Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Руберойд для гідроізоляції фундаменту

  1. характеристики руберойду
  2. маркування руберойдів
  3. Вибираємо руберойд для гідроізоляції
  4. Етапи гідроізоляції фундаменту руберойдом
  5. Види гідроізоляції фундаменту
  6. вертикальна гідроізоляція
  7. Способи гідроізоляції фундаменту руберойдом
  8. Технологія гідроізоляції фундаменту руберойдом на бітумну мастику

Невід'ємним елементом технічного будівлі є гідроізоляція. Правильно виконана, вона ефективно захищає його від вологи і води, будучи гарантією стабільності. Гідроізоляція необхідна у будь-якій структурі, яку будують на рівні землі або під землею. Особливо це стосується тих випадків, коли є ризик підняття грунтових вод. Керівним принципом є те, що гідроізоляція фундаменту повинна бути безперервною і жорсткої, відокремлюючи будівлю від вологи і води, що містяться в грунті. При створенні такого бар'єру руберойд для гідроізоляції фундаменту є стандартним і поширеним способом.

характеристики руберойду

Про те, що таке руберойд, було відомо в кінці XIX століття. Саме тоді він з'явився в США в вигляді квадратних шматків картону, які були просякнуті бітумом і служили для покрівельних робіт. Свого часу підстильний шар встановлювався тимчасово до закінчення робіт. А сьогодні руберойд - це листовий матеріал, який використовується як прокладочний шар під час будівництва будівель, додатковий рівень захисту від вологи і повітряного потоку.

Руберойд являє собою картонну основу, змочену іншими матеріалами для створення водонепроникності. Таким речовиною найбільш часто є нафтобітум. Руберойд являє собою картонну основу, змочену іншими матеріалами для створення водонепроникності

Для виробництва руберойдовий листів використовується:

  • поліефірне скловолокно;
  • целюлозне волокно;
  • нетканий матеріал.

Поліефірні волокна, які були розроблені в якості бази матеріалу для руберойду, мають високу стійкість до розриву, добре переносять екстремальні погодні умови і здатні витримувати жорсткі елементи. Іншим варіантом є повністю органічний руберойд з використанням целюлозного волокна.

Залежно від матеріалу виготовлення руберойд буває декількох видів:

  • євроруберойд (виготовлений на синтетичній основі, найчастіше використовується під шифер);
  • рубемаст (виготовлений з картону, застосовується при будівництві фундаменту);
  • стеклорубероид (основою служить склотканина, практикується при укладанні верхнього і нижнього покрівельного шару);
  • толь (картон, який просочений нафтопродуктами і має з двох сторін посипання, застосовується для тимчасових гідроізоляційних шарів).

маркування руберойдів

Для гідроізоляції фундаменту не менш важливу роль відіграє і марка руберойду. Вона позначає певний сорт гідроізоляційного матеріалу і містить 3 літери і цифри. Перша буква позначає сам руберойд (буква «Р»), друга вказує на призначення (покрівельний або підкладковий), а третя позначає вид посипання.

Вибираємо руберойд для гідроізоляції

Якщо вас цікавить, який руберойд для гідроізоляції фундаменту виявиться найбільш підходящим, спочатку потрібно розібратися в його характеристиках і функціях. За призначенням весь гідроізоляційний матеріал, який можна знайти на ринку, ділиться на:

  • покрівельний;
  • підкладковий.

Як верхній покрівельного шару використовують покрівельний руберойд (більш щільний, більш 350 г / м2), в якості нижнього - відповідно підкладковий матеріал (менш щільний, 200-300 г / м2) Як верхній покрівельного шару використовують покрівельний руберойд (більш щільний, більш 350 г / м2), в якості нижнього - відповідно підкладковий матеріал (менш щільний, 200-300 г / м2). Гідроізоляційний руберойд підходить в якості верхнього і нижнього шарів покрівельного килима.

Для гідроізоляції фундаменту підійде руберойд марки РКП-350, 400, перевагами якого є міцність і стійкість до впливу вологи. РПП-300, який використовується для гідроізоляції нижнього покрівельного килима, також є досить доступним і довговічним гідроізоляційним матеріалом.

Етапи гідроізоляції фундаменту руберойдом

Для визначення комплексу заходів необхідно врахувати наступні умови:

Гідроізоляцію фундаменту потрібно виконати в тому випадку, якщо рівень грунтових вод більше 1 метра від низу самого фундаменту. Для захисту досить провести вертикальну обмазувальну гідроізоляцію.

Якщо відстань від рівня грунтових вод до основи фундаменту менше одного метра, потрібно провести повну вологозахист. Для якісної роботи необхідно використовувати вертикальний здатний проникати і горизонтальний обклеювальний спосіб.

Якщо поверхня води досягає рівня підвального приміщення, до перерахованих вище способів гідроізоляції додається укладання дренажної системи навколо будинку.

  • Неоднорідність грунту та інтенсивність атмосферних опадів

Неоднорідність грунту безпосередньо впливає на здатність швидкого відходу поверхневих вод під час дощів, снігу та інших атмосферних опадів. Більш щільний грунт здатний піднімати вологу на велику висоту, ніж збільшується ризик затоплення підвального приміщення. Досить хорошим водопроникним грунтом є гравій, галечник і пісок. Менш водопроникним є суглинок і супісок, а водонепроникним грунтом вважається глина.

  • Умови експлуатації споруди

Ступінь захисту будівлі від води залежить від його умов експлуатації. Наявність опалення, житлових приміщень, площа будівлі будуть впливати на фронт роботи, порядок виконання, що витрачаються матеріали і засоби.

Види гідроізоляції фундаменту

Гідроізоляцію фундаменту можна провести двома способами:

  1. горизонтальним;
  2. вертикальним.

Горизонтальна гідроізоляція фундаменту зазвичай проводитися під час будівництва, щоб задовольнити мінімальні стандарти будівельних норм. Спосіб запобігає проникненню води через фундамент. На проведення такого виду робіт потрібна додаткова підготовка і час.

Є кілька способів горизонтальної гідроізоляції:

  • оклеечная;
  • окрасочная.

Для проведення фарбувальної вологоізоляції використовується бітумна мастика і синтетичні матеріали.

Обклеювальна горизонтальна гідроізоляція фундаменту проводиться шляхом обклеювання фундаменту захисними рулонними матеріалами типу руберойд, ізол, бризол або гідроізол.

Перевагою ізоляції руберойдом є:

  • відносна довговічність (правильна гідроізоляція руберойдом дозволяє експлуатувати його протягом 50 років);
  • дешевизна матеріалу;
  • висока міцність і еластичність;
  • термічна стабільність;
  • стійкість до окислення;
  • стійкість до атаки солей, які присутні в грунті і підземних водах;
  • універсальність, економічність;
  • легкість в укладанні.

відносна довговічність (правильна гідроізоляція руберойдом дозволяє експлуатувати його протягом 50 років);   дешевизна матеріалу;   висока міцність і еластичність;   термічна стабільність;   стійкість до окислення;   стійкість до атаки солей, які присутні в грунті і підземних водах;   універсальність, економічність;   легкість в укладанні

З мінусів потрібно відзначити горючість матеріалу, його ламкість.

вертикальна гідроізоляція

Вертикальна гідроізоляція передбачає нанесення захисту від вологи на внутрішні і бічні поверхні фундаменту. Для цього використовуються спеціальні бітумні мастики та сухі суміші.

Залежно від місця розташування фундаменту і умов експлуатації можливе застосування:

  • обмазувальної або мастичної гідроізоляції;
  • проникаючої гідроізоляції.

Функцією обмазувальної гідроізоляції є запобігання контакту фундаменту з водою. Для цього на вертикальних поверхнях використовуються бітумно-поліуретанові або бітумно-каучукові мастики. Після нанесення вони створюють водонепроникне покриття. Серед переваг цього виду вертикальної гідроізоляції можна відзначити високу міцність, можливість приховати тріщини при усадки фундаменту і непогану еластичність використовуваного матеріалу. Мінусами є недовговічність мастики під впливом навколишнього середовища і потенційне відшарування від фундаменту.

Проникаюча гідроізоляція проводитися за допомогою сумішей, до складу яких входить цемент, активні речовини і кварцовий пісок. Вона наноситься з внутрішньої і зовнішньої сторони фундаменту і вступає в реакцію з матеріалом, заповнюючи все мікротріщини.

Способи гідроізоляції фундаменту руберойдом

Серед двох способів гідроізоляції фундаменту руберойдом найменш ефективним є монтаж за допомогою механічної фіксації, коли руберойд кріпитися до фундаменту цвяхами і рейками. Другий спосіб полягає в наклеюванні руберойду на бітумну мастику.

Технологія гідроізоляції фундаменту руберойдом на бітумну мастику

  • Підготовчий етап

Підготовчий етап полягає у вирівнюванні основи фундаменту, що дозволити руберойду тісніше прикріпитися до його поверхні. Етап можна зробити за допомогою будівельного розчину, до складу якого входить цемент і пісок. Їм же замазують виявлені відколи, невеликі усадочні тріщини або інші недоліки.

  • Укладання рулонного руберойду

Підготовлений фундамент обробляється гарячим рідким бітумом або мастикою, який герметизує тріщини і покращує адгезію. Наносити бітум рекомендується валиком або пензлем. Після цього відразу ж укладається руберойд, кромки якого повинні йти внахлест на 8-10 см. Краї руберойду по периметру фундаменту слід заховати в вертикальну гідроізоляцію.

Для збільшення терміну служби покриття нанесення бітуму-руберойду потрібно виконати, принаймні, два рази - спочатку робиться обмазка, а далі укладання захисного шару.

Гідроізоляція руберойдом не проводиться при несприятливих погодних умовах і низьких температурах, оскільки це сприяє втрати властивостей гідроізоляційного матеріалу.

  • заключний етап

Після охолодження гідроізоляційного шару, що складається з руберойду і бітуму, фундамент необхідно засипати грунтом. Всі роботи потрібно проводити досить обережно, щоб не пошкодити захисний шар і не знизити його ефективність.

Стандартна захист рулонних гідроізоляційних матеріалів є найбільш поширеним способом. Правильна гідроізоляція фундаменту руберойдом дозволить поставити адекватне і тривалий огорожу для будівлі, особливо в умовах вологого клімату, від вологи і води, тим самим збільшивши термін його експлуатації.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама