Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Захист статі від вологи. Як правильно зробити гідроізоляцію підлоги

Якщо під час ремонту у власному будинку постало питання про захист підлоги від вологи, то потрібно в першу дуже зрозуміти, що тут потрібні спеціальні навички і вміння.

Перше питання, на який потрібно відповісти, це місце, де потрібно буде зробити гідроізоляцію Перше питання, на який потрібно відповісти, це місце, де потрібно буде зробити гідроізоляцію. Другий - якими саме способом варто її проводити. Закінчити осмислення завдання потрібно правильним вибором матеріалів для ремонту підлоги.

Місце для гідроізоляції.

Якщо в приміщенні підвищена вологість, яка негативно позначається на якості підлогового покриття і самої підлоги, то це безперечно те приміщення, яке вимагає гідроізоляції. Зокрема, це можуть бути кімнати, де розташований басейн, лазні і так далі.

Однак іноді гідроізоляція потрібна і в звичайних кімнатах. Найчастіше це потрібно в кімнатах, розміщених на першому поверсі, в спорудах з дерева, в ванних кімнатах, кухні і навіть комор. Інакше існує висока ймовірність виникнення грибка, цвілі.

види гідроізоляції

  • Фарбувальна (бітумна, полімерна, за допомогою спеціальної штукатурки);
  • просочувальна;
  • ливарна;
  • обклеювальна;
  • Засипна.

Фарбувальна гідроізоляція.

Із самої назви можна здогадатися: техніка полягає в покритті підлоги особливими розчинами. Тому якісний розчин буде запорукою довгої служби та безпеки гідроізоляції.

Бітумна забарвлення використовується досить довгий час і не вимагає багато зусиль для свого застосування. Недоліком її є невеликий термін експлуатації - не більше п'яти-шести років.

Фарбувальний спосіб з використанням полімерного лаку найсучасніший, є запорукою якості та тривалого користування. Розчин на цій основі має імунітет до хімічних і фізичних дій.

Штукатурна ізоляція складається з цементу, особливих наповнювачів, які передбачають можливість використання її на грубих поверхнях. Вона дозволяє заповнити порожні місця, згладити нерівності, що сприятиме високій безпеки і надійності гідроізоляційного шару.

Такий спосіб гідроізоляції найбільш популярний серед всіх інших видів, так як його дуже легко застосовувати. Наступним за частотою використання є просочувальний спосіб ізоляції підлоги від вологи, що володіють схожими властивостями.

Просочувальна ізоляція від вологи.

Її вибір визначається стійкістю до фізичних і хімічних пошкоджень. Все це завдяки бітумних і полімерним речовин.

Це важливо! Є особливі вимоги до поверхні, що покривається. Вона не повинні бути гладкою, а пористої. В цьому і недолік даного способу просочення: її неможливо використовувати на дерев'яному поле, проте для бетону вона підійде краще за інших.

Гідроізоляція обклеювальна способом.

Такий вид підлоги ізоляції від вологи проводиться в кілька етапів. Шар за шаром на підлогу накладають листи з різних речовин (бітумні, полімерні або полімерно-бітумні). Недоліком є ​​необхідність перед проведенням процедури вирівняти підлогу. До того ж листи накладаються під високою температурою. Однак в результаті можна отримати дуже якісний захист від вологи. Але новачкові дану техніки освоїти буде непросто.

Литний метод

Довговічний. Є два підвиди: гарячий і холодний. Проводиться нанесенням полімерної мастики.

Ізоляція засипним методом.

Головний суперник попереднього методу. Дуже надійний. Суть методу полягає в чредованіі влагоустойчивого і сипучого шару.

Головні правила гідроізоляції. Головні правила гідроізоляції

Незалежно від обраного способу захисту покриття від вологи, потрібно дотримуватися таких правил:

Ретельно підготувати поверхню для обробки (спеціально для кожного виду).

При виборі способу ізоляції звертати увагу на рівень вологості, від якої потрібно буде захищатися, хімічні речовини і фізичні ушкодження.

Гідроізоляцію слід проводити одним суцільним шаром, що наступає на стіни не більше ніж на 15 см.

Дотримуючись дані вимоги, гідроізоляція підлоги в кімнаті стане якісною, безпечною і стійкою до різних ушкоджень і впливів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама