Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Способи гідроізоляції плоскої покрівлі

  1. Дощовий сезон - не проблема
  2. Поліуретанові покрівельні мастики
  3. Переваги поліуретанових покрівельних матеріалів:
  4. Порядок ізоляційних робіт

Як відомо, найбільше проблем з протікання покрівлі викликають окремі ділянки, на яких в силу їх розмірів або розташування укладання покрівельного килима традиційним способом сильно ускладнюється.

Дощовий сезон - не проблема

Для якісної гідроізоляції плоскої покрівлі починаючи зі стадії проектування і до стадії монтажу необхідно враховувати пару базових вимог. По-перше, незважаючи на назву, покрівельна поверхня повинна мати деякий ухил. Це необхідно для вільного стікання дощової і талої води і запобігання утворенню на даху лужиц. По-друге, покрівельний килим повинен бути суцільним, без зазорів і тріщин.

При дотриманні цих умов гарантована працездатність і довговічність гідроізоляційного шару плоского даху При дотриманні цих умов гарантована працездатність і довговічність гідроізоляційного шару плоского даху. Вибір же конкретного матеріалу для гідроізоляції і використовувана при цьому технологія визначаються в залежності від конструктивних особливостей і типу покрівлі.

Руберойд є універсальним матеріалом, одним з найпоширеніших в свій час. Матеріал є одним з найдешевших і простих в укладанні.

Однак потрібно розуміти, що це, по суті, просочений бітумом і посипаний тальком покрівельний картон Однак потрібно розуміти, що це, по суті, просочений бітумом і посипаний тальком покрівельний картон. Він не відрізняється особливою стійкістю і під впливом зовнішніх чинників бітум в літній період починає плавитися і стікати. А замерзаючи, втрачає еластичність, починає тріскатися і руйнуватися, стає крихким. Так що розраховувати на тривалу експлуатацію такого даху не варто. Доведеться регулярно (по суті, щорічно) проводити ремонтні роботи. Хоча потрібно визнати, цей процес і відрізняється простотою.

Значно перевищують руберойд за якістю більш сучасні рулонні матеріали на основі модифікованого бітуму і полімерів. Всі вони розрізняються по товщині, ступеня модифікації бітуму, матеріалом армування і, відповідно, стійкості і довговічності.

Рулонну покрівлю на даний момент можна визнати найбільш поширеним методом гідроізоляції плоских дахів Рулонну покрівлю на даний момент можна визнати найбільш поширеним методом гідроізоляції плоских дахів. При належній якості робіт на прямолінійних ділянках сучасні бітум-полімерні матеріали в основному служать досить довго.

Як завжди, основні проблеми доставляють різні примикання покрівельного покриття до вертикальних поверхнях: стін, парапетів, димарів і вентиляційних коробів, антенних виходів і так далі. Гідроізоляція ні в якому разі не повинна бути перервана в кутах таких сполучень.

Висота фартуха, що заводяться на вертикальні ділянки, розраховується виходячи з розрахункового рівня снігового покриву, але не менше 300 мм Висота фартуха, що заводяться на вертикальні ділянки, розраховується виходячи з розрахункового рівня снігового покриву, але не менше 300 мм. Інакше вода може накопичуватися і затікати під покриття. Така ситуація найбільш показова на прикладі балконних козирків багатоповерхівок. Згодом на стелях з'являються вогкість і цвіль, а потім і протікання.

Але основна частка покрівельних дефектів викликана не такими прорахунками, а технологічними особливостями вогневих робіт на дахах зі складною геометрією. Важливо при монтажі рулонного покрівельного покриття стежити за тим, щоб матеріал лише подплавляет, а не горів. Навіть при невеликому місцевому перегріві можливо сповзання ізоляційного шару з основи.

Але і горизонтальні ділянки при не дуже сумлінному виконанні стиків будуть служити куди менше запланованого терміну Але і горизонтальні ділянки при не дуже сумлінному виконанні стиків будуть служити куди менше запланованого терміну. Багаторазові процеси заморожування і розморожування даху в процесі експлуатації призводять до ослаблення цих стиків і порушення гідроізоляції. Місця таких протікання практично невизначні. Адже вода під покрівельним килимом розтікається по повітряних пазух і може долати десятки метрів, перш ніж знайде шлях до стелі внутрішніх приміщень.

Варто ще відзначити, що ремонтується м'яка покрівля, як правило, представляє досить об'ємний «листковий пиріг», що включає до свого складу теплоізоляцію і багатошарове покриття, причому за рахунок низки попередніх ремонтів нашарування матеріалів являє собою насичену водою «губку».

Якщо при настанні заморозків вода залишається всередині, такий дах буде набагато гірше зберігати тепло Якщо при настанні заморозків вода залишається всередині, такий дах буде набагато гірше зберігати тепло. Влітку ж буквально скипає вода (температура покрівельного покриття на сонці може перевищувати + 80 ° С) викликає утворення здуття і відрив покрівельного покриття від основи. В кінцевому підсумку, доведеться вкладатися в постійний ремонт.

Вихід пропонують виробники сучасних гідроізоляційних матеріалів, що випускають полімерні мастики. На даний момент вони є одним з найбільш надійних і зручних у використанні покрівельних матеріалів. Покриття виходить еластичним, безшовним і довговічним. Причому від кваліфікації будівельників як такої залежить мало - матеріал наноситься звичайної пензлем або валиком, як фарба.

Поліуретанові покрівельні мастики

Покрівельне гідроізоляційне покриття на основі поліуретанової мастики підходить як для реконструкції старих покриттів, так і для влаштування нових Покрівельне гідроізоляційне покриття на основі поліуретанової мастики підходить як для реконструкції старих покриттів, так і для влаштування нових. Зберігає необхідну міцність і гнучкість покриття прекрасно захищає покрівлю від будь-яких атмосферних впливів і не боїться ні заморозків, ні високих температур. Покрівля з полімерних мембран популярна і за рахунок того, що сам матеріал досить легкий (всього 1-2 кг / м2 замість 5-10 кг / м2 бітумного рулонного покриття) і не створює додаткового навантаження на кроквяну систему.

Основу покрівельного покриття складає однокомпонентна поліуретанова мастика, яка наноситься на поверхню в три шари Основу покрівельного покриття складає однокомпонентна поліуретанова мастика, яка наноситься на поверхню в три шари. Склад після нанесення полимеризуется під впливом міститься в повітрі вологи і перетворюється в монолітне полімерне полотно.

Робота з матеріалом проводиться фарбувальних методом, тобто за допомогою кисті або малярного валика. Спеціальний праймер дозволяє виконувати роботи навіть на вологих підставах, при цьому висока адгезія матеріалу до основи зберігається.

Технологія нанесення поліуретанових мембран дозволяє гарантувати якість гідроізоляції на поверхнях дахів будь-яких форм і обсягів Технологія нанесення поліуретанових мембран дозволяє гарантувати якість гідроізоляції на поверхнях дахів будь-яких форм і обсягів. Ця перевага особливо помітно при влаштуванні покрівель з численними примиканнями, вузлами і елементами сторонніх конструкцій, які перебувають на даху. У подібних місцях бітумні рулонні матеріали складно викроювати і укладати, що помітно збільшує трудомісткість і знижує якість робіт.

Основна перевага поліуретанової мастики в її універсальності і виключно високої адгезії практично до всіх широко використовуваних будівельних матеріалів. В результаті нанесення і полімеризації мастики виходить безшовна монолітна мембрана, яка відрізняється винятковою міцністю, довговічністю, необхідну еластичність (навіть при серйозних негативних температурах), стійкістю до ультрафіолету і мікроорганізмів.

Переваги поліуретанових покрівельних матеріалів:

  • освіту безшовного покриття по всій площі даху;

  • висока міцність і стійкість до УФ-випромінювання;

  • працездатність в широкому діапазоні температур;

  • відмінна еластичність навіть при негативних температурах;

  • прекрасна адгезія з матеріалом основи будь-якого типу;

  • простота і висока швидкість нанесення;

  • можливість швидко виявити і легко усунути будь-які дефекти;

  • довговічність, гарантований термін експлуатації не менше 25 років;

  • не перешкоджає природній циркуляції водяної пари.

Порядок ізоляційних робіт

Початковий шар мастики наноситься на горизонтальну поверхню покрівлі і вертикальні сполучення на висоту снігових заметів, але не менше, ніж 30 см Початковий шар мастики наноситься на горизонтальну поверхню покрівлі і вертикальні сполучення на висоту снігових заметів, але не менше, ніж 30 см. Другий шар наноситься після повної полімеризації першого. За ще свіжому другого шару НЕ полимеризованной мастики проводиться армування покрівельного килима.

Для цього настилається геотекстиль малої щільності (40-60 г / м2), який надає готової мембрані підвищену міцність на розрив і прокол. Армуюче полотно укладається по всій поверхні покрівлі з підйомом на вертикальні площини. Підсумковий третій шар мастики наноситься після повної полімеризації попередніх. Колір даху може бути обраний з урахуванням смакових уподобань забудовника.

Ще один момент Ще один момент. Повністю висушити стару дах при ремонті не тільки проблематично, але часто через непередбачуваність погоди і просто неможливо. З підвищеною вологістю такого покрівельного підстави борються шляхом установки додаткових аераторів, але і це рятує лише частково.

Перевага поліуретанових мастик в тому, що гідроізоляційне покриття залишається повністю паропроникним. Тобто досягається ефект «дихаючої» ізоляції - конденсат під нею вже не накопичується. Іншими словами, при ремонті м'якої бітумної покрівлі поверх старої підстави, під яким знаходиться мокрий утеплювач, здуття як таких не виникне і в відсутності нових протікання рівень вологості поступово прийде в норму. Тому в якихось особливих заходах з видалення внутрішньої вологи потреби немає.

Таким чином, при використанні поліуретанових мастик отримуємо ідеально рівне дахове покриття без будь-яких швів і зазорів, яке при відсутності сторонніх механічних пошкоджень (на подобі рубки криги механічним інструментом) прослужить не одне десятиліття.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама