Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стяжка підлоги в квартирі зі звуко- і гідроізоляцією своїми руками

  1. Вимоги до стяжки підлоги
  2. гідроізоляція
  3. шумоізоляція
  4. Підготовка до стяжки підлоги
  5. Робимо піщано-цементну стяжку
  6. Робимо самовирівнюються стяжку
  7. Робимо суху стяжку
  8. На завершення

При будівництві багатоповерхових будинків існує традиція, згідно з якою при зведенні перекриттів використовуються залізобетонні плити, які мають лише одну гладку сторону. Саме вона найчастіше є стелею приміщень, а інша «дефектна» - виконує роль статі. Раніше на це мало хто звертав уваги, але з появою сучасних підлогових покриттів, які укладаються тільки на ідеально рівну поверхню, стяжка підлоги в квартирі стала необхідністю. При будівництві багатоповерхових будинків існує традиція, згідно з якою при зведенні перекриттів використовуються залізобетонні плити, які мають лише одну гладку сторону

Стяжка підлоги дозволяє вибрати для кімнати будь-яке підлогове покриття

Крім своєї головної функції, така підстава також є прекрасним звуко- і теплоізоляційним матеріалом.

Щоб зробити стяжку підлоги в квартирі правильно своїми руками, в першу чергу необхідно визначитися з загальними вимогами, які пред'являються до робіт такого плану.

Вимоги до стяжки підлоги

Щоб готове покриття не потріскалось і не завдало шкоди загальної конструкції будинку, необхідно дотримуватися наступних рекомендацій, згідно з якими «настил» повинен:

  • Відповідати нормативної міцності і навантаженні на стиск.
  • Рівномірно розподілятися по всій площі приміщення.
  • Мати певну висотою. Товщина стяжки підлоги повинна становити не менше 2 см, якщо вона заливається відразу на бетонні плити і не менше 4 см, якщо попередньо були укладені звуко- і теплоізоляційні шари. Якщо ви приховуєте трубопровід, то товщина підстави повинна бути більше діаметра труби на 1-1,5 см.
  • Відступати на 2-5 см від стін, якщо стяжка укладається на шар звукоізоляції. Отриманий зазор заповнюють тим же матеріалом, з якого виконана шумоізоляція.

Крім цього варто ретельно підготувати поверхню, щоб на ній не було тріщин.

Гідро- і шумоізоляцію виконувати не обов'язково, але бажано, так як таким чином ви зможете уникнути певних незручностей.

гідроізоляція

Гідроізоляція підлоги в квартирі перед стяжкою обов'язково повинна бути виконана, якщо ви живете на першому поверсі, без підвалу. Також це необхідно для запобігання протікання і взаємодії бетонної основи з парами вологи, що йдуть з нижніх поверхів.

Також це необхідно для запобігання протікання і взаємодії бетонної основи з парами вологи, що йдуть з нижніх поверхів

Пароізоляційна плівка найкраще підходить для гідроізоляції, але для цих цілей також можна використовувати щільний поліетилен

Сьогодні найбільш поширена 3 види гідроізоляційних матеріалів:

  1. Пароізоляційна плівка або демпферна стрічка. Застосовуються перед укладанням стяжки як в заміському будинку, так і в міських квартирах. Плівка укладається по периметру стін і кріпиться дюбель-цвяхами або клеять складами.
  2. Обмазувальна гідроізоляція. Являє собою мастику (гумову або бітумну), яка наноситься на підлогу декількома шарами. Рекомендується при великій кількості трубних проходок.
  3. Просочувальна гідроізоляція. Відносно новий тип покриття, який являє собою спеціальний розчин, що наноситься з будь-якого боку плити. Потрапляючи в пори бетону, цей склад розширюється і кристалізується, завдяки чому волога не зможе потрапляти в бетонну товщу.

шумоізоляція

Щоб позбутися від гучних криків сусідів, гуркоту дверей на сходовому майданчику, шуму ліфта і інших неприємних звуків, виконується шумоізоляція статі в квартирі під стяжку. «Викладають» її зазвичай на гідроізоляційний шар, використовуючи пінопласт. Цей недорогий і доступний матеріал потрібно ретельно підібрати, так як далеко не кожен виріб підійде для звукоізоляції підлоги:

  1. Пінопласт повинен бути досить щільним, щоб стяжка не лопнула після її заливки на м'який склад. Якщо ви не знайшли достатньо міцної сировини, то рекомендується придбати пінополістирол.
  2. Щоб отримати максимальних ефект від пінопласту, його товщина повинна бути не менше 5 см. Якщо звукоізоляційний шар буде недостатньо товстим, то від шуму ви не позбудетеся.

Як звукоізоляційний матеріал використовуйте пінопласт або пінополістирол

При укладанні підлоги багато хто стикається з тим, що на рахунку буквально кожен сантиметр, тому зайві 5 см будуть дуже великим «ударом». У цій ситуації правильно буде використовувати пінополістирол висотою 3 см.

Однак перед укладанням гідро- і шумоізоляційних шарів потрібно визначитися з типом стяжки і виробити відповідну підготовку.

Підготовка до стяжки підлоги

Перед тим, як самому зробити стяжку підлоги в квартирі необхідно виконати наступні етапи:

  1. Зняти старе покриття (краще повністю).
  2. Видалити вибоїни, тріщини і відколи за допомогою будівельних сумішей (підійде і звичайна цементно-піщана суміш).
  3. Прибрати сміття та пил (найкраще використовувати будівельний пилосос, особливо якщо ви будете заливати самовирівнюється розчин).
  4. Виміряти максимально можливу висоту підлоги в кімнаті, розрахувати «нульовий рівень» і встановити маячки.

Перед заливанням стяжки підлоги, поверхня потрібно ретельно очистити і покрити ґрунтовкою

Корисно! Щоб позбутися від занадто глибоких тріщин виконайте перпендикулярні пропили через вибоїну, глибиною 20-30 мм. Після цього пропили і сама тріщина очищаються від пилу, грунтуються і заповнюються бетонної сумішшю.

Щоб провести розрахунки:

  1. Від бетонної плити відміряйте 50-100 см і залиште позначку на стіні. Виділіть такі ж «точки» по всьому периметру кімнати і проведіть лінію.
  2. Заміряйте відстань від лінії до статі.
  3. Виберіть найбільше та найменше значення.
  4. Додайте до мінімального параметру 3-5 см і проведіть схожу лінію (нульовий рівень) по стіні.
  5. Відніміть з більшого значення найменше, щоб отримати приблизний рівень перепадів поверхні.

Щоб стяжка була рівною, використовуючи рівень розрахуйте перепади поверхні

Такі підготовчі роботи виконуються незалежно від типу стяжки підлоги своїми руками. Далі, в залежності від обраного складу для заливки підстави, ви можете виконати бетонну, що самовирівнюється або суху стяжку.

Робимо піщано-цементну стяжку

Такий метод вважається класичним і зазвичай застосовується для первинного вирівнювання або при великих перепадах і «горбах» на поверхні. Для бетонної стяжки підлоги своїми руками потрібно:

  • правило або Гладилка;
  • кельму, шпатель і ніж;
  • дриль зі спеціальною насадкою для замісу;
  • маяки.

Напрямні (маяки) необхідні для зручного вирівнювання розчину для стяжки

Матеріалом для стяжки підлоги в квартирі може бути як готова, так і саморобна суміш, пропорції якої вказані нижче:

Далі виконайте наступні кроки:

  1. Визначте існуючі перепади на поверхні за допомогою рівня.
  2. Виконайте гідро- і шумоізоляцію.
  3. Встановіть і зафіксуйте маяки (напрямні для зручного вирівнювання суміші).
  4. «Прогрунтуйте» поверхню.
  5. Приготуйте цементно-піщаний розчин в такій кількості, яке ви зможете відразу розрівняти.
  6. Нанесіть склад на поверхню і вирівняйте його правилом, гладилкою або голчастим валиком.
  7. Накрийте підлогу поліетиленом або мокрими ганчірками.

Накрийте підлогу поліетиленом або мокрими ганчірками

Ходити по стяжці можна вже через 3-4 дні, але варто врахувати, що повне висихання і затвердіння бетону наступити тільки через місяць. Виходячи з цього, укладати підлогове покриття або тепла підлога на таку поверхню можна не раніше, ніж через 28-30 днів.

Важливо! Щоб підстава не потріскалось його потрібно рясно змочувати водою 2 рази на день.

Детальніше про бетонному стягуванні дивіться на відео:

Робимо самовирівнюються стяжку

Самовирівнювальні готові суміші можна заливати товщиною до 3 см. Такий тип стяжки вважається найсучаснішим і простим. Зазвичай в ході робіт використовується два склади: ровнітель і нівелір.

Перед тим, як зробити стяжку підлоги в квартирі необхідно дуже ретельно очистити поверхню від бруду та пилу, так як якщо не приділити прибиранню належної уваги, всі залишилися частинки можуть «спливти» після висихання розчину.

Після цього:

  1. виконайте грунтування (В два шари, якщо побоюєтеся, що на поверхні залишилася пил).
  2. Приготуйте розчин по пропорціям з інструкції самовирівнюється складу.
  3. Почекайте 2-3 хвилини, поки суміш не насититься киснем.
  4. Почніть повільно виливати суміш від стіни, розташованої протилежно від виходу.
  5. Використовуючи рівнемір, скоректуйте товщину розчину.

Для самовирівнюючої стяжки не потрібно готувати напрямні

Така підлога буде сохнути близько 10 годин, але час висихання може відрізнятися в залежності від складу і його товщини.

Робимо суху стяжку

Суха стяжка застосовується при дуже великих нерівностях статі, висотою до 12 см. В ролі матеріалу для такої підстави виступає керамзит і гіпсоволокнисті листи (можна також використовувати фанеру або ДВП), тому вам не доведеться ламати голову, як залити склад і отримати ідеально рівну поверхню. Крім цього, суха стяжка це прекрасний звуко- і утеплювач.

Крім цього, суха стяжка це прекрасний звуко- і утеплювач

Завдяки сухий стяжки ви отримаєте саму рівну поверхню

Щоб виготовити такий «настил»:

  1. Виконайте підготовчі роботи до етапу з установкою маяків.
  2. Засипте керамзит різної фракції (приблизно від 1 до 5 мм) до «нульового рівня».
  3. Утрамбуйте сировину, щоб воно вирівнялося по напрямних.
  4. Покладіть на засипану поверхню гіпсоволокнисті листи, зістикуйте їх по фальцевой кромці, промазав її клейовим розчином і зафіксувавши саморізами.

На завершення

Знаючи як самостійно виконувати нескладні будівельні роботи, ви зможете заощадити і підготувати якісну основу для будь-якого підлогового покриття.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама