Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

ПРИСТРІЙ ГІДРОІЗОЛЯЦІЇ і УКЛАДАННЯ ПЛИТКИ НА терас і балконів. Основні етапи виконання робіт. Матеріали. Руф-н-Ролл.

  1. 1. ПІДГОТОВКА СТЯГУВАННЯ
  2. 2. ВИКОНАННЯ розділові АБО КОМПЕНСАЦІЙНИХ швів
  3. 3. ГІДРОІЗОЛЯЦІЙНІ СКЛАДИ
  4. Після висихання і полімеризації на поверхні підстави утворюється гідроізоляційне покриття володіє:
  5. 5. Приготування еластичної гідроізоляції НА БАЗІ двокомпонентні COVERFLEX
  6. 6. ТЕХНОЛОГІЯ НАНЕСЕННЯ гідроізоляційні склади
  7. 7.УКЛАДКА плитки
  8. 8. Затирка швів між плиткою
  9. 9. ВІДНОВЛЕННЯ ВЖЕ НАЯВНИХ ПОВЕРХОНЬ
  10. 10. ПОПЕРЕДНЯ ПЕРЕВІРКА І ПІДГОТОВКА ВЖЕ НАЯВНОЇ ПОВЕРХНІ
  11. 11. ВИКОНАННЯ розділові АБО КОМПЕНСАЦІЙНИХ швів
  12. 12. НАНЕСЕННЯ ГІДРОІЗОЛЯЦІЇ і УКЛАДАННЯ ПЛИТКИ
  13. 13. УКЛАДАННЯ ПЛИТКИ
  14. 14. Затирка швів між плиткою
  15. 15. РЕКОМЕНДАЦІЇ

Справжні рекомендації розроблені і представлені технологами виробника матеріалів будівельної хімії LITOKOL, трохи доповнені і видозмінені технологами нашої компанії.

Метою складання цієї статті полягає в тому, щоб наочно і зрозуміло донести технологію правильного пристрою плиткового облицювання на відкритих терасах або верандах з максимально якісним виконанням робіт.

Важливо відзначити наступне: при виконанні робіт з укладання плитки в умовах вуличної експлуатації, необхідно брати до уваги не тільки фактори морозостійкості матеріалів, але і здатність цих матеріалів сприймати деформативні навантаження, а також постійні гідронагрузкі. Так, не кожна суміш продуктів будівельної хімії може підійти для подібних завдань.

Нижче ми наводимо рекомендації виробника сухих будівельних сумішей LITOKOL по влаштуванню відкритих терас і балконів з детальним обґрунтуванням кожного етапу робіт. Безумовно, матеріали мають аналоги і порівняльну характеристику того чи іншого продукту від різних виробників, ВИ зможете отримати при консультації у наших фахівців у відділі продажів (+7 495 764-97-21 - телефонуйте!)

Весь нижчеперелічених асортимент матеріалів завжди в наявності у нас на складі, також як і призначена для використання на вулиці нескользящая плитка і клінкерні щаблі в досить великому асортименті. Якщо Ви будете свідомо дотримуватися основних принципів укладання плитки для експлуатації в умовах постійного впливу кліматичних факторів, то вкладення в якісний матеріал принесуть Вам дивіденди вже через кілька років!

При експлуатації будівель балкони, лоджії і тераси піддаються постійному впливу дощу, снігу, морозу, вітру, різких перепадів температур і інших несприятливих чинників. При усмоктуванні води в бетон, і її заморожуванні в зимовий період, поступово починається процес корозії арматури і руйнування бетону. Знижується несуча здатність конструкції, втрачається зовнішній вигляд будівлі, процес руйнування поступово поширюється на сусідні конструктивні елементи.

Для того щоб запобігти або припинити руйнування конструкцій, необхідно виконати гідроізоляцію балконів і терас високоеластичними гідроізоляційними матеріалами, які будуть в змозі забезпечити повну герметичність поверхні, щоб уникнути ризику потрапляння води всередину конструкції навіть при екстремальних умовах експлуатації.

1. ПІДГОТОВКА СТЯГУВАННЯ

Для забезпечення правильного стоку дощової води з поверхні балкона або тераси необхідно виконати (в разі якщо це не було передбачено раніше) стяжку з мінімальним ухилом 2% у напрямку до місць зливу води.

Перед початком стяжки для створення периметральних розділових стиків, уздовж стін необхідно укласти демпфуючу прокладку зі спіненого пінополіетилену або пінопласту, товщиною 5-10 мм.

Стяжка виконується з цементно-піщаного розчину відповідної марки і повинна щільно прилягати до несучої основи. Для цього перед початком стяжки на бетонну основу наноситься адгезивне «молочко», приготоване шляхом змішування води, латексної добавки IDROKOL X20 і цементу в рівних пропорціях (1: 1: 1).

Приготоване адгезивне «молочко» наноситься на основу за допомогою валика або великої кисті. Не допускати висихання адгезивного молочка ».

У разі висихання й утворення плівки видалити висохле адгезивне «молочко» і нанести свіжий шар.

Відразу ж після нанесення адгезивного «молочка» виконується груба стяжка з цементно-піщаного розчину, змішаного з латексної добавкою IDROKOL X20 в кількості 10% від ваги цементу.

Цементно-піщаний розчин укладається по вологому адгезивному шару, вирівнюється і ущільнюється.

Після влаштування стяжки, перед тим як приступати до наступних операцій, необхідно витримати час дозрівання - тиждень на кожен 1 см товщини.

Для скорочення термінів будівництва, можна виконати стяжку із застосуванням бистросхвативающегося цементного в'яжучого LITOCEM. У цьому випадку вже через 24 години, можна приступити до виконання гідроізоляції.

У тому випадку, якщо в конструкції балкона або тераси передбачається шар тепло / звукоізоляції, його необхідно виконати по бетонній основі.

У тому випадку, якщо в конструкції балкона або тераси передбачається шар тепло / звукоізоляції, його необхідно виконати по бетонній основі

Для запобігання попадання вологи під тепло / звукоізоляцію і поверх неї укладається поліетиленова плівка.

Плівка укладається з перехлестом полотнищ 10 см. Так як ізолюючі матеріали не відрізняються високою механічною міцністю, необхідно виконати поверх тепло / звукоізоляції армовану металевою зварною сіткою «плаваючу» стяжку на основі LITOCEM або цементно-піщаним розчином, товщиною ≥ 45 мм

2. ВИКОНАННЯ розділові АБО КОМПЕНСАЦІЙНИХ швів

Внаслідок коливань температури і вологості, що діють на конструкцію балкона або тераси, необхідно передбачити деформаційні еластичні стики для компенсації напруг, що утворюються в результаті структурних зрушень підстави, стяжки і шару кераміки, які характеризуються різними коефіцієнтами теплового розширення.

Поверхня стяжки повинна бути розбита на квадрати 3х3 метра або 4х4 метра.

Ширина компенсаційних швів повинна відповідати, як формату плитки, так і умов експлуатації, в будь-якому випадку, вона не повинна бути менше 5 мм.

3. ГІДРОІЗОЛЯЦІЙНІ СКЛАДИ

На відміну від традиційної бітумної гідроізоляції між підставою і стягуванням, виконання шару гідроізоляції на стягуванні безпосередньо під плитковим покриттям, дозволяє захистити стяжку від проникнення води і повторюваних циклів заморожування / розморожування.

Гідроізоляція під плитковим покриттям виконується за допомогою цементних еластичних гідроізоляційних складів - монокомпонентного ELASTOCEM mono або двокомпонентного COVERFLEX - спеціальні фіброармірованние склади на цементній основі, після приготування мають вигляд пластичного текучого розчину з високими адгезійними властивостями.

Застосовуються для нанесення на горизонтальні і вертикальні підстави.

Максимальний шар для ELASTOCEM mono - 4 мм, для COVERFLEX - не менше 2 мм.

Після висихання і полімеризації на поверхні підстави утворюється гідроізоляційне покриття володіє:

  • високою еластичністю;
  • водонепроникність;
  • відмінну адгезію, більше 2 N / мм², з залізобетоном, цементними стяжками, а також гладкими, щільними, вбираючими поверхнями: як наприклад існуючі поверхні з керамічної плитки, керамограніта, натурального каменю;
  • здатністю перекривати тріщини шириною до 1 мм
  • високою стійкістю до вуглекислого газу, хлоридів і сульфатів.

4. Приготування еластичної гідроізоляції ELASTOCEM MONO

Залити в чисту ємність необхідне для замісу кількість чистої води 20-24% (4-4,8 літра води на 20 кг (1 мішок) ELASTOCEM MONO.

Повільно всипати продукт і перемішати за допомогою електричної дрилі зі спеціальною насадкою-міксером на низьких оборотах, до отримання однорідної маси без грудочок. Дати розчину відстоятися протягом 5-10 хвилин для дозрівання, щоб повністю розчинилися хімічні компоненти. Після повторного перемішування гідроізоляційний розчин готовий до застосування. Не рекомендується замішувати розчин вручну.

Час використання розчину ELASTOCEM MONO близько 2 годин. При роботі перемішувати розчин ELASTOCEM MONO в ємності, щоб уникнути утворення скоринки. .

Детально технологічну карту розчину ELASTOCEM MONO дивіться тут >>>

5. Приготування еластичної гідроізоляції НА БАЗІ двокомпонентні COVERFLEX

Обидва компоненти, COVERFLEX А (мішок 20 кг) і COVERFLEX В (каністра 10 кг), розфасовані в необхідній пропорції.

Вилити в чисту ємність 10 кг компонента COVERFLEX В (рідина) і всипати, при безперервному перемішуванні електродрилем зі спеціальною міксерної насадкою (венчіковая насадка для рідких розчинів), 10 кг компонента COVERFLEX А (порошок), до отримання однорідної розчину без грудочок.

Перемішувати не менше 10 хвилин. В отриманий розчин додати, при безперервному перемішуванні, що залишилися 10 кг компонента А (порошок) і продовжувати перемішувати не менше 10 хвилин до отримання однорідної маси без грудочок. Час використання розчину COVERFLEX близько 2 годин.

При роботі перемішувати розчин COVERFLEX в ємності, щоб уникнути утворення скоринки.

Детально технологічну карту розчину COVERFLEX дивіться тут >>>

6. ТЕХНОЛОГІЯ НАНЕСЕННЯ гідроізоляційні склади

  • Зволожити цементну підставу чистою водою з пульверизатора, поверхня повинна бути матово волога, без надлишків води і калюж.
  • Вертикальні і горизонтальні кути, місця виступів і з'єднання конструкцій «стіна-стіна» і «стіна-пол» герметизувати гідроізоляційної стрічкою LITOBAND R , Яка клеїться на тонкий шар (1 мм) ELASTOCEM mono або COVERFLEX, гумовим шаром назовні. Фото 3. Зовнішні кути (270 °) герметизувати гідроізоляційним елементом LITOBAND AE, внутрішні кути (90 °) герметизувати гідроізоляційним елементом LITOBAND AI.
  • Виконати гідроізоляцію сполучних і конструкційних стиків, передбачених в стягуванні, при клеівая по всій довжині стику стрічку LITOBAND R. При ширині швів більше 10 мм середня частина гідроізоляційної стрічки LITOBAND R закладається в шов петлею, краю стрічки приклеюється до країв шва. Фото 4 і 5.
  • Після приклеювання краю стрічки повинні закриватися другим шаром ELASTOCEM mono або COVERFLEX. Фото 6 і 7.
  • Всередину стику вкладається шнур з пінополіетилену LITOSIDE або «Вилатерм», діаметром трохи перевищує ширину стику.
  • Після гідроізоляції кутів і стиків виконується гідроізоляція стяжки.
  • Поверхня стяжки необхідно зволожити чистою водою з пульверизатора, поверхня повинна бути матово-волога без надлишків води і калюж
  • Склад ELASTOCEM mono або COVERFLEX наноситься на зволожену стяжку гладким шпателем в кілька шарів.
  • У Свіжоукладений перший шар ELASTOCEM mono або COVERFLEX необхідно укласти скловолокнисту лугостійку сітку з осередками 4х4 мм. Сітка утапливается гладким сталевим шпателем в шар гідроізоляційного розчину. На великих за площею поверхнях сусідні полотна сітки слід укладати з нахлестом 10 см. Фото 9.
  • Наступний шар гідроізоляційного складу можна наносити після повного висихання попереднього. Для ELASTOCEM mono час висихання кожного шару 2-3 години, для COVERFLEX - 3-4 години (при температурі навколишнього середовища + 23 ° С і вологості 60%).
  • Нанести другий шар ELASTOCEM mono або COVERFLEX, повністю закривши сітку. Поверхня ретельно вирівняти і загладити. Фото 11.
  • ELASTOCEM mono або COVERFLEX обов'язково наносяться декількома шарами. У разі необхідності завдати стільки шарів гідроізоляційного складу, скільки потрібно для отримання гідроізоляційного шару необхідної товщини.
  • Загальна товщина гідроізоляційного шару повинна бути не менше 2 мм. На терасах під якими розташовані житлові приміщення товщина гідроізоляційного шару повинна бути не менше 4 мм.
  • При високій температурі навколишнього середовища ELASTOCEM mono або COVERFLEX можуть висихати занадто швидко або можуть виникнути труднощі при нанесенні. У такій ситуації рекомендується виконувати роботи в холодну пору доби і зберігати матеріали в місці, захищеному від прямих сонячних променів.
  • Після нанесення гідроізоляційний шар повинен бути захищений від сильного сонячного випромінювання, від морозу і попадання атмосферних опадів протягом перших 24 годин.
  • Після закінчення робіт з улаштування гідроізоляції потрібно технологічна перерва на «дозрівання» гідроізоляційного шару. Для ELASTOCEM mono - 3-4 дня, для COVERFLEX - 5 днів. Фото 13.

7.УКЛАДКА плитки

  • Укладання плитки з кераміки, керамограніта або натурального каменю (зі стабільною структурою) може виконуватися на еластичні клейові склади через 3-4 дня після нанесення гідроізоляційного складу ELASTOCEM mono і через 5 днів після нанесення двухкомпонентной гідроізоляції COVERFLEX .
  • Вибір клею залежить від формату плитки, типу плитки, матеріалу з якого виготовлена ​​плитка, від часу, відведеного на виконання робіт і умов експлуатації. Для правильного вибору клею, рекомендуємо ознайомиться зі зведеною таблицею.
  • Клейові склади ( плитковий клей ), Рекомендовані для укладання плитки і натурального каменю:
  • Клейовий склад повинен наноситися як на снованіе, так і тильну сторону плитки (подвійне нанесення) для того, щоб уникнути утворення пустот між підставою і плиткою.
  • Ширина швів при укладанні плитки повинна відповідати її формату.
  • Між плінтусом і плиткою залишити шов шириною 5мм, який в подальшому буде заповнюватися однокомпонентним поліуретановим герметиком.
  • При укладанні плитки необхідно дотримуватися раніше виконані на стягуванні компенсаційні шви, які також будуть заповнюватися поліуретановим герметиком.

8. Затирка швів між плиткою

Щоб уникнути зміни кольору затірки в міжплиткових швах перед роботою слід переконатися в тому, що клей під плиткою повністю висох. Шви очистити на всю глибину від клею, пилу, бруду. Промити шви і поверхню плитки чистою водою за допомогою поролоновою губки, а потім висушити.

Для затірки швів рекомендується використовувати цементні затирання LITOCHROM 3-15 , Клас CG2 відповідно до EN 13888.

У разі необхідності або при особливих умовах експлуатації рекомендується використовувати цементні затирання LITOCHROM 3-15, змішані з латексної добавкою в затірку IDROSTUK-м (без додавання води) , Дотримуючись таких пропорцій: LITOCHROM 3-15 (25 кг) + IDROSTUK-м (4,5-5 кг).

Найкращою альтернативою цементним затирка для умов вуличної експлуатації є використання затерли на епоксидній основі: епоксидна кислотостійка і щелочестойкая кольорова затирка LITOCHROM STARLIKE або кислототривка епоксидна затирка для швів EPOXYSTUK X90 , Клас RG по EN 13888.

Компенсаційні шви слід заповнювати поліуретановим герметиком! Чи не заповнювати компенсаційні та деформаційні шви цементними і епоксидними затирочними складами.

9. ВІДНОВЛЕННЯ ВЖЕ НАЯВНИХ ПОВЕРХОНЬ

За допомогою еластичного гидроизолирующего складу ELASTOCEM mono , Завдяки відмінній адгезії з компактними і гладкими підставами, можлива гідроізоляція балконів і терас з уже наявними поверхнями з кераміки або натурального каменю, що не демонтуючи наявне плиткове покриття.

Тобто можна виконувати укладання нової керамічної плитки поверх старої.

10. ПОПЕРЕДНЯ ПЕРЕВІРКА І ПІДГОТОВКА ВЖЕ НАЯВНОЇ ПОВЕРХНІ

Якщо пристрій гідроізоляції і укладання плитки планується по вже існуючій плиткової облицювання, перш за все, необхідно переконатися в тому, що плитка або камінь мають хорошу адгезію з основою. Обстеження проводитимуться методом простукування плиткового облицювання.

Плитки, що погано тримаються на підставі, повинні бути демонтовані і вилучені, а тріщини і нерівності, які можуть залишитися після відколу плитки в підставі, повинні бути відремонтовані.

Для ремонту тріщин і дефектних ділянок, що залишилися після відколу плитки рекомендується використовувати цементно-піщаний розчин змішаний з латексної добавкою IDROKOL X20-м або бистротвердеющий ремонтний склад на цементній основі POLYFIX plus.

Існуюче плиткове покриття промити в цілях очищення і знежирення розчином каустичної соди (9 л води + 1 кг каустичної соди), для того щоб видалити з поверхні все, що може перешкодити хорошій адгезії з ELASTOCEM mono.

11. ВИКОНАННЯ розділові АБО КОМПЕНСАЦІЙНИХ швів

У тому випадку, якщо на існуючому підставі не були передбачені компенсаційні шви, їх слід виконати перед початком облицювальних робіт. Поверхня повинна бути «розбита» на квадрати 3х3 метра або 4х4 метра. Ширина компенсаційних швів повинна відповідати, як формату плитки, так і умов експлуатації, в будь-якому випадку, вона не повинна бути менше 5 мм.

Компенсаційні шви на підставі, існуючі або знову виконані, герметизується по всій довжині стрічкою LITOBAND R , Яка приклеюється на шар ELASTOCEM mono.

Фото 4 і 5.

Компенсаційні шви на плиткового покриття заповнюються поліуретановим герметиком після закінчення робіт з затирання швів.

Для захисту плитки уздовж стиків використовувати клейку малярську стрічку.

Герметик наноситься в шов за допомогою плунжерного пістолета і вирівнюється за допомогою шпателя. Відразу ж після цього малярська стрічка видаляється (до закінчення полімеризації герметика).

12. НАНЕСЕННЯ ГІДРОІЗОЛЯЦІЇ і УКЛАДАННЯ ПЛИТКИ

нанесення гідроізоляційного складу ELASTOCEM mono за існуючою плиткової поверхні виконується вищевказаним способом (дивись п.6), але без попереднього зволоження підстави.

13. УКЛАДАННЯ ПЛИТКИ

Після висихання шару гідроізоляції ELASTOCEM mono , Приступають до укладання плитки з кераміки, керамограніта або натурального каменю за допомогою клейових складів.

Рекомендується виконувати нанесення клею на тильну сторону плитки і на підставу зубчастим шпателем з зубцями відповідного розміру і виконувати шви, відповідають формату плитки.

14. Затирка швів між плиткою

Щоб уникнути зміни кольору затірки в міжплиткових швах перед роботою слід переконатися в тому, що клей під плиткою повністю висох.

Шви очистити на всю глибину від клею, пилу, бруду. Промити шви і поверхню плитки чистою водою за допомогою поролоновою губки, а потім висушити.

Для затірки швів рекомендується використовувати кольорові цементні затирання LITOCHROM 3-15 , Клас CG2 відповідно до EN 13888.

При необхідності гарантії тривалої експлуатації, особливо в агресивному кислотному середовищі (наприклад, при ймовірному використанні реагентів в зимовий час), а також при особливих умовах експлуатації, рекомендується використовувати кислотостійкі затірки на епоксидній основі: LITOCHROM STARLIKE або EPOXYSTUK X90 , Клас RG по EN 13888.

15. РЕКОМЕНДАЦІЇ

Всі роботи слід проводити в теплу пору року, в сухих умовах, при температурі від + 5 ° С до + 35 ° С і відносній вологості повітря близько 80%.

Всі показники якості матеріалів та рекомендації щодо їх застосування вірні для температури навколишнього середовища + 23 ° С і відносній вологості повітря 60%.

В інших умовах можлива зміна швидкості набору міцності матеріалів, а також часу готовності до укладання покриттів. При роботі слід керуватися інструкціями з ведення загальнобудівельних робіт і техніки безпеки в будівництві.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама