появи конденсату. За умови правильного монтажу значно збільшує термін служби утеплювача і всієї покрівельної конструкції.

Різні види покрівельного матеріалу поєднуються з різними типами гідроізоляції. Рулонні ізоляції (схожі з руберойдом) комбінують з підпокрівельної або антиконденсатної плівкою.

Металопрофіль, ондулін або шифер краще взаємодіє з мембранної гідроізоляцією.

монтаж плівки

Укладання гідроізоляції зсередини покрівлі проводиться на заздалегідь підготовлену обрешітку. Плівка монтується внахлест (10 - 15 см), у напрямку знизу вгору, починаючи від кроквяних країв і просуваючись до коника (для двосхилих конструкцій) або до найвищої точки покрівлі (для односхилого даху).

Якщо дах вкрита металочерепицею, ондуліном або профлист, знадобиться пристрій контробрешетування, яка набивається поверх гідроізоляції. Таким чином ми створимо вентиляційні зазори, що збільшують ефект осушення приміщення.

Закріплювати плівку на крокви можна за допомогою будівельного степлера або шляхом наклеювання. Також можна використовувати баластний спосіб фіксації, прігружен гідроізоляцію галькою або щебенем.

Матеріал для зовнішніх робіт

На зовнішній поверхні даху гідроізоляційні роботи проводять рулонними матеріалами (руберойдом, ПВХ мембраною) або полімерної мастикою (рідкої гумою).

Всі вони мають високу стійкість перед зовнішнім середовищем, не бояться перепаду високих і низьких температур, не пропускають вологу. З відмінностей можна відзначити різний спосіб монтажу. Але про все по порядку.

ПВХ мембрана

Мембрана - це багатошаровий рулонний матеріал товщиною в 2 мм, який використовується в температурному режимі від - 60 до +120 ° C і монтується в будь-який час року. Її експлуатаційний термін перевищує 50 років.

Встановлюється ПВХ мембрана на основу даху по аналогії з підпокрівельної плівкою внахлест, але без натягу. Стики закріплюються одним з згадуваних вище способів. Врахуйте, що така ізоляція повинна розміщуватися на відстані 5 см від покрівельних матеріалів (для звичайної плівки досить 2 см).

руберойд

Такий рулонний матеріал монтується виключно на плоску підставу даху в один або кілька шарів. Його можна приклеювати гарячої або холодної мастикою.

На початковому етапі оброблювану поверхню очищають від забруднень і розстеляють по ній рулон руберойду. Деякий час він повинен «разлежаться». Потім його скачують назад, на площину наносять мастику і по ній повільно розгортають рулон, притискаючи руберойд до мастики. Кожен наступний шар матеріалу наноситься після повного висихання першого (через 12 годин).

Бітумна мастика

Інструментом для нанесення рідкої гідроізоляції служить валик, кисть або пульверизатор. Щоб правильно виконати монтажні роботи, на окремих ділянках покрівлі використовують кожен із запропонованих варіантів.

Мастика лягає прямо на поверхню залізної або бетонної конструкції. Рівні елементи даху обробляються валиком, а фігурні - за допомогою розпилювача. У важкодоступних місцях знадобиться кисть, адже туди не дістане валик або розпилений струмінь.

Для більшої надійності рідке покриття необхідно наносити в два шари. Відразу після обробки покрівлі повітря вступає в реакцію з рідкою гумою і матеріал вулканізується. Через короткий час з'являється щільна якісна структура гідроізоляції, яка відштовхує воду і не дає волозі проникнути всередину гаража.

Що вибрати?

З огляду на погодні умови, характерні для нашої країни, краще комбінувати між собою гідроізоляційні матеріали для внутрішніх і зовнішніх робіт. Якими саме будуть ці матеріали, залежить тільки від вашого вибору, який, як правило, ґрунтується на особливостях конструкції, кліматичних умовах і фінансових можливостях.

Що вибрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама