Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Унітаз з косим випуском: його особливості та самостійний монтаж

  1. Унітаз з косим випуском: основні відмінності
  2. Як вибрати унітаз з косим випуском: види і їх особливості
  3. Підключення унітазу з косим виходом до системи каналізації

Зміст статті:
Унітаз з косим випуском: основні відмінності
Як вибрати унітаз з косим випуском: види і їх особливості
Підключення унітазу з косим виходом до системи каналізації

Сучасні унітази можна класифікувати за різними ознаками - деякі з них істотні, а деякі ні. Одним з таких ознак класифікації є випуск унітазу, який може бути прямим, нижнім або косим. У цій статті ми поговоримо про унітаз з косим випуском. Разом з сайтом vannaja.net ми розберемося з його особливостями і самостійною установкою.

net ми розберемося з його особливостями і самостійною установкою

Установка унітазу з косим випуском фото

Унітаз з косим випуском: основні відмінності

Вважається, що косою випуск унітазу є найбільш універсальним - такий виріб можна підключити до каналізаційної магістралі, розташованої щодо унітазу в межах від 0 ° до 35 °. Цього не можна сказати ні про унітазі з вертикальним випуском, ні про його побратима з горизонтальним, прямим випускним патрубком. Для них потрібна строго фіксована точка підключення, розташована в певному місці. Але крім цього переваги, керамічний унітаз з косим випуском володіє і іншими достоїнствами.

  1. Похилий випуск створює менший опір при проходженні через нього твердих нечистот - як результат, такі унітази рідше засмічуються і вимагають прочищення . Саме тому при монтажі каналізаційних систем перевага віддається плавним поворотам, і замість одного коліна під 90 ° використовуються два поворотних елемента під 45 °.
  2. монтаж унітазу з косим випуском виглядає більш просто - тут, знову ж таки, дається взнаки відсутність фіксованої точки підключення, розташованої в конкретному місці. Навіть якщо при влаштуванні каналізації випускний розтруб для унітазу був розташований трохи не точно, це не є проблемою.

    Унітаз з косим випуском фото

Є й інші незначні переваги подібних унітазів, завдяки яким він і отримав своє поширення - в його популярності ви можете переконатися, оглянувши вітрини магазинів. На кожні десять моделей унітазів з косим випуском ви знайдете в них дві або три різновиди унітазів з горизонтальним випуском і одну з вертикальним.

Як вибрати унітаз з косим випуском: види і їх особливості

Практично всі моделі унітазів з косими випусками можна класифікувати за кількома ознаками - в принципі, тут все так, як і з іншими унітазами, сюжет про вибір яких ви можете подивитися в цьому відео ролику.

А взагалі для таких унітазів характерна наступна класифікація.

  1. Найголовнішим відмінністю між унітазами подібного типу є розташування його бачка. В цьому відношенні їх можна розділити на унітази компакти з косим випуском, на унітази з окремо встановлюються бачками (цей різновид, можна сказати, канула в Лету і вже практично не використовується) і унітази з бачком прихованої установки, які в сучасному світі набувають все більшої і більшої популярності. Справа в тому, що у таких моделей унітазів є два істотні переваги - це компактність, яка досягається установкою зливного бачка в стіну і більш потужний злив, що дозволяє проштовхувати нечистоти з більшою ефективністю. В цьому відношенні компакти, звичайно, програють, але на тлі своєї вартості вони виглядають набагато привабливіше, завдяки чому і є найбільш затребуваними на сьогоднішній день моделями. Серед компактів також можна виділити пару підвидів. Це унітази з від'єднується бачком , Основною перевагою яких є простота транспортування, а також так звані моноблочні компакти. Останні являють собою цілісне виріб, в якому бачок і сам унітаз об'єднані в єдиний виріб. Його основною перевагою є простота установки. По суті, установка такого унітазу з косим випуском зводиться до його підключення до каналізації і кріпленню до підлоги - відсутній проміжний етап збірки.
  2. Інша відмінність між унітазами подібної конструкції полягає в матеріалі, з якого їх виготовляють. Стандартним вважається виробництво унітазів з фаянсу або фарфору. Перші з них - не дуже хороше рішення, так як фаянс досить сильно поглинає вологу, в результаті чого змінює колір і йде тріщинами. Крім цих матеріалів для виробництва унітазів можуть використовуватися і інші - наприклад, акрил, догляд за яким потрібно проводити засобами, що не містять абразиву. Також існують екзотичні унітази, що виготовляються з натурального каменю, міді і навіть скла. Самим екзотичним варіантом скляного унітазу на сьогоднішній день є унітаз-акваріум, який має подвійний корпус, всередині якого плавають рибки.
  3. Третім критерієм, що дозволяє розділити унітази з косим випуском на підгрупи, є форма їх корпусу - тут можна відзначити тарільчасте унітаз з косим випуском, який відрізняється малою кількістю бризок, що утворюються при падінні щільних відходів людської життєдіяльності. Воронкоподібний унітаз, у якого є ряд істотних недоліків - в першу чергу це все ті ж бризки в великих кількостях, трохи гірший змив і важчий догляд. Загалом, якщо розбиратися з питанням, який з них краще, то відповіддю буде козирькові унітаз з косим випуском.

    Підлоговий тарільчасте унітаз з косим випуском фото

  4. Четверта ознака, за яким можна розділити всі сучасні унітази з косим випуском, це його тип установки, а вірніше спосіб підключення до водопроводу - тут є лише два варіанти. Це підлоговий унітаз з косим випуском і нижнім підведенням води і його аналогічний побратим, який має бокове підключення до водопроводу . Перевагою першого є можливість практично невидимо підвести подає водопровідний шланг до унітазу.

Ще можна виділити і таку класифікацію подібних унітазів, як тип змиву, який в повній мірі залежить від нутрощів зливного бачка. В цьому відношенні унітази можна розділити на унітаз з безперервним змивом і дозованим, або, як його ще називають, керованим. В останньому варіанті можна контролювати витрату води - в залежності від того, яку потребу ви справили, можна вилити або половину зливного бачка, або весь його вміст. У деякому роді такий підхід до виготовлення системи зливу дає можливість економити водні ресурси.

Підключення унітазу з косим виходом до системи каналізації

В принципі, технологія установки або заміни унітазу з косим випуском практично нічим не відрізняється від монтажу підлогових унітазів інших різновидів. Все та ж збірка, супутня монтажу, таке ж кріплення до підлоги і під'єднання до водопроводу. Єдине, про що варто поговорити докладніше, так це про підключення унітазу до системи каналізації. Залежно від обставин, цей етап робіт можна зробити трьома способами, а вірніше буде сказати, за допомогою трьох спеціальних виробів.

  1. Пряме підключення в розтруб каналізаційного відгалуження. Цей варіант підходить тільки в тому випадку, коли всі чітко збігається і немає необхідності зрушувати унітаз вліво або вправо. Таке буває тільки при ретельному розрахунку місця розташування розтруба або при заміні старого унітазу ідентичним новим. Використовується при такому приєднанні унітазу з каналізацією спеціальний манжет - для пластикової і чавунної каналізації розроблена своя форма цієї ущільнювальної прокладки. Тут все просто - змастили випуск унітазу милом або шампунем і заштовхнули його в розтруб з попередньо встановленої манжетою. Після цього залишається тільки розмітити місця кріплення і надійно зафіксувати сам унітаз до підлоги.
  2. Підключення косого унітазу за допомогою ексцентрика. По суті, це розтруб зі зміщеним на 5 см центром і з уже встановленою в нього прокладкою ущільнювача. Обертаючи ексцентрик всередині каналізаційного випуску, можна змістити унітаз вліво або вправо щодо центра отвору на 5 см в одну або іншу сторону. Також можна робити зміщення центру випуску каналізації вгору або вниз. Штука дуже зручна і дозволяє під'єднати унітаз до каналізації при незначних розбіжностях розтруба і випуску.

    Установка унітазу з косим випуском фото

  3. Підключення унітазу з косим випуском за допомогою гофрованого відводу. Якщо ексцентрик дозволяє підігнати унітаз до випуску каналізації при невеликих відхиленнях, то гофра може це робити при значних відхиленнях - мало того, за допомогою гофри унітаз навіть можна розгорнути під 90 ° щодо випуску каналізації. Разом з цими перевагами є і один істотний недолік гофрованого відводу - при його використанні унітаз сильно віддаляється від стіни. Сильно - це значить від 5 см і далі, в залежності від місцевих обставин. На мій погляд, гнучкий відведення - це кардинальний засіб, яке можна використовувати виключно в крайніх ситуаціях, коли вже ніщо інше не допомагає.

На закінчення теми про унітаз з косим випуском залишається додати зовсім небагато - зокрема те, що унітаз з косим випуском можна встановити навіть замість подібного вироби з вертикальним підключенням. Природно, при цьому він висуватиметься вперед, тому така заміна буде виправдана виключно як тимчасовий варіант - здійснити таке приєднання можна за допомогою звичайного повороту труби під 45 °.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама