Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рідка гідроізоляція для підлоги і стін - рідким склом і гумою, технологія і ціни

  1. Плюси і мінуси гідроізоляції
  2. Види рідкої захисту підлог і стін від води
  3. Рідка гума для захисту елементів дерев'яного будинку
  4. Специфіка нанесення на підлогу
  5. Нанесення на стіни
  6. Рідке скло для захисту елементів дерев'яного будинку
  7. Технологія використання рідкого скла
  8. Ізоляція підлоги в дерев'яному будинку
  9. Обробка стін
  10. Ціна на різну рідку гідроізоляцію

зміст:   Захистити підлогу і стіни необхідно ретельно зміст:

Захистити підлогу і стіни необхідно ретельно. Використання обмазувальної гідроізоляції спростить роботи і скоротить час. Вода не зможе проникати в дерев'яні елементи, а це збільшить термін до ремонтних робіт в будинку. Яка рідка гідроізоляція для підлоги і стін практичніше і економніше поговоримо в цій статті. Читачі дізнаються як наноситися рідка ізоляція і яке обладнання для цього використовують.

Плюси і мінуси гідроізоляції

Застосовують рідку гідроізоляцію для захисту стін і підлоги дерев'яного будинку більше 15 років. За цей час матеріали показали себе тільки з позитивного боку. А монолітність покриття робить рідкий матеріал незамінним серед інших захисних.
За методом нанесення рідку ізоляцію поділяють:

  1. Напилювана.
  2. Фарбувальна.
  3. Наливна.

Всі методи відносяться до холодного способу тому використовувати пальник і інше нагріває обладнання не потрібно. Це говорить про безпеку нанесення. Найбільш ефективне нанесення напиленням, за допомогою спеціального обладнання.
Звичайно варто обладнання не дешево, але значно скорочується витрата на оплату праці. Обсяг роботи 3-х чоловік з легкістю виконує 1-н робочий.

Можна спробувати взяти устаткування в прокаті спец інструментів, але там воно зустрічається тільки в великих містах. Купити обладнання для обробки будинку один раз можна, а ціна на нього буде коштувати всіх наступних ремонтних робіт.
Плюси рідкої гідроізоляції: Можна спробувати взяти устаткування в прокаті спец інструментів, але там воно зустрічається тільки в великих містах

  1. Захисний шар виходить еластичним.
  2. Легко закриває невеликі тріщини і щілини.
  3. Стійкість до механічних і хімічних впливів.
  4. Легко переносить перепад температур і УФ промені, не втрачаючи своїх властивостей.
  5. При механічній дії відновлює першорядну форму на 95%.
  6. Чи не необхідності використовувати газові і варильні нагрівальні прилади.
  7. 85% гідроізоляції схоплюється протягом 1 години.
  8. Прослужить гарантовано до 25-30 років.

Види рідкої захисту підлог і стін від води

Існує кілька різних видів на бітумної і бітумно-полімерній основі з різними добавками. Але найбільше відгуків отримали гума та скло. Розглянемо їх докладніше.

Рідка гума для захисту елементів дерев'яного будинку

Рідка гума підходить для гідроізоляції стін і підлогового покриття особливо з боку підвалу Рідка гума підходить для гідроізоляції стін і підлогового покриття особливо з боку підвалу. Вона має високу гідро і звуко-ізоляцію. Адгезія до дерева у матеріалу висока, а наносити краще використовуючи спеціальне обладнання. Тому в основному монтаж здійснюють професіонали. Господарю потрібно тільки визначити марку матеріалу необхідного для тієї чи іншої роботи.

Купити ці марки можна в бочках по 200 л. Наприклад рідка гума Рапідфлекс, ТЕХНОПРОК.
Є різновиди рідкої гуми працювати з якою можна шпателем або валиком. такі наносяться своїми руками. Купити ці марки можна в 10 і 20 літрових відрах, наприклад Техноніколь або Слов'янка.

Рідка гума це розведена водою бітумна емульсія, тому матеріал екологічний і не має сторонніх різких запахів.

Специфіка нанесення на підлогу

Обробляють рідкої гумою підлогу можна з зовнішньої і внутрішньої сторони. Але варто враховувати, що зовнішня сторона оброблена гумою буде чорного кольору, тому доцільніше використовувати захист з подальшим покриттям, наприклад ламінат, лінолеум або плитка.

Наноситься рідка гідроізоляція для підлоги гумою в один прохід товщиною 1-2 мм Наноситься рідка гідроізоляція для підлоги гумою в один прохід товщиною 1-2 мм. Поверхня попередньо очищають від пилу і вирівнюють. Якщо це не зробити до гідроізоляції, то в подальшому доведеться порушувати монолітність поверхні. Витрата матеріалу буде 3-4 кг / м².

Нанесення на стіни

При обробці підлоги гумою необхідно гідроізолювати частина стіни від низу на 20-30 см. Особливо необхідно така схема гумою в ванних кімнатах і кухнях, де вологість підвищена і можливо різні протікання. На стіни краще брати марки Еластопаз або Еластомікс. Наноситься склад вручну тому виконати гідроізоляцію стін можна своїми руками. Купити можна в ємності по 10 і 18 кг, витрата 3,5 кг на м2 стіни.

Актуальна обробка стін гумою підвального і цокольного приміщення. Причому використовувати рідку гуму можна як на внутрішні стіни, так і на зовнішні. Наноситься матеріал при температурі від +45 до -50 ° С, тому виконати роботи можна в будь-який час року.

Детальніше обробку статі і частини стін можна побачити на відео:

Рідке скло для захисту елементів дерев'яного будинку

Рідке скло це розчин води з калієм і натрієм Рідке скло це розчин води з калієм і натрієм. За своєю дією гідроізоляція проникаюча. Вона не створює на поверхні стін і підлоги плівку а проникає всередину капілярної системи і застигає там. Так утворюється щільний внутрішній шар, який не дає вологи проникати в дерево. Крім захисних властивостей від води матеріал володіє хорошими антисептичними якостями. Такі властивості йому надають силікат натрію і розчин калію. Натрій кристалізується в деревині і надає їй стійкість до впливу вологи.

Відрізняють два види подібного скла ::

  1. Натрієве.
  2. Калиевое.

Натрієве здатне взаємодіяти з іншими мінеральними речовинами. Використовують гідроізоляцію рідким склом для обробки стін підвалу, фундаменту і замість антисептиків для дерев'яної підлоги.

Калиевое має велику кристалізацію і витримує різні механічні пошкодження. Застосовувати такий склад доцільно в дерев'яних будинках для обробки стін і підлогового покриття.

Технологія використання рідкого скла

[Ads1] Перед нанесенням складу зі скла необхідно розвести водою [Ads1] Перед нанесенням складу зі скла необхідно розвести водою. Для покриття підлоги і стін, коли обробляють дерев'яний будинок знадобиться трохи складу, так як витрата у рідкого скла максимум 300 г на м2.

Ізоляція підлоги в дерев'яному будинку

Для захисту цементної стяжки, коли будують брусовий будинок необхідно додати рідке скло в бетонну суміш в співвідношення 1х10. Використовують таке покриття для стяжки підлог підвалу, гаражів, басейнів.

Якщо підлога дерев'яна то технологія нанесення здійснюють за допомогою кисті або валіка.Процесс нагадує сілікотізацію. Матеріал при нанесення швидко вбирається в деревину і створює там захисний шар. Обробляти підлогу можна всередині будинку і з підвальної боку. При цьому не варто забувати про лаги, які теж необхідно просочити рідким склом ще до укладання. наноситься склад на підлогу в 3-й шару.

Обробка стін

Технологія нанесення на стіни мало відрізнити від статевої за допомогою пензлика і валика Технологія нанесення на стіни мало відрізнити від статевої за допомогою пензлика і валика. Наприклад покриваючи брус рідким склом можна замоналітеть дрібні тріщини після усадки, які законопатити буде складно. Зручно покривати стіни не тільки в будинку, але і в лазнях і підвалах. Стіни фундаменту теж не рідко покривають складом з бетону з рідким склом.

Перед нанесенням на стіни їх необхідно вирівняти і, сіли це стара конструкція, прибрати фарбу або лак. Потім поверхню знежирюють звичайним спиртом. Для максимально глибокого проникнення на 15-20 мм необхідно нанести склад в 2-а шару. Обробляючи стіни з вуличною боку роботу можна полегшити використовуючи краскопульт. Усередині наносити на стіни матеріал таким способом не рекомендується. Наносячи рідке скло обов'язково потрібно скористатися засобами захисту: респіраторів, рукавичками та захисними окулярами.

Ціна на різну рідку гідроізоляцію

Купити рідку гідроізоляцію можна в будь-якому будівельному магазині. Ціна на склади залежить від декількох факторів:

  1. Бренд, так склади ТехноНіколь коштують дорожче Слов'янки практично в 2-а рази.
  2. Обсяг, так склад бочкою варто за 1 кг дешевше ніж відро в 10 л.
  3. Партія, всі компанії виробники пропонують купити оптом.
  4. Склад, різні синтетичні добавки коштують не дешево і ціна гідроізоляції змінюється.
  5. Просочуючих склади коштують дешевше рідкої гуми в рази.
  6. В інтернет-магазині склади коштують дешевше, оскільки продавцю не потрібно переплачувати наймаючи великий штат і орендуючи торгову площу.
  7. Купити дешевше гідроізоляцію можна за оголошеннями, багато виставляють на продаж залишки після будівництва свого будинку.
  8. Імпортні виробники пропонують купити їх склади за завищеною ціною, так як потрапляють на Російський ринок вони через кілька перекупочним майданчиків.

Середня ціна на гідроізоляцію представлена ​​в таблиці:

Гідроізоляція вид і марка Ціна, руб. / Кг Гума: Техноніколь від 250 Еластомікс Від 170 Еластоплакс Від 190 Рапідфлекс Від 210 ТЕХНОПРОК Від 230 Скло: Техноніколь Від 100 Белинка Від 70 Словник Від 50

Для більшої ефективності підлог і стін підвалу і цоколю будинку можна покрити їх двома складами. Спочатку наноситися на очищену поверхню рідке скло і після його повного висихання розпилюють рідку гуму. Такому пирога з рідкої гідроізоляції не страшно навіть повінь.

Для простого дачного будинку можна скористатися дешевим рідким склом, а для приватного житлового будинку краще використовувати монолітну гуму.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама