Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рідке скло - застосування, відгуки, характеристики та правила використання

  1. характеристики матеріалу
  2. Застосування рідкого скла
  3. Рідке скло і бетон
  4. Застосування рідкого скла поза будівництва

Рідке скло по праву визнано унікальним матеріалом, який застосовується в різних сферах Рідке скло по праву визнано унікальним матеріалом, який застосовується в різних сферах. Широке застосування рідке скло знайшло і в будівництві.

характеристики матеріалу

Що таке рідке скло? Якщо говорити науковою мовою, то це розчин силікату натрію і силікату калію, тобто до складу розглянутого будівельного матеріалу входять ті ж компоненти, що і в звичайне скло. Інша назва цього матеріалу - силікатний клей, що робить відразу зрозумілим його застосування.

Рідке скло має дуже високими клейкими властивостями і відрізняється теплопровідністю - цей матеріал часто використовується при проведенні теплоізоляційних робіт. Ізоляція, в процесі виготовлення якої було використано рідке скло, може витримувати температуру до 1200 градусів за Цельсієм!

Застосування рідкого скла

Рідке скло знайшло застосування в різних сферах діяльності людини, тому швидко і компактно перерахувати всі моменти його застосування неможливо. Але є ті сфери, які обов'язково потрібно згадати:

  1. Рідке скло використовується для гідроізоляції. Цим матеріалом просочують і стіни, і фундамент - рідке скло перетворює такі поверхні в непідвладні впливу вологи і перепадів температури повітря. Доцільно застосовувати даний матеріал при утепленні стін будинку зсередини .
  2. Рідке скло - відмінне антисептичний засіб. На стінах і стелі житлових приміщень, та й взагалі різних поверхонь, часто можна побачити грибок і пліснява - це наслідки впливу вологи. Щоб позбутися від цього неприємного і шкідливого для здоров'я людини явища, потрібно використовувати різні засоби для знищення грибкових колоній. Якщо ж обробити рідким склом поверхню вже пошкоджену цвіллю / грибком, то вони просто зникнуть. З цією метою рідке скло застосовується при підготовці стін до наклеювання шпалер .
  3. Рідке скло відрізняється відмінною адгезією. Це означає, що воно відмінно склеюється з будь-якою поверхнею. За допомогою цього матеріалу можна склеїти абсолютно різні матеріали - від картону до порцеляни.
  4. Рідке скло в рази підвищує вологостійкість і пожежна безпека дерева, паперу та кераміки - їх спеціально покривають цим засобом.

Якщо розглядати рідке скло виключно з боку будівельних робіт, то з цим матеріалом можна виготовити багато суміші. Матеріал знайшов застосування в наступних процесах:

  1. Грунтовка з рідким склом. Використовується для обробки поверхні перед фарбуванням, нанесенням шпалер. Природно, в чистому вигляді розглянутий варіант використовувати не можна - його просто змішують з цементом в наступній пропорції: на 10 кг цементу береться така ж кількість рідкого скла. Спочатку потрібно змішати цемент з водою, а потім отриманий розчин вливається в рідке скло.
  2. Розчин для гідроізоляційних робіт. Потрібно змішати в рівних пропорціях цемент, пісок і розглянутий матеріал. Отриману суміш можна використовувати для гідроізоляційних робіт будь-якої складності.
  3. Вогнетривкий розчин. Спочатку готується цементно-піщана суміш - на 1 частину цементу беруть 3 частини піску просіяного. Потім в отриману суміш додають трохи рідкого скла (приблизно 20% від загального обсягу сухої суміші). Використовують вогнетривкий розчин з рідким склом для кладки камінів і печей.
  4. Захисний засіб від грибка і цвілі. Необхідно розвести розглянутий матеріал в воді (пропорції 1: 1). Використовується отриманий розчин в якості антисептика для обробки дерев'яних, кам'яних, обштукатурених і інших поверхонь.
  5. Просочення для обробки матеріалів в ході підготовчих робіт. Потрібно буде 400 г рідкого скла розбавити в літрі води і змастити поверхню два-три рази. Але врахуйте: кожен шар повинен повноцінно висохнути і тільки після цього можна приступати до нанесення наступного шару.

Рідке скло і бетон

Рідке скло для бетону - це поліпшення якісних характеристик останнього матеріалу. Рекомендується додавати розглянутий варіант в бетон для тих конструкцій, які будуть піддаватися постійному впливу вологи - такий прийом продовжить термін експлуатації бетонного вироби, запобіжить його руйнування. Не забувайте, що рідке скло має антисептичні властивості і при добавці в бетон воно робить останній стійким до шкідливого впливу грибка і цвілі.

Не забувайте, що рідке скло має антисептичні властивості і при добавці в бетон воно робить останній стійким до шкідливого впливу грибка і цвілі

Важливо: рідке скло дуже швидко застигає (практично моментально), тому досвідчені будівельники пропонують не додавати його в бетонний розчин, а просочувати вже готові конструкції.

Якщо бетонна конструкція призначена для фарбування, то використовувати рідке скло для поліпшення якостей основного матеріалу можна. При висиханні розглянутий матеріал утворює на поверхні будь-якого предмета / вироби тонку захисну плівку - нанести оздоблювальний матеріал буде неможливо.

Застосування рідкого скла поза будівництва

Використовується рідке скло для гідроізоляції, підвищення якісних характеристик складних / важких матеріалів і вважається незамінним в будівельній сфері. Але цей унікальний матеріал знайшов своє застосування в інших напрямках:

  • для укладання лінолеуму, плиток ПВХ;
  • для виготовлення замазок, призначених для металевих труб;
  • для просочення тканин і інших матеріалів з метою зниження пожежонебезпеки;
  • для проведення щеплень деревах - рідким склом обробляють поверхню рани на стовбурі дерева;
  • для полірування - рідке скло робить практично будь-яку поверхню абсолютно рівною і блискучою.

Використання рідкого скла - це підвищення якісних характеристик багатьох матеріалів, забезпечення гідроізоляції, теплоізоляції, автоматичне проведення антисептичних робіт
Використання рідкого скла - це підвищення якісних характеристик багатьох матеріалів, забезпечення гідроізоляції, теплоізоляції, автоматичне проведення антисептичних робіт.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама