Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибрати найкраще кокосове масло і приготувати його будинку

  1. Масло кокоса - ідеальне джерело жирних кислот і вітамінів
  2. Схуднути не допоможе
  3. Вибір: органічне і тверде
  4. Готуємо масло будинку
  5. Є на сніданок і не перевищувати дозу
  6. Тропічний тост: поживний сніданок
  7. кокосовий коктейль

Масло кокоса - ідеальне джерело жирних кислот і вітамінів

У новому проекті ми щомісяця будемо розповідати про "Суперфуд" - продуктах, які називають їстівними ліками . Як вони "працюють", як правильно їх вживати і кому протипоказані - читайте відповіді на ці та інші питання.

Кокос - один з найбільш корисних і поживних горіхів на землі. Одні люблять його м'якоть, інші з задоволенням п'ють молоко, треті використовують в косметичних цілях. Але мало хто знає, що не менш цінним є харчове кокосове масло. Воно практично єдине серед рослинних масел, яке не руйнується під дією високих температур і не утворює канцерогенні речовини. На ньому абсолютно безпечно смажити млинці, м'ясо, картоплю і будь-які інші продукти! Крім цього, масло кокоса містить насичені жири і безліч цінних компонентів, які роблять його Суперфуд. Ми з'ясували, як його приймати, чому не можна перевищувати дозування і який ефект можна отримати

Схуднути не допоможе

Кокосове масло майже на 99% складається з корисних жирів. Воно - найкраще джерело жирних кислот: олійною, капронової, капріліновой, лауриновой та інших. Ці речовини є структурними компонентами не тільки оболонок клітин, але і гормонів, тому Суперфуд особливо рекомендують включити в меню при проблемах з гормональним фоном (наприклад, коли спостерігаються порушення репродуктивної функції).

Ще в маслі присутні омега-3 і омега-6 кислоти, які життєво необхідні організму. Воно містить два рослинних жиророзчинних вітаміну - А і Е - вони живлять і зволожують шкіру зсередини. Також Суперфуд підвищує імунітет, має легкий антибактеріальний і протигрибковий ефект, сприяє кращому засвоєнню кальцію, магнію та інших мікроелементів, вітамінів, амінокислот.

Кокос нормалізує роботу ендокринної системи, тому його потрібно їсти людям з цукровим діабетом. При регулярному вживанні вирівнюється холестерин в організмі: підвищується рівень "хорошого", і знижується рівень "поганого" - чому масло є хорошою профілактикою гіпертонії і хвороб серцево-судинної системи.

В інтернеті кокосове масло радять приймати людям, які хочуть скинути зайві кілограми. Але Тетяна Фіалкова запевняє, що Суперфуд ніяк не сприяє схудненню: він не прискорює метаболізм і не володіє ніякими речовинами, які б спалювали зайвий жир в організмі. Більш того: енергетична цінність масла майже така ж, як у соняшникової або оливкової (близько 900 ккал на 100 г). Тому прописувати продукт як дієтичний засіб немає сенсу - саме по собі воно "працювати" не буде.

Проте, якщо ви хочете схуднути і почистити організм, віддайте перевагу саме кокосовому маслу (зокрема, для смаження) і відмовтеся від інших - тоді не буде токсичного навантаження на організм.

Вибір: органічне і тверде

Дуже важливо вибрати якісне харчове кокосове масло. Його можна придбати в еколавках, магазинах здорового харчування, інтернет-магазинах і навіть деяких супермаркетах. На баночці обов'язково повинен бути знак органічного продукту - зелений листочок із зірочками. Це гарантія, що в маслі немає домішок, добавок і консервантів.

На прилавках можна зустріти масло, здобуте методом гарячого пресування і холодного віджиму. Другий спосіб є більш щадним, так продукт зберігає максимум цінних компонентів. Наступний важливий момент - консистенція Суперфуд. На відміну від інших масел, кокосове при кімнатній температурі стає твердим, а колір може коливатися від білого до злегка кремового і навіть жовтуватого. При нагріванні до 30-35 ° С масло плавиться і набуває рідку прозору консистенцію. Запам'ятайте: якісний продукт може бути тільки таким! Рідке масло в пляшечках, яке ні за яких умов не твердне, - підробка! Ціна хорошого Суперфуд - від 150 гривень за 150 г. А використовувати харчову олію можна і в косметичних цілях - для догляду за волоссям і шкірою.

Готуємо масло будинку

Масло можна "добути" і самостійно. Купіть стиглий кокос, вилийте молоко, очистіть від шкаралупи. Наріжте шматочками, складіть в блендер і залийте гарячою водою (500 мл). Збивайте до тих пір, поки не утвориться однорідна кокосова суміш. Через сито відіжміть макуха, а "кокосову воду" перелийте в іншу ємність і поставте в темний шафка. Через деякий час ви побачите, що зверху утворюється масло, яке з часом буде ущільнюватися. Його потрібно акуратно перекласти в окремий посуд.

Зберігати масло краще в холодильнику або в темному прохолодному місці. Не допускайте частих переходів стану масла з твердого в рідкий - це скорочує термін придатності. При правильному зберіганні Суперфуд залишається свіжим пару місяців.

Є на сніданок і не перевищувати дозу

Добова доза для дорослої здорової людини - 1 ст. л. Цього достатньо, щоб наситити організм цінними речовинами. Якщо є дефіцит жирів, дуже суха шкіра або випадає волосся, дозу можна збільшити до 2 ст. л. Але Тетяна Фіалкова настійно рекомендує все ж звернутися до дієтолога, щоб грамотно скорегувати раціон. Перевищувати дозування ні в якому разі не можна: масло містить багато насичених жирів, які при вживанні у великих кількостях можуть підвищити рівень "поганого" холестерину, навантажити підшлункову залозу, жовчний міхур і шлунково-кишкового тракту. Серед протипоказань до прийому Суперфуд - всі хвороби шлунково-кишкового тракту в стадії загострення.

Масло кокоса ідеально для приготування різних страв, але краще вживати його на сніданок або обід і не поєднувати з молочними продуктами. Його можна додавати в каші і пюре, овочеві рагу і салати, використовувати для запікання, смаження і гасіння. Щоб побачити ефект від прийому масла, потрібно вживати його щодня мінімум місяць.

Тропічний тост: поживний сніданок

Знадобиться (на 1 порцію):

  • цільнозерновий хліб - 3 скибочки
  • кокосове масло - 1 ст. л.
  • банан - 1/4
  • ананас - кілька скибочок

Приготування (5 хвилин):

Скибочки хліба рівномірно намажте кокосовим маслом, як звичайним вершковим. Зверху покладіть невеликий шматочок банана і ананаса.

кокосовий коктейль

Знадобиться (на 2 порції):

  • насіння льону - 2 ч. л.
  • будь-які ягоди - 50 грам
  • кокос - 1 штука

Приготування (1,5 години):

Очистіть кокос, поріжте шматками і збийте блендером в однорідну масу. Перекладіть її в банку і поставте в темне прохолодне місце відстоюватися. Через час зберіть масло, а воду використовуйте для коктейлю, додавши насіння льону і ягоди.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама