Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Решетування і гідроізоляція під металочерепицю

  1. монтаж гідроізоляції
  2. Технологія гідроізоляції покрівлі складається з операцій:
  3. Установка обрешітки під металочерепицю
  4. Неправильно розпочата лати чревата такими дефектами:
  5. Існує кілька секретів покрівельних робіт для цього матеріалу покриття:

Суцільне решетування збільшує бюджет будівництва вчетверо, порівняно з періодичною, надмірно навантажує силовий каркас будівлі, що особливо актуально для полегшених конструкцій стін. При виборі гратчастого настилу в якості підстави металочерепиці поліпшується природна вентиляція за рахунок збільшення повітряного шару конструкції покрівельного пирога.

Крок обрешітки під металочерепицю повинен враховувати характеристики покрівельного матеріалу, конструкцію даху, кількість додаткових елементів, присутніх на ній (снігозатримувачі, мансардні вікна, сходи, димоходи, фанові труби). Для монтажу покрівлі досить укласти гідроізоляцію, прикріпити контробрешетку, зафіксувати бруски обрешітки, закріпити листовий покрівельний матеріал.

монтаж гідроізоляції

Залежно від типу експлуатації горищного приміщення покрівельний пиріг має різну структуру:

  • в неопалюваних горищах не використовують утеплювач, скорочуючи бюджет будівництва
  • в житлових мансардах утеплювач присутній в обов'язковому порядку для запобігання тепловтрат

Укладання гідроізоляції під металочерепицю необхідна в будь-якому випадку, оскільки, цим шаром вирішується кілька завдань:

  • захист дерев'яних елементів конструкції від можливого проникнення опадів
  • запобігання намокання утеплювача
  • висновок з мінеральної вати вологи на поверхню плівки для подальшого видалення її повітряним потоком в вентильованому просторі пирога

Щоб зробити правильно гідроізоляційний шар, необхідно знати про призначення гідро, пароізоляційних мембран, рулонних матеріалів, які домашні майстри часто плутають при монтажі покрівлі своїми руками. Матеріали працюють таким чином:

  • пароізоляція не пропускає вологе повітря з експлуатованих внутрішніх приміщень, захищаючи силові конструкції будівлі від дії агресивного середовища
  • гідроізоляція вологу пропускає, але, конденсує її на зворотній поверхні

Тому, помінявши через недосвідченість ці плівки місцями, любитель відкриває доступ вологи до кроквяних конструкцій, знижуючи ресурс покрівлі. Набряклий від води теплоізолятор втрачає до ¾ своїх здібностей, на стінах мансарди можливе утворення конденсату.

Технологія гідроізоляції покрівлі складається з операцій:

  • горизонтальна порядна розкочування рулонного матеріалу від карниза до коника - запасу матеріалу знизу повинно вистачати для обгортання торців крокв, карниза, запуску на стіну
  • кріплення листів з нахлестом 20 - 15 см до крокв - скобами степлера або брусом контробрешетування

горизонтальна порядна розкочування рулонного матеріалу від карниза до коника - запасу матеріалу знизу повинно вистачати для обгортання торців крокв, карниза, запуску на стіну   кріплення листів з нахлестом 20 - 15 см до крокв - скобами степлера або брусом контробрешетування

Рекомендований провис матеріалів між брусом становить 2 см для компенсації зміни геометрії при сезонному зміні температури. Стики нахлеста проклеюються по всій довжині скотчем. У місцях примикання скатів до стін, виходу фанової, вентиляційної труби, димоходу нахлест на ці елементи становить 5 см по вертикалі. У конику плівка обривається, не доходячи верхньої позначки 10 - 20 мм на кожному схилі, перехлест гідроізоляційної мембрани через коник не допускається. Для профнастилу контробрешетка забезпечує додатковий вентиляційний зазор, складний профіль металочерепиці дозволяє обходитися без неї.

Для профнастилу контробрешетка забезпечує додатковий вентиляційний зазор, складний профіль металочерепиці дозволяє обходитися без неї

Установка обрешітки під металочерепицю

Виробники випускають листової покрівельний матеріал для даху цього типу з різними характеристиками (висота, довжина хвилі). Найбільшою твердістю мають ділянки профільованого листа на дні кожної вертикальної хвилі. Тому, кріплення металочерепиці до обрешітки здійснюється в цих місцях, додаючи покрівлі художньої цінності за рахунок прихованих хвилею головок саморізів.

Виробники випускають не однакову продукцію, існує металочерепиця з довжиною хвилі 40, 35, 30 см, дуже рідко присутня хвиля з розміром періодичним профілем 45 см. Причому, нижня хвиля кожного аркуша зрушена в меншу сторону на 7 мм у всіх виробників без винятку.

Монтаж обрешітки для металочерепиці завжди починається від карниза, при цьому враховується кілька нюансів конструкції кроквяної системи:

Монтаж обрешітки для металочерепиці завжди починається від карниза, при цьому враховується кілька нюансів конструкції кроквяної системи:

  • всі листи ската будуть згодом вирівняні по нижньому брусу / дошці, тому, виміряється відстань на декількох ділянок від неї до стіни будівлі, а, не до виступів крокв
  • при різному виступі стропильних ніг все вони обрізаються по найкоротшому
  • при винесенні крокв менше 50 - 40 см від стіни їх нарощують кобилками по шнуру
  • висота першої планки більше за інших на 75 - 28 мм, так як, їй компенсується різниця висот (вона розміщується під верхньою частиною хвилі металочерепиці)

Професіонали перед тим, як зробити обрешітку під металочерепицю, виміряють хвилю покриття, ширину планок, виготовляють кілька шаблонів. Після фіксації нижнього бруса досить встановити шаблони між кожними наступними планками на відстані 1,5 - 1 м замість періодичних вимірів рулеткою. Однак, після кожного 5-го ряду контроль довжини від першої дошки все ж здійснюється.

Неправильно розпочата лати чревата такими дефектами:

  • слабке кріплення покрівельного матеріалу
  • зморшки на покритті скатів
  • нестиковка листів
  • проблеми кріплення добірних елементів (фронтонна, карнизна планка)

Відстань між латами завжди змиритися з центрам планок, так як, в якості цих елементів може використовуватися різний пиломатеріал - дошка 100 х 25 мм або брус 50 х 50 мм. При виборі металочерепиці збільшеної товщини рекомендується використовувати більш міцні дошки 100 х 32 мм. Навіть при виборі періодичної обрешітки, на схилах існують місця, в яких лати завжди виконується суцільний. До них відносяться ендови (10 см ширини по кожному скату), мансардні вікна, димарі, труби, місця установки добірних елементів покрівлі (сходи, снігозатримувачі), коньковий вузол. В іншому випадку їх ні до чого буде кріпити.

Розміри обрешітки не впливають на спосіб кріплення планок до контробрешітці або крокв. Дошка, брус фіксуються до крокв двома саморізами, довжиною не менше двох товщин елемента обрешітки. Деякі професійні бригади практикують заміну пиломатеріалу металевим профілем. Це забезпечує збільшення ресурсу покрівлі, гарантує відсутність жолоблення, тріщиноутворення. У цьому випадку схема розкладки планок не змінюється, замість саморізів можуть використовуватися заклепки.

У цьому випадку схема розкладки планок не змінюється, замість саморізів можуть використовуватися заклепки

Існує кілька секретів покрівельних робіт для цього матеріалу покриття:

  • карнизна планка, кронштейни жолобів водостоку монтуються до установки покрівельного матеріалу, для цього використовуються гідравлічні або лазерні рівні
  • величина ухилу водозбірного жолоба повинна бути в межах 3 -5 градусів для забезпечення самоочисних властивостей потоку (актуально при попаданні листя, льоду, снігу на дах)
  • слухові вікна покриваються латами аналогічно сполучень скатів, наскрізні проходи додатково герметизуються спеціальними елементами

Накладання листів металочерепиці односторонній, тому, якщо роботи ведуться від правого краю ската, то, листи можна кріпити повністю, наступний буде накладатися на попередній. Якщо зручніше проводити роботи в зворотному напрямку, край аркушів кріпити не можна, так як його доведеться піднімати, щоб підсунути хвилю наступного листа. Єдиним листом покриваються скати до 8 м завдовжки, при збільшенні розміру використовують кілька листів з нахлестом.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама