Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Варення з кабачків на зиму

  1. Кабачки з яблуками і медом
  2. Як зварити з ананасами
  3. покроковий рецепт

Вітаю, дорогі друзі. Ось так тихим сапом ми і дісталися з вами до рецепта кабачкової варення. Для тих, хто жодного разу не пробував овоч в такій інтерпретації, поспішаю засмутити або навпаки порадувати. Не чекайте від варення з кабачків смаку, який ви звикли відчувати, куштуючи його ніжну плоть. У ласощах немає навіть натяку на присутність, будь-яких смакових відтінків овоча.

У ласощах немає навіть натяку на присутність, будь-яких смакових відтінків овоча

Він як хамелеон приймає вигляд того з чим контактує. В даному рецепті готуватися варення з кабачків з апельсином і лимоном. Значить чекайте специфічний смак цитрусових фруктів на своїх устах. Я цієї зими купував джем «маху». Так ось, на мою думку, його теж з кабачків роблять, а пишуть на етикетці апельсиновий.

Чудово це варення ще й тим, що його можна зварити в будь-який час року. Апельсини і лимони, не так їх вже й багато потрібно, завжди є у продажу. А кабачки під ліжком можуть рік лежати і нічого з ними не стане. Так що запасатися кабачковим варенням на зиму не бачу сенсу. Завжди можна свіженьке наварити.

Взагалі існує величезна кількість рецептів варення з кабачків. Його навіть роблять з ананасами і яблуками. Зараз коротко згадаю, як воно вариться, але тільки без фото. Ну, не підготувався, не встиг. А потім все як годиться з покроковими фотографіями розповім, як зварити смачне кольору бурштину варення з апельсинів, лимона і, звичайно ж, кабачків.

Кабачки з яблуками і медом

  1. Очистити кілограм солодких яблук від шкірки і видалити у них серцевину.
  2. Перетерти яблука на тертці.
  3. Половину лимона разом з шкіркою подрібнити за допомогою ручного блендера.
  4. Додати в нього 2/3 склянки меду.
  5. Кабачок очистити від шкірки і насіння і також перемолоти блендером або м'ясорубкою.
  6. З'єднати всі інгредієнти в одному посуді і варити варення до готовності. Коли солодка маса стане однорідною, то її можна знімати з вогню, остуджувати і укладати в підготовлені банки.

Коли солодка маса стане однорідною, то її можна знімати з вогню, остуджувати і укладати в підготовлені банки

Як зварити з ананасами

  1. Зливаємо з 500 грамової банки ананасів сік. Краще брати ананаси вже нарізані кубиками.
  2. Заливаємо ананасовий сік в 1,1 кг. цукру. Ставимо на вогонь і нагріваємо, поки цукор не розійдеться.
  3. Отримані гарячим сиропом заливаємо очищені і нарізані кубиками кабачки - 1,5 кілограма.
  4. Туди ж видавлюємо сік одного лимона і перемішуємо. Ми залишаємо інгредієнти на одну годину в спокої.
  5. Потім додаємо ананаси, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
  6. Прибираємо варення в сторону і даємо охолонути. Дану процедуру потрібно повторити пару-трійку раз.
  7. Коли вже неможливо буде візуально відрізнити ананаси від кабачків, варимо вариво 10-15 хвилин на слабкому вогні і розкладаємо по банках.

Кабачкової варення з апельсином і лимоном

Складові:

  • 1,5 кілограма кабачків;
  • 1,1 цукру;
  • Півсклянки води;
  • 2 апельсина;
  • половина лимона.

1,5 кілограма кабачків;   1,1 цукру;   Півсклянки води;   2 апельсина;   половина лимона

Починаю з чистки овоча. Видаляю шкірку, якщо він вже в зрілому віці то і насіння теж. У молодих кабачків насіння не потрібно витягувати. Слід нарізати разом з ними, як це роблю я на фото. Через м'ясорубку не став прокручувати кабачки.

  1. По-перше, електрична зламалася, а ручку крутити не хочеться. Цього разу підібрав для себе більш надійну електричну м'ясорубку і чекаю, поки доставлять. Без неї на кухні як без рук. Розбалував нас технічний прогрес.
  2. А по-друге моєю метою є зварити варення саме такими невеликими шматочками. Якщо ж припустити кабачки через м'ясорубку, то вийде справжній джем, який можна і в пиріжки, і в булочки і в ватрушки покласти в якості начинки. Хоча в такому стані воно теж зійде для пиріжкової начинки.

Хоча в такому стані воно теж зійде для пиріжкової начинки

покроковий рецепт

Після підготовки кабачків укладаю апельсини і половину лимона в блендер. Шкірку з них не зчищаю. Цедра цитрусових фруктів додасть варення неповторний аромат і смак.

Перемелюю фрукти в однорідну кашку.

Далі всипав в таз цукровий пісок.

Вливаю в нього воду.

Перемішую ложкою, щоб цукор став весь сирої.

Укладають в посуд з цукром нарізані дрібними кубиками кабачки, ставлю на вогонь і, помішуючи, доводжу до кипіння.

Додаю лимонно-апельсинове асорті і варю при слабкому кипінні сиропу до тих пір, поки вміст тазика не стане бурштиновим кольором, а основний продукт прозорим.

Взагалі навіть коли варення придбає такий колір, я не закінчую приготування.

Продовжую цей процес приблизно дві години. За цей час ласощі з кабачків, апельсинів і лимона набуває потрібну мені консистенцію. Ви можете самостійно визначити, коли варто закінчити теплову обробку, якщо густота вас вже влаштовує. Чим довше варите, тим густіше варення .

Тепер залишається тільки обшпарити окропом баночки і укласти в них на зберігання солодкі шматочки «літнього сонечка».

Кабачків сезон відходить, буду гарбуз тепер чекати. Кожен нехай з вас заходить, щоб її рецепт дізнатися. Наварю варення теж, соку в банки надавлю. Засяє моя рожа, адже я гарбуз люблю.

З приємним апетитом - Олександр Абалаков .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама