Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

ГОСТ на протипожежні двері

  1. Нормативи для вогнетривких виробів
  2. Правила при зведенні будинків
  3. Дотримання норма виготовлення

При виготовленні захисних металоконструкцій для входів в приміщення компанії зобов'язані керуватися прийнятими стандартами. Ці правила, доповнені СНиП, дозволяють дотримати контрольний межа пожаростойкости продукції, що випускається, щоб уберегти людей і майно від непоправного збитку. У Росії випущений повний пакет документів, що регламентують виробництво захисних перешкод.

Нормативи для вогнетривких виробів

Нормативи для вогнетривких виробів

Фірмам, які виготовляють спеціалізовану продукцію цього напрямку, пропонується дотримувати не єдиний ГОСТ на протипожежні двері , А кілька, що визначають вимоги різних типів. Тільки ГОСТ 53307-2009 охоплює загальні положення про умови випробувань пожаростойких моделей.

Ряд прийнятих документів наказує правила проведення перевірок. Це ГОСТи 26602.1-99, 30247.0 94 (державний стандарт України). Вони визначають методи перевірки на пожежостійкість і теплопередачу. ГОСТ Р 53303-2009 регламентує тестування на димогазопроніцаемость.

Також встановлюється рівень звукоізоляції. Методи перевірки містяться в Гості 26602.3-99. Таким чином, перелік охоплює всі параметри виготовляються моделей.

Відомий виробникам ГОСТ 31173-2003 рекомендує марки стали, визначає типи виробів і інші параметри, але не містить вимог до них.

Випускаються вогнестійкі металоконструкції повинні відповідати нормам і в плані оснащення.

Спеціальними складами покривають:

  • полотно;
  • ручки;
  • петлі;
  • замки.

Дозволено тестування готової продукції і окремо матеріалів, які використовуються в процесі випуску продукції.

Правила при зведенні будинків

Регламентує документ для будівельників і суміжних організацій, які оснащують споруди захисними бар'єрами - СНиП 21-01-97 «Пожежна безпека будівель і споруд». У ньому визначено класифікаційний перелік матеріалів за рівнем горючості, токсичності, димоутворювальною здатністю.

При установці вхідних груп монтажники зобов'язані дотримуватися положень, зазначені в цих правилах. Ряд допустимих умов обмовляється в інших галузевих Сніпах. вогнестійкі двері , Виготовлені з урахуванням всіх приписів, дозволяють уникнути невиправданих ризиків при евакуації під час спалахів. Споруди діляться на класи, відповідно до яких встановлюють певний тип вогнетривких бар'єрів, властивості матеріалів, варіанти покриттів.

Дотримання норма виготовлення

Кожна конструкція пожежної двері по ГОСТ має межу допуску за кількома показниками. Це теплопровідність, звукоізоляція, вогнестійкість. Зроблені за стандартом конструкції - протипожежні люки , Віконниці, ворота, вогнестійкі двері - витримують нагрівання протягом контрольного часу. Цей період необхідний для евакуації людей до приїзду екстреної служби і гасіння загоряння.

У компаніях після виготовлення пожежні двері тестуються, після чого видається сертифікат відповідності. ГОСТи задають допустимі норми при установці дверей на промислових підприємствах і об'єктах цивільного будівництва. Сертифікації підлягають стандартні конструкції і нетипові моделі, що виготовляються за індивідуальними замовленнями.

Дотримання правил виробництва, тестування і установки пожежонебезпечних дверей - необхідна умова для зменшення ризиків. Безпека будівель, технічних приміщень залежить від проходження нормативам як при зведенні нових, так і при обладнанні старих об'єктів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама