Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Способи герметизації труби на даху

  1. Цегляна труба на даху з жорсткою металевою крівлею
  2. Кругла труба на даху з жорсткою металевою крівлею
  3. Кругла труба на даху з покрівлею з натуральної черепиці
  4. Кругла труба на шифер
  5. Гідроізоляція місця виходу труби (відео)

Попри всі старання покрівельників укласти покрівельний матеріал ближче до труби, він все одно примикає до неї нещільно, з зазорами. Якщо їх не закласти, то вода через подібні стики буде просочуватися під дах. Тому всі зазори між покрівлею і периметром димової труби необхідно закрити.

Цегляна труба на даху з жорсткою металевою крівлею

Чим закрити дах навколо труби на покрівлі з металочерепиці, фальцевої покрівлі або профнастилу?

Розглянемо спосіб закладення для цегляної труби прямокутного перетину.

  • Традиційний спосіб закладення передбачає пристрій навколо труби фартуха з чотирьох спеціальних Г-образних елементів з оцинкованої сталі. Готові примикання прикладають до труби і строймаркером прямо на її стінках розмічають, де будуть проходити штроби під верхні відгини примикань.
  • Щоб утворити штроби, по зазначеним лініях проходять відрізний машиною з диском по каменю. Монтаж фартуха починають з установки нижнього примикання, заводячи при цьому його верхній відгин прямо в штробу.
  • Аналогічно і з нахлестом: встановлюються бічні і верхнє примикання. При цьому нижні горизонтальні частини примикань кріпляться до обрешітки саморізами.
  • Штроби на трубі герметизуються силіконовим герметиком.
  • Потім влаштовують т. Н. «Галстук» з гідроізоляційного матеріалу, що встановлюється прямо на нижню примикання і так, щоб волога стікала в водовідвідні елементи покрівлі.
  • Поверх примикань і «краватки» монтується покрівельний матеріал.

Поверх примикань і «краватки» монтується покрівельний матеріал

Кругла труба на даху з жорсткою металевою крівлею

  1. Багатьма виробниками печей випускаються круглі багатошарові димоходи. Для закладення такого димоходу на даху є готові фартухи-ковпаки, які представляють собою металевий лист з отвором, закритим ковпаком у вигляді похилого (по відношенню до площини листа) усіченого конуса. Лист кріпиться до обрешітки, труба пропускається через ковпак. Верх ковпака притискається до труби сталевим хомутом з термостійкої прокладкою.
  2. Крім жорстких металевих фартухів-ковпаків на ринку є і спеціальна гнучка трубна закладення, звана Майстер Флеш. Це еластичне пристосування, що дозволяє закладати труби на даху швидко і з гарною якістю. Областю її застосування є герметизація не тільки димових труб, а й різних інших додаткових елементів дахів, як-то: антен, вентиляційних труб, світильників.

Областю її застосування є герметизація не тільки димових труб, а й різних інших додаткових елементів дахів, як-то: антен, вентиляційних труб, світильників

Зовні Майстер Флеш виглядає як ступінчаста піраміда. Матеріалами для його виробництва є силікон або гума, підстава робиться з алюмінію. Слід пам'ятати, що діапазон робочих температур гумового Майстер Флеш дорівнює - 50 ° С - (+ 130 ° С). Більш докладно про комині, розповість ця стаття .

Силіконова модель працює в діапазоні температур - 70 ° С - (+ 250 ° С) і може експлуатуватися на будь-якій покрівлі і в будь-якому кліматі.

Описуваний матеріал легкий в монтажі і має довгий термін служби.

  • В основу його слід прорізати отвір з діаметром трохи меншим діаметру труби.
  • Натягнути Майстер Флеш на трубу, надати йому правильну форму, під підставу укласти прокладку.
  • Під підставу нанести шар спецгерметіка уздовж його краю, і прикріпити до покрівлі з профнастилу спецшурупамі.
  • Якщо шви між покрівлею і трубою все ж протікають, то їх добре закладати алюмінієвої або мідної самоклеющейся стрічкою з шаром, що клеїть на основі бітуму, модифікованого полімерами та закритого захисною плівкою. Такий шар не потребує попереднього розігріванні, він добре скріплюється з деревом, металом, пластиком, цементним стягуванням і іншими матеріалами. Попередньо місце, де буде кріпитися стрічка, очищається, а сама вона після зняття захисної плівки сильно притискається до поверхні. Нею можна проклеїти місця кріплення фартуха-ковпака до обрешітки даху.

Нею можна проклеїти місця кріплення фартуха-ковпака до обрешітки даху

Кругла труба на даху з покрівлею з натуральної черепиці

На такій покрівлі навколо труби облаштовується т. Н. «Видра» з цементно-піщаного розчину в такій послідовності:

  • У зазор між трубою і черепицею закладають «підкомірці» з оцинковки.
  • У підготовлений зазор закладають цементно-піщаний розчин, який утворює навколо труби виступає над покрівлею комір. Нижньої розширеною частиною комір повинен щільно сполучатися з черепицею, а верхній - з трубою.
  • Для водовідведення на комірі з боку коника формують виступ, який має дві похилі площини.

Ця робота повинна виконуватися з усією можливою ретельністю для запобігання розтріскування.

Кругла труба на шифер

При розташуванні труби близько від коника, вона закладається в наступній послідовності:

  • Один із сталевих листів, яким оформляється коник, опускається аж до перекриття перерізу труби.
  • У листі робиться кругла проріз під трубу з відбортовкою її краю на два сантиметри вгору.
  • На трубу надівається асбоцементную кільце.
  • Щоб зафіксувати кільце по висоті труби, вставляють стрижень в її бічний отвір.
  • Кільце за допомогою клина встановлюють паралельно скату.
  • Краї прорізи в сталевому листі заводять всередину кільця.
  • Замазують стик сумішшю цементу з азбестом розпушеним (1: 2).

Цей спосіб є відмінним захистом даху від дощу, але в зазорі між шифером і трубою накопичується сніг. Можна дізнатися про герметичності даху з пічної трубою .

Щоб труба і шифер стикувалися герметично, виконують наступне:

  1. У зазор між шифером і трубою вставляють картонний циліндр, обгорнутий в поліетиленову плівку.
  2. На сталевому листі формують глиняний або пластиліновий бортик обмежувальний. Відстань між бортиком і картонним циліндром не повинно бути більше 10 мм.
  3. Отриманий проміжок заповнюють асбоцементной сумішшю.
  4. Після затвердіння суміші циліндр з обмежувальним бортиком забирається;
  5. На трубу надівається азбестове кільце (див. Вище).

Гідроізоляція місця виходу труби (відео)

Закладення труби на м'якій покрівлі

Навколо цегляних труб на м'якій покрівлі виконується оброблення у вигляді фартуха з готових примикань, виконаних з м'якого покрівельного матеріалу (наприклад, ондулина). Примикання кріпляться до решетування цвяхами, а до стін труби покрівельної стрічкою Вакафлекс або Ондуфлеш-супер. Такий же стрічкою проклеюються і місця з'єднань примикань з латами.

Круглі труби на м'якій кролі закладають за допомогою готових фартухів-ковпаків. Місця з'єднання листів-підстав фартухів з покрівлею також проклеюють покрівельними стрічками.

Як бачите, способів як закрити трубу на даху досить багато. Загальним в них є одне: всі ці роботи повинні робитися якісно. Тільки таким чином ви отримаєте надійний захист даху від протікання.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама