Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пристрій басейнів. Поради експертів компанії LITOKOL

Вода - це основа життя. Ймовірно, саме тому люди прагнуть зміцнити свій зв'язок з водою, зводячи всілякі водні об'єкти: басейни, фонтани, термальні джерела, лазні, хамами, SPA-зони. У воді прихована неймовірна сила, але щоб направити її в потрібне русло, необхідно бути «на одній хвилі» з цією стихією. Будівельні матеріали LITOKOL допомагають втілити мрію, підпорядковуючи водну стихію своїм задумом.

Будівельні матеріали LITOKOL допомагають втілити мрію, підпорядковуючи водну стихію своїм задумом

Для реалізації найсміливіших ідей фахівці компанії LITOKOL розробили великий асортимент продукції:

  • склади для влаштування гідроізоляційного шару;
  • ґрунтувальні суміші;
  • матеріали для вирівнювання підстав;
  • ремонтні суміші;
  • гідроізоляційні стрічки;
  • армуючі сітки;
  • гидрофильная гума.

Компанія подбала, щоб на кожному етапі будівництва і на будь-якій ділянці роботи в арсеналі будівельника була високоякісна продукція, а застосування всіх матеріалів в комплексі дозволило вирішувати завдання підвищеної складності.

При будівництві басейнів варто приділяти пильну увагу питанням гідроізоляції. До складу води входять різні солі, кислоти, луги, які роз'їдають навіть металеву арматуру, тому слід заздалегідь передбачити всі можливі «підводні камені». Використання вітчизняних гідроізоляційних матеріалів - гарантія надійної водонепроникності чаші басейну.

гідроізоляція басейну

Гідроізоляція басейнової чаші повинна бути виконана зсередини і зовні (якщо чаша басейну заглиблена в грунт).

Вибір гідроізоляційних матеріалів залежить від умов експлуатації басейну і його технічного стану Вибір гідроізоляційних матеріалів залежить від умов експлуатації басейну і його технічного стану. Інформацію про правильність вибору комплексу гідроізоляційних матеріалів можна отримати в технічному центрі LITOKOL.

1 варіант 1 варіант

Гідроізоляція басейну виконується еластичним гідроізоляційним розчином на основі цементу ELASTOCEM MONO. Перед нанесенням гідроізоляції очистіть поверхню бетону. Вона повинна бути рівна, суха, чиста. Вологість бетону повинна бути не більше 3%. В першу чергу гідроізолюють все горизонтальні і вертикальні кути, стики і заставні елементи чаші басейну.

Для герметизації вертикальних і горизонтальних кутів, таких як «борт-дно» і «борт-борт», використовуйте спеціальну гідроізоляційну стрічку LITOBAND RP 50, яка забезпечує повну герметичність гідроізоляції. Заставні елементи додатково герметизуються спеціальними пластирами LITOBAND PP (425x425 мм, для донних зливів, трапів, прожекторів, скімерів і т. Д.) І LITOBAND SP (120x120 мм, для форсунок подачі і повернення води, дрібних заставних елементів).

Всі елементи LITOBAND наклеюються гумовою стороною назовні на тонкий шар (приблизно 1 мм) гідроізоляційного складу ELASTOCEM MONO між першим і другим шаром гідроізоляції.

ELASTOCEM MONO нанесіть на зволожену поверхню бетону гладким шпателем. Перший шар гідроізоляції армується щелочестойкой сіткою зі скловолокна, яка топиться в свіжонанесений шар ELASTOCEM MONO.

ELASTOCEM MONO наноситься в 2-3 шари, товщиною 1-2 мм кожен. Товщина загального шару гідроізоляції повинна бути не менше 4 мм. Після нанесення останнього шару ELASTOCEM MONO необхідна витримка не менше 5 днів, для «дозрівання» гідроізоляції.

2 варіант

Гідроізоляція виконується з використанням цементного двокомпонентного еластичного гідроізоляційного розчину ELASTOCEM. Перед нанесенням гідроізоляції очистіть поверхню бетону. Вона повинна бути рівна, суха, чиста. Вологість бетону повинна бути не більше 3%. В першу чергу гідроізолюють все горизонтальні і вертикальні кути, стики і заставні елементи чаші басейну.

Для герметизації вертикальних і горизонтальних кутів, таких як «борт-дно» і «борт-борт», використовуйте спеціальну гідроізоляційну стрічку LITOBAND RP 50, яка забезпечує повну герметичність гідроізоляції. Заставні елементи додатково герметизуються спеціальними пластирами LITOBAND PP (425x425 мм, для донних зливів, трапів, прожекторів, скімерів і т. Д.) І LITOBAND SP (120x120 мм, для форсунок подачі і повернення води, дрібних заставних елементів).

Всі елементи LITOBAND наклеюються гумовою стороною назовні на тонкий шар (приблизно 1 мм) гідроізоляційного складу ELASTOCEM між першим і другим шаром гідроізоляції.

ELASTOCEM нанесіть на попередньо зволожену поверхню бетону гладким шпателем. Перший шар гідроізоляції армується щелочестойкой сіткою зі скловолокна, яка топиться в свіжонанесений шар ELASTOCEM.

ELASTOCEM наноситься в 2-3 шари, товщиною 1-2 мм кожен. Товщина загального шару гідроізоляції повинна бути не менше 2 мм. Після нанесення останнього шару ELASTOCEM необхідна витримка не менше 5 днів, для «дозрівання» гідроізоляції.

3 варіант

Гідроізоляція виконується із застосуванням еластичного двокомпонентного гідроізоляційного складу COVERFLEX. Составіспользуется для гідроізоляції басейнів і має високу адгезію до щільними бетонними підставами. За рахунок своєї консистенції COVERFLEX чудово заповнює всі мікротріщини, каверни, перекриває дрібні дефекти і нерівності при нанесенні.

Перед нанесенням гідроізоляції COVERFLEX очистіть поверхню бетону. Вона повинна бути рівна, суха, чиста. Вологість бетону повинна бути не більше 3%.

В першу чергу гідроізолюють все горизонтальні і вертикальні кути, стики і заставні елементи чаші басейну. Для герметизації вертикальних і горизонтальних кутів, таких як «борт-дно» і «борт-борт», використовуйте спеціальну гідроізоляційну стрічку LITOBAND RP 50, яка забезпечує повну герметичність гідроізоляції.

Заставні елементи додатково герметизуються спеціальними пластирами LITOBAND PP (425x425 мм, для донних зливів, трапів, прожекторів, Скимер і т. Д.) І LITOBAND SP (120x120 мм, для форсунок подачі і повернення води, дрібних заставних елементів).

Всі елементи LITOBAND наклеюються гумовою стороною назовні на тонкий шар (приблизно 1 мм) гідроізоляційного складу COVERFLEХ ​​між першим і другим шаром гідроізоляції.

Готовий склад COVERFLEХ ​​нанести на зволожену поверхню бетону гладким шпателем в 3-4 шари. Загальна товщина гідроізоляційного шару повинна бути не менше 2 мм. Після нанесення останнього шару COVERFLEХ ​​необхідна витримка не менше 5 днів, для «дозрівання» гідроізоляції.

4 варіант

Гідроізоляція басейну виконуватися однокомпонентним еластичним гідроізоляційним складом на основі водної дисперсії синтетичних смол AQUAMASTER. Готовий до застосування. Перед використанням склад AQUAMASTER перемішується вручну за допомогою кельми або сталевого шпателя.

Перед нанесенням гідроізоляції AQUAMASTER очистіть поверхню бетону. Вона повинна бути суха і чиста. Основа повинна бути всмоктує.

Матеріал необхідно наносити в 2-3 шари, щоб кінцева товщина гідроізоляційного шару була не менше 1 мм. Важливо ретельно обробляти кути і примикання «дно-борт» і «борт-борт». У місцях проходження труб та інших комунікацій, знаходження прожекторів, виконати герметизацію гідроізоляційними пластирами / манжетами LITOBAND, які утапливаются в першому свіжонанесеному шарі гідроізоляційного складу AQUAMASTER, після чого на них необхідно нанести фінішний шар AQUAMASTER. Інтервал нанесення між 2-м і 3-м шаром становить 4 години.

Не раніше, ніж через 5 днів після завершення гідроізоляційних робіт необхідно провести гідровипробування. Басейн наповнюється водою і залишається під навантаженням на 14 днів. Будь-яка зміна рівня води в басейні фіксується в журналі проведення робіт. Після гідровипробувань вода зливається. Виявлені місця протікання ремонтуються і герметизуються додатково. Облицювання басейну керамічною плиткою або мозаїкою можна починати після повного висихання поверхні чаші басейну.

LITOKOL протягом майже 50 років постійно працює над поліпшенням продукції, розробляє і впроваджує інноваційні технології в галузі будівництва різних водних об'єктів: басейнів, термальних джерел, хамамов, турецьких лазень, SPA-центрів, аквапарків. Незважаючи на свою багаторічну історію і величезний досвід у виробництві, компанія LITOKOL постійно рухається вперед, майстерно «ловлячи хвилю». Саме з цієї причини будівництво водних об'єктів стало областю, в якій LITOKOL відчуває себе «на гребені хвилі».

Москва, проїзд заводу «Серп і Молот», д. 6, стор. 1, 8 поверх
Тел. / Факс: (495) 380-2233

www.litokol.ru

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама