Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Глінтвейн, рецепти і фото. Покроковий фото-рецепт.

  1. приготування глінтвейну
  2. Глінтвейн в домашніх умовах
  3. Вино для Глінтвейну
  4. Спеції для глінтвейну
  5. Келихи для глінтвейну
  6. Закуска до глінтвейну
  7. Як варити глінтвейн
  8. Відео-рецепт глінтвейну
  9. Глінтвейн класичний. Рецепт з фото
  10. Глінтвейн з білого вина
  11. Глінтвейн з апельсином

На прогулянці в студений зимовий або осінній вечір де-небудь в Брюсселі або Відні зайшовши в будь-яке кафе вам обов'язково будуть пропонувати зігрітися глінтвейном

На прогулянці в студений зимовий або осінній вечір де-небудь в Брюсселі або Відні зайшовши в будь-яке кафе вам обов'язково будуть пропонувати зігрітися глінтвейном. Цей чудовий старовинний напій на основі розігрітого червоного вина чудово зігріває в будь-яку погоду. До вас повернеться бадьорість і свіжість духу, відновлені літнім теплом і пряним густим ароматом. І ви будете впевнені, що нічого не може бути краще кружки глінтвейну для бесіди в компанії добрих старих друзів.

приготування глінтвейну

Що ж це за напій, який користується величезною популярністю в країнах ближнього і далекого зарубіжжя останнім часом? Найменування цього гарячого алкогольного напою розігрітого до температури 80 градусів походить від німецького словосполучення glühender Wein, дослівний переклад - гаряче (палаюче) вино, а російською - глінтвейн

Свою найбільшу популярність глінтвейн придбав, в першу чергу в північно-західних європейських країнах, які не знають, що таке теплий клімат. Суворий клімат більшості скандинавських країн, часті дощі Великобританії, вогкий клімат Німеччини та Австрії сприяли появі в них і популяризації глінтвейну. А ось найперші відгомони про появу цього чудового напою корінням сягають у Стародавній Рим, де спочатку в вина поміщали прянощі, але їх не розігрівали. До цього дійшли вже в середні століття жителі Півночі Європи. Вони додавали у вино тільки одну пряність до смаку і кольору, яка нагадувала імбир. Вони ж перші придумали розігрівати вино до розумної температури. І ось уже в першій половині XVII століття глінтвейн надходить у продаж і ні де-небудь, а під час різдвяних ярмарків. Така традиція пережила не одну сотню років і збереглася до наших часів. На різдвяних базарах і святах Німеччини, Швейцарії, Австрії, Чехії, які проводяться виключно на свіжому повітрі глінтвейн ллється рікою. А в деяких країнах любителі занадилися його вживати і на Хеллоуїн.

В Україні більшість просунутого населення полюбило цей напій як рідний. Стало модно подавати його в більшості кафе і ресторанах в зимовий час. І з кожним днем ​​поповнюється армія домогосподарок, які вдома чаклують над приготуванням свого "фірмового" глінтвейну. На лижних курортах Закарпаття, особливо в Буковелі практично в кожній кав'ярні готують і пропонують свій особливий глінтвейн, який подадуть з великою помпою і шиком.

Глінтвейн в домашніх умовах

Пиття глінтвейну стає навіть ритуалом після довгого робочого дня взимку або після недільної лижної прогулянки. Випробувати унікального глінтвейну - прекрасний привід запросити друзів і скоротати довгий зимовий вечір в приємній, теплій компанії. В даний час вже сформувалася і набула певні рамки основа рецепта згідно, з яким готується справжній глінтвейн. Очевидно, що основу його складає червоне сухе вино, яке має бути ординарним і необов'язково дорогим в яке додають воду, іноді цукор, якщо його мало, гвоздику, мускатний горіх. Але, природно, що справжні майстри і цінителі цього напою аж ніяк не обмежують перелік прянощів в його складі і часто в ньому можна зустріти і апельсин, і лимон, бадьян, перець, корицю, аніс, мед, бадьян, шматочки різних сушених фруктів, замість води додають фруктові соки.

Головною родзинкою в приготуванні глінтвейну є те, що при дотриманні ряду обов'язкових правил допускається свобода широкого експерименту з різними добавками прянощів, сотами вин. Головна вимога до будь-якого глінтвейну це те, щоб ви відчули властивості всіх компонентів в його складі і представили їх в цьому напої. Очевидно, що не будь-які спеції або прянощі, а також їх поєднання створять смак і колір неповторного напою, який довго смакуватимуть і захоплюватися, але в цьому і полягає основна фішка, що помилитися в даному випадку практично неможливо! Приготування глінтвейну завжди супроводжує радість імпровізації, а це саме те чого багатьом не вистачає в нашій виключно впорядкованої повсякденному житті, адже в результаті ми повинні отримати те, що органічно розфарбує рано наступаючі осінні і зимові вечори.

В цей напій часом так і просяться цитрусові, щоб нагадати про спекотних літніх днів і бажання скоріше побачити яскраве сонце і почути запах весни. Іноді так і хочеться зануритися в аромат східних прянощів, помріяти про Шехрезади або Клеопатрі, а іноді просто створити собі і оточуючим відповідний настрій для прекрасного вечора. Приготувати глінтвейн досить просто, але він не переносить неуважності і поспіху. Від лірики перейдемо до практики. У вашому розпорядженні всього 10 ... 15 хвилин, за такий термін готують цей напій досвідчені майстри.

Вино для Глінтвейну

В першу чергу підбираємо вино. Рядове столове вино це те що нам потрібно, щоб урізноманітнити його смак, якщо він вже вам вже зовсім остогидло для це служать добавки у вигляді коньяку, бренді, рому, але тільки в міру. Або приготуйте глінтвейн на дорогому сухому вині, якщо це вам по кишені. Кількість вина залежить від кількості персон запрошених на цю подію. З розрахунку 200 ... 400 мл (1..2 гуртки) на споживача, які підуть на користь, зігріють, втішать, піднімуть настрій, а ось 400 ... 800 мл (3 ... 4 гуртки) вже перебір вони принесуть тільки втома, а вранці головний біль. Вода не менш важливий компонент глінтвейну. Бажано, щоб вона була виключно чиста джерельна, в іншому випадку її замінить і будь-яка бутіллірованная, але тільки не з крана. Її кількість визначають з розрахунку 200 мл (1 склянка) на кожен літр напою. Підійшли ми з вами до основного компоненту священного напою глінтвейну - прянощі і спеції. Ця складова у кожного фахівця своя і підбирається індивідуально.

Спеції для глінтвейну

Спеції для глінтвейну

Класичні і універсальні спеції і прянощі для приготування глінтвейну:

Є в Австрії сімейка, в якій секрет приготування глінтвейну зберігається в банку під сімома печатками і передається з покоління в покоління вже більше 300 років. Проте сформований єдиний усіма прийнятий набір прянощів і спецій в складі будь-якого глінтвейну. Цукор, кориця, гвоздика. Ну а ось далі йде політ фантазії, в результаті, якого в нього додають аніс, мед, кардамон, чорний перець, мускатний горіх, скибочки свіжих і сухих фруктів, цитрусових. Багато з цих добавок взаємозамінні, наприклад, цитрусові чудово замінить кардамон, який крім лимонного додасть напою і евкаліптовий смак. Імбир додасть напою ефект зігрівання і особливу специфічну гостроту. Імбир, в свою чергу, можливо замінити групою з перців (в розумних кількостях). Цукор і мед додають тільки в сухе вино, причому мед підмішують в напої в кінці приготування.

Головне пам'ятати про те, що спеції і прянощі тільки доповнюють аромат вина, їх завдання підкреслити, а не забити його. Глінтвейн - це як симфонічний оркестр, в якому ніхто не вибивається, а все разом під керівництво диригента створюють шедеври.

Підібравши необхідні компоненти перейдемо власне до процесу приготування глінтвейну, який теж у кожного фахівця свій і тут кожен має свої секрети і таємниці. Головним і найважливішим елементом приготування напою є температура нагріву, більш коректно назвати його температурний режим. Дуже важливо не допустити закипання рідини, а утримувати її в межах від 70 до 80 градусів. Краще вже глінтвейн трішки не дотримати, ніж довести його до стану предвскіпанія.

Келихи для глінтвейну

Подавати його традиційно прийнято в високих і вузьких бокалах на дні, яких будуть плавати шматочки різних фруктів. А можливо і розлити в керамічні чашки або в гуртки як це робили в старовину. Але найкраще глінтвейн виглядає і приймається, природно, в прозорій скляній посуді. Рекомендуємо келихи попередньо розігріти в духовці і вже в гарячі розливати напій. Найкраще зберігати температуру і наполягати глінтвейн в термосі зі скляною колбою. При це радимо не забути вчасно витягти дольки лимона, який дасть гіркоту при тривалому наполяганні.

Закуска до глінтвейну

Для закуски в процесі розпивання глінтвейну використовують різні види сухих печива, крекерів, тістечка, шарлотки, фрукти. У Голландії вам подадуть до глінтвейну пончики або пампушки, в Німеччині тістечко. А в загальному закуски, також як і сам глінтвейн, це велике поле для імпровізації.

Готуй і Спробуй: Рецепт з фото Шарлотка з яблуками і корицею

Готуй і Спробуй: Рецепт з фото Шарлотка з яблуками і корицею

Як варити глінтвейн

Порядок дій наступний:

  • Засипати в турку мускатний горіх і гвоздику, які залити 200 мл води і варити хвилин.
  • Відвар настояти 10 хвилин.
  • А тим часом, залити вино у вогнетривкий посуд (виключити металеву) і поставити на вогонь.
  • Коли вино підігріється в нього зливаємо вміст турки, але без осаду.
  • Все перемішати додаючи інші компоненти. При цьому кориця, яку в цих цілях краще брати в паличках, а не мелену, додається самої останньої.
  • Довести до температури 70 градусів і можна напій розливати по гуртках, келихах, чашках.

Існує кілька варіантів як досягти більш унікального насиченого смаку глінтвейну.

Перший - нагрівати на невеликому вогні досить довго, другий - нагріти швидко, але дати настоятися достатнього довго, при цьому не дати охолонути нижче 70 градусів. І нарешті, третій - просто зробити сироп з прянощів більш насичений для чого в турці варити їх і настоювати кілька довше доводячи до утворення сиропу стану.

Ваш глінтвейн готовий!

Відео-рецепт глінтвейну

рецепти глінтвейну

Скільки зірок на небі стільки і рецептів приготування глінтвейном. Наведемо лише кілька, які можна змінювати в залежності від рівня вашого IQ, підберіть для себе будь-який відповідно до своїх уподобань і смаків.

Глінтвейн класичний. Рецепт з фото

Рецепт з фото

Складові:

  • вино червоне напівсухе / сухе / напівсолодке - 3 л;
  • апельсин - 1 шт .;
  • мед - 2-4 ст.л .;
  • набір спецій «Глінтвейн класичний» (палички кориці, бадьян, мускатний горіх, гвоздика).

Час підготовки: 00:10

Час приготування: 00:25

Кількість порцій: 5-6 шт.

Харчова цінність вина червоного столового в 100 г: 85 ккал, 0,1 г білків, 0 г жирів, 2,6 г вуглеводів

Як приготувати глінтвейн:

  1. Підготуємо всі, що необхідно для приготування: вино, мед, апельсин і спеції для глінтвейну - палички кориці, бутони гвоздики, бадьян і мускатний горіх. Такий набір спецій вважається класичним і найбільш традиційним для країн Західної Європи. Саме з таким пряним складовим готують різдвяні глінтвейни на вуличних ярмарках і зимових фестивалях. Особливу увагу приділіть вибору вина. Воно не обов'язково має бути вишуканим і наддорогим, справжні цінителі глінтвейну вважають, що кращий глінтвейн - це глінтвейн на сухому або напівсухому червоному вині. Десертне і кріплене вино зробить ваш напій занадто нудотним, а ось, що дійсно варто спробувати - це так званий білий глінтвейн, приготований на основі білого вина. І хоча скептики вважають, що такий глінтвейн може бути трохи кислуватий, білі вина блідо-солом'яного або бурштинового квітів в поєднанні з солодкими фруктами дають чудовий результат.
  2. Для глінтвейну класичного наріжемо апельсин кільцями (вимитий і ошпарений в окропі), корицю, гвоздику і бадьян будемо використовувати цілком, а ось мускатний горіх, який додасть нашому глінтвейну терпкість і яскравий пекучий смак, найкраще розкривається в подрібненому вигляді при нагріванні. На звичайну пляшку вина (0,5-0,7 л) буде досить 0,5-1 ч.л. подрібненого мускатного горіха. До складу глінтвейну можна також ввести імбир, запашний перець, кардамон, лавровий лист, а також ароматні трави, сухофрукти, ягоди.
  3. У кухлик з товстим дном виливаємо червоне вино, ставимо на повільний нагрівання. Якщо ви з яких-небудь причин не вживаєте алкоголь, можна приготувати безалкогольний глінтвейн, рецепт якого мало чим відрізняється від класичного з заміною вина на виноградний або яблучний сік, міцний чай, каркаде.
  4. В процесі нагрівання кладемо в тепле вино кружечки апельсина, всипаємо необхідну кількість прянощів. Нагрівати більше 70-80 градусів категорично забороняється, так як глінтвейн втрачає всі свої чудові зігріваючі та лікувальні властивості.
  5. До того ж, така температура (близько 60-ти) сприятлива і для розтоплення меду, якому занадто гаряче середовище тільки шкодить. Додаємо 2-3 ст.л. меду або за смаком залежно від бажаної солодкості напою, а потім знімаємо ківш з вогню, щільно вкриває кришкою і ставимо настоюватися 5-10 хвилин. Після чого проціджуємо і розливаємо по теплих скляним келихах. За бажанням для прикраси в кожен келих покласти паличку кориці, кружечок апельсина і пару зірочок бадьяна. Класичний глінтвейн, рецепт приготування якого не зайняв і більше півгодини готовий!

Глінтвейн з білого вина

Глінтвейн з білого вина

Складові:

  • вино біле напівсухе / сухе / напівсолодке - 3 л;
  • вода - 400 мл;
  • цукор - 100 грам;
  • палички кориці - 2 шт .;
  • гвоздика - 6-8 бутонів;
  • коньяк - 100 мл;
  • лимон - 1шт.

Як приготувати глінтвейн:

  1. Влити в вироби з вогнетривкої кераміки посуд вино, розігріти, додати цукор помішуючи.
  2. Додати гвоздику і корицю.
  3. Нагріти до 70 градусів.
  4. Настояти кілька хвилин.
  5. Додати коньяк.
  6. Келихи розігріти в духовці.
  7. Влити в них напій.

Глінтвейн з апельсином

Глінтвейн з апельсином

Складові:

  • червоне вино напівсухе, пляшка - 1 пляшка;
  • вода - 3 ст. л .;
  • 3 часточки лимона
  • апельсин - 1 шт .;
  • мед - 1 ст.л .;
  • кориця - ½ палички;
  • запашний перець - 4 ... 5 горошин
  • рожевий перець - 5 ... 6 горошин
  • мускатний горіх -2/3 ч.л .;
  • кардамон - 5 ... 6 коробочекspan>
  • вода - 200 мл>

Як приготувати глінтвейн:

  1. В вогнетривкої керамічному посуді розігріти воду, всипте гвоздику, перець, мускатний горіх, корицю і кардамон.
  2. Інтенсивно варити 5 хвилин, зменшити полум'я і влити вино.
  3. Всипати цукор і перемішувати.
  4. Додасте апельсин і лимон.
  5. Продовжувати нагрівання до 70 ° C можна і більше.
  6. Зняти з вогню і дати настоятися кілька хвилин.
  7. Додати чайну ложку меду, розмішати і розлити по келихах.
  8. У кожному келиху повинна бути часточка цитрусових.

Сподіваємося, ви тепер знаєте як варити глінтвейн, а свої новорічні і різдвяні канікули проведете смачно, цікаво і з насолодою!

Автор рецепт: Гай І.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама