Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Озеленення двору приватного будинку.

  1. 1. Альтанка для відпочинку
  2. 2. Корисна зелень на дитячому майданчику
  3. 3. Як прикрасити забір приватного двору.
  4. 4. Як приховати господарські будівлі

Двір приватного будинку, обжитого, засадженого улюбленими деревами, кущами, квітами, навесні все одно потребує оновлення. Можна розподілити двір на зони, змінити напрямок доріжок, розмістити поміняти місцями квіткові клумби і овочеві грядки. Навіть якщо це маленький дворик, навесні ідей для роботи вистачить з лишком. Для початку підемо радам садівників-дизайнерів. Накидаємо план, розділимо двір на зони.

1. Альтанка для відпочинку

Зона перед ґанком будинку. Дуже хочеться вранці, вийшовши з дому зустрітися з квітами. Значить, ця ділянка буде відведена для відпочинку. Дуже добре впишуться сюди в'юнкі троянди. Встановивши для них опори можна отримати тінистий ділянку. Тут доведеться трохи попрацювати, щоб підготувати невелику площадку для столика і стільців. По дорозі до отриманої тінистій альтанці добре оформити рабатку, для якої підійдуть як однорічні квіти, так і багаторічники. Висадка квітів з різним терміном цвітіння дозволить отримати клумбу, квітучу з ранньої весни до перших заморозків.

За час зимових холодів багато що змінилося на території садиби. Треба видалити загиблі дерева та чагарники і продовжувати озеленення подвір'я приватного будинку. Але спочатку перевіримо, як пережили зиму садові доріжки. Виділимо з їх допомогою зону для городніх культур, оновимо частина доріжок до господарських будівель.

2. Корисна зелень на дитячому майданчику

Визначимо напрямок доріжок до дитячого майданчика. Двір приватного будинку без дитячого майданчика нудний. На цій ділянці встановимо перголи, які будуть прекрасним навісом для відпочинку дітей будь-якого віку. Озеленення двору приватного будинку легко зробити за допомогою однорічних і багаторічних витких рослин, які швидко обплетуть перголу і створять власний зелений куточок у саду. Є така рослина момордика. Вона завжди декоративна: на тлі зелені невеликі жовті квіти, потім помаранчеві плоди з масою корисних і лікувальних властивостей. Висаджуючи цікаві зелені рослини, завжди виходить красивий двір приватного будинку.

3. Як прикрасити забір приватного двору.

Що таке паркан? У цього слова декілька значень: огорожа, огорожа тин, частокіл. Але краще звучить це слово як «обрамлення кордону». Для цього обов'язкового пристрою двору приватного будинку озеленення буде хорошим доповненням. Що можна посадити уздовж забору? Вибір великий.

Є хороша ягода, називається Ожиномалина. Ягода смачна корисна (дикі сорти на Кавказі називають ажина), але колючий. Біля паркану, та на сонячній стороні для неї найкраще місце, немає ризику зачепитися ненавмисно за її колючки. Потрібно зауважити, що зараз виведені сорти чорноплідної малини без колючок.

Біля паркану можна садити виткі рослини однорічні та багаторічні, вони будуть прекрасно озеленювати приватний двір. Для однорічної іпомеї це хороша опора.

Прикрасити двір приватного будинку своїми руками цікаве завдання і для цього багато ідей, особливо коли мова йде про рослини. Їх можна садити на найгірших ділянках двору, кам'янистих або там, де застоюється вода. При виборі рослин потрібно враховувати освітленість ділянки та склад грунту.

При виборі рослин потрібно враховувати освітленість ділянки та склад грунту

4. Як приховати господарські будівлі

Господарські будівлі завжди затребувані у дворі приватного будинку, не завжди у них презентабельний вигляд. Як прикрасити двір приватного будинку там, де розташовані сарай і загін для птахів? Цю проблему також допоможуть вирішити зелені друзі. За допомогою опор в'юнкі рослини приховають огорожу або стіну сараю.

Красиві дворики приватних будинків створюються завдяки фантазії господарів, їх бажанням радувати не тільки себе і своїх близьких, а й тих, хто заходить на вогник, на чашку чаю.

Всі дворики в приватному будинку виконують свої функції, але будь-який з них можна перетворити в унікальний куточок, посадивши яскраві квіти, додавши невеликі ліхтарики уздовж доріжок. Щоб не проводити електрику в сад, можна використовувати світильники, які використовують енергію сонця.

Щоб не проводити електрику в сад, можна використовувати світильники, які використовують енергію сонця

Що таке паркан?
Що можна посадити уздовж забору?
Як прикрасити двір приватного будинку там, де розташовані сарай і загін для птахів?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама