Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Захист стін від вологи перед обробкою профільованим листом

  1. Гідроізоляція стін перед обшивкою профільованим листом
  2. Гідроізоляція стін - причини і наслідок
  3. гідроізоляційні плівки
  4. пароізоляція стін
  5. Порядок робіт при обшивці стін профнастилом

Вплив ґрунтових вод і атмосферних опадів негативно позначається на міцності всіх конструктивних елементів будівлі Вплив ґрунтових вод і атмосферних опадів негативно позначається на міцності всіх конструктивних елементів будівлі.

Комплексний захист споруд від проникнення вологи включає в себе обов'язкову гідроізоляцію і пароізоляцію стін.

Важливо здійснити зазначені роботи відповідно до вимог технології. В іншому випадку вертикальна ізоляція не виконає свого завдання, а тільки посилить проблему. Вода, що проникла через негерметичний шар плівки, стане причиною швидкого розвитку цвілі і грибка, що спричинить за собою руйнування структури матеріалу стін.

Гідроізоляція стін перед обшивкою профільованим листом

облицювання фасадів холодногнуті металеві профнастилом - економічне і дуже поширене рішення для малоповерхових будівель. технологія обшивки проста, але має свої особливості. Облицьована профнастилом зовнішня стіна в розрізі виглядає наступним чином:
облицювання   фасадів   холодногнуті металеві   профнастилом   - економічне і дуже поширене рішення для малоповерхових будівель

  1. Стіна.
  2. Пароізоляційний шар.
  3. утеплювач .
  4. Гідроізоляційна плівка.
  5. Профнастил.

Першим етапом робіт буде горизонтальна гідроізоляція стін. Для цього на горизонтальну поверхню готового фундаменту настеляються два шари руберойду, після чого проводиться кладка стін. Ігнорування цієї стадії робить вертикальну гідроізоляцію марною.

Гідроізоляція стін - причини і наслідок

Справа в тому, що бетонний фундамент поглинає і утримує вологу в своїх порах. Далі в процес включається капілярний підсос (вбирання вологи матеріалом стін). Грунтові води безперешкодно піднімаються по несучих стінах вгору, часом на значну висоту (до другого поверху). Це викликає непереборну вогкість в приміщенні. Виправити ситуацію дуже складно: підрізування стін, що практикується в цих випадках - вельми трудомістка і малоефективне рішення проблеми.

Вертикальна гідроізоляція являє собою герметичну обшивку силового каркаса будівлі рулонний матеріал Вертикальна гідроізоляція являє собою герметичну обшивку силового каркаса будівлі рулонний матеріал. При сьогоднішніх технологіях будівництва такий підхід стає нагальною потребою. Ще 30-40 років тому товщина цегляної стіни досягала 75 см, не вимагаючи додаткового захисту. Сьогодні більшість стін в два-три рази тонше, але мають багатошарову структуру.

Відповідно до сучасних нормативних вимог, силова основа житлового будинку, що складається з блоків, цегли або бруса, має середню товщину 25 см. Все решта припадає на утеплювач, гідроізоляцію та обшивку. Якщо каркас ще тонше, то плити утеплювача укладаються з зовнішньої і внутрішньої сторони стіни. Основна увага при цьому приділяється герметичності шарів.

гідроізоляційні плівки

Для якісної гідроізоляції стін традиційно використовуються такі матеріали:

  • Руберойд - покрівельний картон, просочений нафтовим бітумом і покритий з двох сторін тугоплавкої смолою.
  • Толь - ізоляційний картон, оброблений кам'яновугільними або дьогтьових складами.
  • Пергамін - м'який покрівельний матеріал, просочений бітумом.

З нових розробок вже пройшли перевірку часом Гидростеклоїзол, Стеклоеласт, рубітекс, Лінокром, Бікроеласт, Бікрост.

пароізоляція стін

При експлуатації житлових і підсобних приміщень неминуче утвориться волога. Випаровуючись, вона прагне вийти через стіни назовні і проникає в теплоізоляційний матеріал, який використовується в каркасному будівництві. Більшість утеплювачів при намоканні змінюють свою структуру і геометрію.

Шар заповнювач починає провисати, утворюючи пустоти і щілини Шар заповнювач починає провисати, утворюючи пустоти і щілини. В результаті порушується тепловий контур будівлі, оскільки основною умовою якісної теплоізоляції є щільне прилягання матів до стіни. Щоб знизити швидкість проникнення води в утеплювач, використовуються пароізоляційні плівки.

Пароізолятор мають пористу багатошарову структуру. На Заході вони називаються vapor retarder (сповільнювач пропуску пара). Лицьова сторона плівки має шорстку поверхню, зворотний бік - гладку.

Монтаж рулону виробляється гладкою стороною до утеплювача. Шорстка площина звернена всередину приміщення, щоб частинки вологи осідали на ній і випаровувалися.

Стіни лазень, саун, літніх кухонь обшивають пароізоляційними матеріалами всередині і зовні. Основне правило тут таке: паропроникність перегородки повинна збільшуватися зсередини назовні, тому зовнішня плівка розташовується шорсткою стороною до стіни, а гладкою - до зовнішнього утеплювача. Слід використовувати спеціальні пароізолятор:

  • Поліпропіленові плівки - Ютафол, Ютавек.
  • Мембранні плівки - фольгований Ізоспан, Ізовер, Ізовек, Тайвек Солід, Тайвек Супра.

Різні кустарні варіанти, на кшталт пробитого цвяхами поліетилену, не приносять користі і навіть шкідливі. Пар він не затримує, а тільки конденсує. Приміщення, між тим, перетворюється в «пластиковий мішок». Утеплювач деформується, стіни починають пліснявіти і руйнуватися, не кажучи вже про шкоду для здоров'я людини.



Утеплювач деформується, стіни починають пліснявіти і руйнуватися, не кажучи вже про шкоду для здоров'я людини

  • Всі нюанси обробки дерев'яного будинку сайдингом докладно описані в даній публікації .
  • Як грамотно зробити тепло- і гідроізоляцію труби на даху, розповість наша стаття .
  • Про різновиди м'якої покрівлі Техноніколь читайте тут .

Порядок робіт при обшивці стін профнастилом

Спочатку до несучої стіни кріпляться кронштейни, за допомогою яких і буде проведений монтаж профнастилу. У кріпленні використовуються тарілчасті поліамідні дюбелі, які будуть утримувати утеплювач. До кронштейнів приєднують П-подібні вирівнюють планки, необхідні, в тому числі, для освіти вентиляційного зазору.

До планок прикручуються П-подібні профілі, що полегшують правильний монтаж профнастилу. Сам лист кріпиться до профілів за допомогою саморізів, оснащених прокладками ущільнювачів з гуми. Нижня частина профілів фіксується анкерними болтами, вбитими або укрученими в фундамент. В результаті виходить каркас з панельними напрямними і стоечними термопрофіль.

Далі на стіну накладаються смуги пароізоляційній мембрани, з 15-сантиметровим напуском, шорсткою стороною до стіни. Місця з'єднань слід проклеїти скотчем, випадково порвані ділянки - теж. Полотнища кріпляться до стіни саморізами з потайною головкою.

У каркас у станавливаются плити утеплювача і фіксуються до перемичках У каркас у станавливаются плити утеплювача і фіксуються до перемичках. Далі зверху вниз розгортають рулони гідроізоляційної плівки, залишаючи горизонтальні і вертикальні нахлести. Гідроізоляцію, а заодно і утеплювач, кріплять до стійок тарілчастими (капелюшними) профілями, прикручуючи їх саморізами. Натягувати плівку можна, вона повинна провисати по ширині на 10-15 мм.

Заключним етапом є кріплення профнастилу. Прикручують його в нижніх прогибах, через одну хвилю. Вертикальні стики закріплюються заклепками. Між гідроізоляцією і профнастилом залишають зазор - це дозволяє провітрювати утеплювач.

На закінчення. Пароізоляція та гідроізоляція стін, обшитих профнастилом, забезпечать необхідний мікроклімат в приміщенні, продовжать термін служби конструктивних елементів будівлі. Крім того, стіни будуть утримувати тепло і пропускати пар, внаслідок чого скоротяться витрати на опалення і кондиціонування будівлі.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама