Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Мед на перше, друге і десерт: рецепти вихідного дня

  1. Матеріали по темі

САЛАТИ І ЗАКУСКИ   Картопляний салат   Картопля - 500 г, огірок (свіжий) - 2 шт

САЛАТИ І ЗАКУСКИ

Картопляний салат

Картопля - 500 г, огірок (свіжий) - 2 шт., Петрушка, кріп, кедрові горіхи (очищені) - 3-4 ст. л.

Для заправки: рослинне масло - 4 ч. Л., Кунжутне масло - 2 ст. л., лимонний сік - 2 ст. л., мед (рідкий) - 1 ст. л., гірчиця (солодка) - 1 ст. л., сіль.

Приготувати заправку. У мисці з'єднати рослинне і кунжутне масло, лимонний сік, мед, гірчицю, сіль і добре збити до однорідного стану. Картоплю відварити в киплячій підсоленій воді до готовності. Злити і, поки гарячий, очистити. Розрізати навпіл, скласти в миску і, перемішавши з заправкою, залишити на 2-3 хвилини, щоб просочився. На сухій сковороді на середньому вогні обсмажити кедрові горішки до золотистого кольору. Огірки порізати тонкими кружальцями. Додати їх в салат, перемішати, посипати обсмаженими горішками.

Огірковий салат з медовою заправкою

Огірок (довгий) - 2 шт., Мед - 2 ст. л., кріп, білий винний оцет - 2 ст. л., сіль - 1 ст. л.

Огірки вимити і нарізати тонкими кружальцями. Перемішати з сіллю і покласти в друшляк, стоїть на каструлі. Залишити на 20 хвилин. Якщо у огірків дуже щільна шкірка, овочі варто очистити. Розвести мед в 2 ст. л. теплої кип'яченої води. Засахарівшійся мед потрібно злегка підігріти. Це можна зробити в мікрохвильовій печі (буквально 5-7 сек.) Або на водяній бані. Кріп вимити, обсушити й подрібнити. Додати в мед кріп і оцет, ретельно перемішати. Огірки промити, добре обсушити паперовими рушниками, викласти в салатницю і полити приготовленим заправленням. Перемішати і поставити в холодильник на 5-10 хвилин.

ОСНОВНІ СТРАВИ

Курка, глазурована в меду і гірчиці

Курка (можна взяти курячі стегна і крила) -1,5 кг, сіль, мелений чорний перець, рослинне масло. Для глазурування-маринаду: лимонний сік - 2 ст. л., мед - 1/2 склянки, цедра лимона, солодка гірчиця - 2 ст. л., кукурудзяна олія - 2 ст. л.

Для глазурування-маринаду змішайте лимонний сік, мед, подрібнену цедру, гірчицю, кукурудзяна олія. Курку обробити на порційні шматки, посоліть і рясно поперчіть з усіх боків, потім змішайте з маринадом і залиште в прохолодному місці на 30 хвилин. Обсушити шматки курки паперовими рушниками, викладіть на добре розігріту, змащену рослинним маслом грати і смажте до готовності, часто перевертаючи і змащуючи глазировкой-маринадом (останні кілька хвилин перед закінченням готування змащувати не треба). Це займе приблизно 25 хвилин. Якщо ви готуєте в духовці, попередньо розігрійте її до 220 градусів, покладіть курку на застелену фольгою грати і поставте решітку в духовку. Через 5-7 хвилин зменшіть температуру до 180 градусів і готуйте ще приблизно 25 хвилин. Подавайте дуже гарячою.

ВИПІЧКА

Пісна медова пряник

Борошно - 1,5 склянки, розпушувач - 1 ч. Л., Кориця - 1 ч. Л., Коріандр - 1/2 ч. Л., Цукор - 200 г, вода - 250 г, родзинки (курага, інжир або суміші всього) - 0,5 склянки, горіхи - 0,5 склянки, мед - 2 ст. л., рослинна олія - 0,5 склянки, какао - 2 cт. л.

Змішати цукор, воду, мед і рослинне масло, підігріти в ковші до 60 градусів. Окремо перемішуємо борошно з какао, розпушувачем, корицею і коріандром. За допомогою віночка (або міксера) збиваємо цукрову і борошняну суміші. У процесі перемішування додаємо в тісто півсклянки родзинок (кураги, інжиру або всього відразу), а також половину склянки дрібно порубаних горіхів. Викладаємо тісто в силіконову форму. Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо туди пряник, яка буде повністю готова через 35 хвилин. Готову пряники можна змастити журавлинним, абрикосовим або полуничним джемом. Ще краще - приготувати ягідне желе: ягоди з цукром довести до кипіння в ковші, додати пектин (або агар-агар), дати трохи охолонути і полити цим пряники.

Яблучка з секретом

Яблука (тверді, кисло-солодкі) - 4 шт., Цукор - 4 ст. л., мед - 4 ч. л., кориця - 2 ч. л., яйце - 1 шт., вода - 1 ст. л., листкове бездріжджове тісто - 2 листи.

З яблук зняти шкірку, зрізати верхівки, щоб вийшла «кришечка». Добре, якщо кришечка буде з держаком. Обережно вирізати з кожного яблука серцевину, зберігши дно. Корицю змішати з цукром і як слід натерти кожне яблуко. В середину яблука влити по чайній ложці меду (можна додати порубані горіхи). Закрити «кришечкою». Розкачати листкове тісто, розрізати на смужки шириною 2 см. Акуратно обмотати ними кожне яблуко по спіралі. Із залишків тіста вирізати листочки, ножем продавити прожилки і прикріпити на верхівці яблука, у держака. Яйце збити з 1 ст. ложкою води і змастити яблука. Форму для запікання застелити фольгою і викласти зверху яблука. Випікати при 200 градусах 20 хвилин.

Торт «Рижик»

Яйце - 2 шт., Цукор-пісок - 200 г., мед - 2 ст. л., масло вершкове - 100 г, сода (негашене) - 1 ч. л., борошно пшеничне - 3-3,5 склянки, вершки 30% - 750 мл, знежирений сир - 100 г, цукрова пудра - 250 г, ванілін - 1/2 ч. л., горіхи і мигдальна стружка для посипання - 100 г.

Збити яйця з цукром, додати вершкове масло, мед, соду і поставити на водяну баню до повного розчинення. Безперервно помішувати вінчиком, як би збиваючи, хвилини 2-3. Зняти з водяної бані і додати борошно, якщо тісто виходить рідке, додати ще, щоб не липло до рук. Вимісити тісто і залишити хвилин на 30-40 в холодильнику. Розділити на 6 частин. Кожну розкачати і викласти на деко, присипаний борошном. Випікати до золотистого кольору при 200 градусах.

Вершки збити з цукром і ваніліном, додати сир і знову збити (крем вийде рідкуватий, потім загусне). Остиглі коржі рясно змастити кремом. Готовий торт обсипати подрібненими горіхами. Залишити для просочення на 5 годин.

НАПОЇ

помаранчевий мікс

Хурма - 2 шт., Апельсин - 3-4 шт., Курага - 5 шт., Обліпиха - жменя, йогурт - 125 мл, мед - 1-2 ст. л.

Розріжте апельсини навпіл і вичавіть сік. У вас повинен вийти приблизно 1 склянка. Хурму розріжте на 4-6 частин. Покладіть в чашу блендера разом з курагою і обліпихою, подрібніть. Влийте апельсиновий сік і добре збийте. Налаштуйте густоту, додавши ще трохи соку, якщо потрібно. Спробуйте напій, додайте трохи меду. Розлийте по келихах. Зверху викладіть шар йогурту. Прикрасьте апельсиновою цедрою.

Чай по-шотландськи

Суха чайна заварка - 1 ч. Л., Молоко, жовток яєчний, мед (за смаком).

Підігріти молоко до стану, коли воно почне закипати. Залити суху чайну заварку гарячим молоком - так, як зазвичай заварюють чай, але в даному випадку воду повністю замінює молоко. Наполягати 5 хвилин. Поки чай заварюється, збити мед з яєчним жовтком. Через 5 хвилин налити чай в чашку, попутно проціджуючи. Додати в чай ​​збитий з жовтком мед. Мед можна замінити цукром. Якщо не подобається з жовтком, можна обійтися без нього: просто підсолодити напій медом і цукром.

ДЕСЕРТ

Медово-фруктовий десерт

Виноград (чорний) - 100 г, мандарини - 2 шт., Нектарин - 1 шт., Ананас (консервований, скибочки) - 100 г, манго - 1 шт., Мигдаль (очищений) - 100 г, мед - 2 ст. л., натуральний йогурт - 150 мл, лимонний сік - 2 ст. л., зерна граната, листочки м'яти для прикраси.

Для приготування десерту з фруктами і медом виноград помийте, відокремте від гілочок і обсушити. Мандарини почистіть і розділіть на часточки. Нектарин помийте і поріжте тонкими часточками. Скибочки ананаса відкиньте на сито. Манго теж помийте, м'якоть поріжте тонкими скибочками. Мигдаль дрібно порубати, а мед розтопіть на водяній бані і охолодіть. Для приготування соусу для десерту мед з'єднайте з йогуртом і лимонним соком, перемішайте. Фрукти, ягоди та горіхи з'єднайте, перемішайте. Розкладіть десерт по креманках, полийте приготованим соусом, прикрасьте листочками м'яти, зернами граната і подавайте до столу.

Збитень з імбиром і лаймом

Мед - 100 г, імбир, лайм, листочки меліси для прикраси, вода.

Ставимо каструлю на плиту, кип'ятимо. Додаємо імбир. Його можна почистити, можна покласти прямо в шкірці, а можна вичавити сік за допомогою соковижималки. Для збитню знадобиться зовсім трошки імбиру - він додасть напою терпкість, аромат і безсумнівну користь. Не залишайте імбир в воді довше 3-4 хвилин. Розрізаємо лайм і половину його видавлюємо в каструлю з сбитнем. Слідкуйте, щоб вода не кипіла. Перемішайте суботні, спробуйте. Якщо вам не вистачає терпкості, додайте імбиру, якщо кислинки - то лайма. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і дайте напою настоятися. Перед подачею обов'язково процідіть. За бажанням в стаканчик з сбитнем можна покласти лід і листя меліси.

За бажанням в стаканчик з сбитнем можна покласти лід і листя меліси

Матеріали по темі

Ревінь в пирогах: сирному, пісочному, холодці, з вершковим кремом 01.06.2019, 7:11 Котлети з зеленої цибулі, салат з кульбаб, омлет з кропиви: 12 рецептів страв із зелені 26.05.2019, 7:12 Черемша: 15 рецептів з зеленим вітаміном і чим корисний ведмежа цибуля 18.05.2019, 7:02 Краса з листкового тіста: воловани з жюльєном, ананаси-ромашки, тістечко «Пальміра» і рулет 11.05.2019, 7:10 Рецепти для пікніка: бутерброд з лаваша, Брускетта з помідорами, хлібний салат «Панцанелла» 04.05.2019, 7:17 Великодній стіл: АП ділиться цікавими рецептами паски і паски 27.04.2019, 7:01 9 великодніх рецептів: паска «Сюрприз», холодець, суботні та фарширована оливками курка 26.04.2019, 8:01 Сирники з вівсянкою, швидкі хачапурі, запіканка в гуртку: яким повинен бути сніданок школяра 21.04.2019, 5:00 Капустяний суп: з пшоном, сиром, м'ясом, горошком, цукіні, кешью і грибами 13.04.2019, 7:26 Пісна випічка: морквяний пиріг, веганські мафіни, бублики, пиріг на чаї, пиріжки з рисом 06.04.2019, 6:22 Рибний день: камбала з овочами, нагетси з сома, окунь в сметані і лосось з оливками 30.03.2019, 7:01

показати ще

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама