Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рідка гідроізоляція підвалу: рідкої гумою, зсередини. Гідроізоляція підвалу рідкою гумою своїми руками

  1. Що таке рідка гума для гідроізоляції підвалу?
  2. Гідроізоляція підвалу рідкою гумою своїми руками

Найбільша група гідроізоляційних матеріалів - бітумні. існують рулонні (обклеювальна ) Матеріали, обмазувальні (мастики), просочувальні, напилювані (фарбувальні). До числа останніх відноситься рідка гума: склад для нанесення фарборозпилювачем або валиком, являє собою рідку емульсію.

Після застигання це пластичне гидрофобное покриття, за фактурою нагадує гуму.

Гідроізоляція підвалу рідкою гумою, як і іншими обмазувальних / фарбувальними матеріалами, не відрізняється великою довговічністю. Цей мінус компенсується невисокою ціною і простотою нанесення.

Що таке рідка гума для гідроізоляції підвалу?

Це двокомпонентний або однокомпонентний склад холодного нанесення. Основа - водно-бітумна емульсія з додаванням різних модифікаторів, полімерів, стабілізаторів.

Органічних розчинників в складі немає. Це означає, що рідка гума безпечна для більшості будівельних матеріалів, екологічно нешкідлива, при використанні немає різкого задушливого запаху. Проте, при машинній обробці необхідні стандартні засоби індивідуального захисту.

Нанесення здійснюється установками RX-27 або аналогічними шляхом холодного напилення в поєднанні з водяним розчином хлористого кальцію.

Нанесення здійснюється установками RX-27 або аналогічними шляхом холодного напилення в поєднанні з водяним розчином хлористого кальцію

Для самостійного проведення робіт можна скористатися однокомпонентними складами Еластомікс або Еластопаз ручного нанесення: для них не потрібно розпилювальна установка. На рівні поверхні ці рідини можна наносити валиком, а проблемні місця фарбувати пензлем.

На рівні поверхні ці рідини можна наносити валиком, а проблемні місця фарбувати пензлем

Норми відпустки:

  • гума для машинного нанесення (ТЕХНОПРОК, Рапідфлекс і ін.) відпускається в бочках 200 літрів;
  • для ручного нанесення - в відрах по 18 і 10 літрів.

У матеріалу хороша адгезія. Після застигання на обробленої поверхні утворюється повністю герметичний гумовий килим без швів. За відсутності швів і механічного кріплення у гідроізоляційного покриття немає проблемних місць, схильних до протікання.

Рекомендована товщина шару для обробки різних конструкцій вказана в описі до матеріалу. Для бетонних споруд - 2 міліметри, для фундаментів з цегли - півтора.

Зверніть увагу

Для обробки площі 1000 квадратів машинним способом досить чотирьох годин. При кімнатній температурі (18-22º) гума схопиться за чотири години, при 10-12 градусах - за добу.

Перед нанесенням поверхню необхідно ретельно підготувати: очистити, знежирити, загрунтувати.

готова рідка гідроізоляція підвалу витримує температури від -45 до +98 градусів.

Гідроізоляція підвалу рідкою гумою своїми руками

Рідка гідроізоляція підвалу зсередини використовується в якості додаткової міри. Мається на увазі, що зовні фундамент вже захищений. Обробку цоколя слід проводити за всіма правилами: відкопувати на всю висоту, клеїти рулонний ізоляцію в два шари з прошарком бітумної мастики , виконувати дренаж і вимощення.

Якщо зовнішня гідроізоляція з яких-небудь причин не була виконана або зносилася від часу, в період з осені до весни (коли повноцінні земляні роботи виконати не можна) можна обробити підвал рідкої гумою як тимчасовий захід. Це не скасовує необхідності в сухе теплу пору виконати гідроізоляцію фундаменту зовні за всіма правилами.

Зверніть увагу

При розрахунку матеріалу враховуйте, що витрата вказано виробником для гладкої рівної поверхні. Якщо вам належить заповнювати складом дрібні щілини і нерівності, матеріалу буде потрібно більше. Тим більше, чим серйозніше нерівності.

Порядок дій при гідроізоляції підвалу рідкою гумою:

1. Очистити поверхні, призначені для обробки, просушити. Тріщини і відколи зацементувати, великі нерівності зарівняти. Полірувати до дзеркального блиску необов'язково, дрібні дефекти закриє рідка гума.

2. Нанести грунт. Краще використовувати той праймер, який рекомендує виробник гідроізоляції.

3. Розмішати мастику в відрі дрилем з міксерної насадкою.

4. Ретельно фарбувати всю оброблювану поверхню, включаючи важкодоступні ділянки і нерівності, просушити.

5. Залити стяжку підлоги шаром до 10 см і виконати притискні стінки (обштукатурити стіни або облицювати цеглою). Ці заходи дозволять компенсувати негативний тиск води на гідроізолірующій шар. Результат такої обробки при серйозному тиску вод (ґрунтових, зливових) може служити до 5 років.

6. Якщо підвал експлуатований, покласти на підлогу і на стіни декоративне покриття: керамічну плитку, панелі з вологостійкого гіпсокартону і т.д.

Зверніть увагу

Притискні стінки і стяжка необхідні для того, щоб якомога щільніше притиснути гумове покриття до бетону.

Навіть в суху пору в порах бетонних стін міститься певна кількість води. Згодом води ставатиме більше (вона піднімається по капілярах з грунту). При великому скупченні водяна маса виступить назовні, зчеплення між бетоном і гумовим покриттям порушиться.

Оновлене: 17.10.2016

Що таке рідка гума для гідроізоляції підвалу?
Що таке рідка гума для гідроізоляції підвалу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама