Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рідка гідроізоляція ставка своїми руками

Гідроізоляція ставка - обов'язкова умова його безперебійного функціонування Гідроізоляція ставка - обов'язкова умова його безперебійного функціонування. Вона повинна враховувати всі природні фактори (рельєф поверхні, тип ґрунту), вид і обсяг майбутнього водойми.

Однак гідроізоляція ставка - процес складний, обумовлений умовами експлуатації і типом гідроізоляційного покриття. Так як заходи проводяться на відкритому повітрі, вона схильна до навантажень, викликаним зміною температурного режиму (влітку і взимку), можливим обдиманням грунтів, контактом з великим об'ємом рідини. Найменший дефект або тріщина здатні привести до необоротного руйнування гідроізоляційного шару. Отже до вибору типу ізоляції ставка слід походити грунтовно: матеріал повинен бути досить міцним або еластичним для того щоб витримувати серйозні навантаження без ризику зниження експлуатаційних властивостей.

Різновиди гідроізоляції ставка:

  • гідроізоляція рідкої гумою. Оптимальним рішенням для ізоляції штучного водоймища є напилення рідкої гумою. Даний вид ізоляції відрізняється простотою пристрою (можна зробити своїми руками), надійністю і довговічністю. Ізолюючий матеріал - двокомпонентна мастика на основі водної полімерно-бітумної емульсії, яка витримує вплив температури до -60 ° С. Товщина гідроізоляції розраховується в кожному випадку індивідуально. Термін служби матеріалу - до 20 років. Якщо порівнювати рідку гуму з плівкою, перша більш стійка до проколів.

На початковому етапі облаштування гідроізоляції ставка - слід викласти чашу басейну спеціальної геотекстильного тканиною і закріпити її на краях. Далі на дно наноситься гумова емульсія. Це дозволяє створити гнучку щільну гумову плівку, чітко повторює рельєф дна, не має стиків і швів. Така гідроізоляція ставка не вимагає спеціальної обробки і надає водойми природний вигляд. Розмістивши навколо ставка камені і посадивши рослини, ви зможете створити у себе у дворі справжній куточок живої природи. Даний метод гідроізоляції є екологічно чистим, так як не виділяє токсичних речовин в воду або грунт. Водоймище можна буде використовувати для розведення рослин і риб, купання дітей. Гідроізоляція рідкої гумою дозволяє позбутися від таких проблем як розломи покриття, тріщини, розтріскування при низьких температурах.

  • використання плівки. Гідроізоляція ставка може проводитися з використанням поліетиленовий плівки, геомембрани, плівки на підставі каучуку. Найпопулярнішим варіантом на сьогоднішній день є геомембрана, яка перевершує за своїми характеристиками інші типи матеріалів.
  • використання готових форм зі склопластику і пластика. Даний спосіб гідроізоляції дозволяє домогтися високих результатів, однак обходиться недешево.
  • використання бетону. Один з найбільш трудомістких і дорогих способів влаштування гідроізоляції, але при цьому міцність і довговічність конструкції вам гарантовані. До недоліків даного способу відносять ризик осідання грунту і розтріскування при різких перепадах температури.

Переваги використання гідроізоляції рідкою гумою: Переваги використання гідроізоляції рідкою гумою:

  • може наноситися, як методом напилення, так і вручну - за допомогою валика або кисті;
  • можна створити підкладку особливої ​​конфігурацій і форми;
  • швидке нанесення;
  • високий ступінь еластичності навіть при мінусових температурах;
  • екологічна безпека;
  • для підвищення міцності можна додатково використовувати армуючий шар;
  • дозволяє отримувати безшовну еластичну мембрану;
  • висока міцність на розрив і стійкість до стирання.

Покриття з гуми, на відміну від інших способів гідроізоляції, не вимагає ніякого догляду, необхідність в експлуатаційному ремонті виникає вкрай рідко.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама