Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рослини, які можна принести в сад з прогулянки

  1. лісові скарби
  2. Стародавні і величні мешканці лісових хащ
  3. трепетні дзвіночки
  4. ідеальний партнер
  5. ніжні незабудки
  6. лісові драпірувальники
  7. Зверніть увагу на первоцвіти
  8. Дика вероніка
  9. Лісові ягоди на своїй ділянці
  10. Також лісову колекцію можна поповнити:
  11. Степові і лугові садові зірки
  12. Улюблені польові квіти
  13. ароматна материнка
  14. Польові конкуренти визнаних фаворитів
  15. Килимки з лугових зірок
  16. солнцелюбівие герань
  17. Також зверніть увагу на:

Наскільки часто, прогулюючись по лугах і лісах, милуючись досконалістю творінь природи і вивчаючи невичерпну різноманітність рослин, що ростуть в своєму природному середовищі, ми безмежно закохувалися в зворушливе цвітіння або ажурні листя ...

Незважаючи на величезний асортимент культурних садових зірок, і у диких рослин, простих і невибагливих, є чим похвалитися і чим виділитися. Якщо ви не хочете розлучатися з їх трепетною, багатогранної красою, придивіться до рослин ближче і переселити деякі на свою ділянку. Так ви не тільки зробите свій сад унікальним, а й допоможете зберегти споконвічну місцеву флору, безнадійно зникає під натиском цивілізації.

Так ви не тільки зробите свій сад унікальним, а й допоможете зберегти споконвічну місцеву флору, безнадійно зникає під натиском цивілізації

Дикі квіти. © Gary Ayton

лісові скарби

У затишному освітленні, прохолоді і тиші лісів ховаються багато яскравих рослини, культурні родичі яких вже давно оселилися в садах. Лісова флора є предком більшості декоративно-листяних і деревних зірок ландшафтного дизайну, а й споконвічно дикі рослини від цього не втратили своєї краси.

Стародавні і величні мешканці лісових хащ

Папороті - найбільш яскраві і легкі в перенесенні лісові рослини. Ці любителі вологих ґрунтів і затишного освітлення навіть в базових видах підкорюють красою різьблених вай і розкішшю зелених забарвлень. Лісові папороті допоможуть прикрасити тінисті куточки саду, привнести таємничість і магічну красу древніх заростей і в ваш сад. Якщо ви не травмуєте коріння, то папороть швидко рушить в зростання і буде радувати десятиліттями.

Якщо ви не травмуєте коріння, то папороть швидко рушить в зростання і буде радувати десятиліттями

Папороть. © chesbayprogram

трепетні дзвіночки

Зворушливе цвітіння диких дзвіночків в тиші лісу здається сяючим і особливо виразним. Ці рослини також добре себе почувають в садах, легко вписуються в будь-яку пейзажну композицію. Ідеальні, зразкові форми віночка, не зіпсовані селекцією і найніжніші блакитні забарвлення диких дзвіночків вносять магічні акценти в затишні куточки саду.

На замітку: дзвіночки також зустрічаються і в луговий флори, при цьому уважно придивившись, ви напевно виявите несподіване різноманітність забарвлень і видів, пристосованих до різного висвітлення.

дзвіночок

ідеальний партнер

Густі зарості пижма здатні позмагатися з садовими шавлії і Вероніка в щільності і красі зеленої «подушки». Це лікарський, але від того не менш красива рослина з різьбленою зеленню утворює щільні дернинки, на яких немов гудзики світяться дрібні жовті квітки в верхівкових суцвіттях. Пижмо привнесе абсолютно нові текстури, незвичайний темний окрас зелені, інтенсивний і насичений в рабатки і квітники.

Пижмо привнесе абсолютно нові текстури, незвичайний темний окрас зелені, інтенсивний і насичений в рабатки і квітники

Пижмо. © Kurt Bauschardt

ніжні незабудки

На лісових галявинах і в проміжках між великими деревами яскраві плями створюють незабудки. Ці дворічники самі про себе дбають: вони легко розмножаться самосівом і мігрують з місця на місце. Ніжні дрібні квітки і найяскравіші блакитні забарвлення привнесуть дике чарівність і в ваш сад, не втомлюючись дивувати своїми здібностями з'являтися в самих непередбачуваних місцях.

Ніжні дрібні квітки і найяскравіші блакитні забарвлення привнесуть дике чарівність і в ваш сад, не втомлюючись дивувати своїми здібностями з'являтися в самих непередбачуваних місцях

Незабудка. © Dean Franklin

лісові драпірувальники

Щільні покриви в лісі часто створює дикий барвінок. Він добре росте і на сонці, і в густій ​​тіні, любить вологі легкі грунту. Це унікальна рослина, в багатьох країнах символічне - не тільки вічнозелене, але і невибаглива. А як барвінок хороший в ролі почвопокровнікі і фонового рослини!

Варто поікать в лісі і ліани. Невтомні плющі, драпіруйте все поверхні, дикий виноград, деякі жимолості також можна зустріти на прогулянці. Якщо вам потрібно задрапірувати тінисту стіну або порожній куточок, створити полог швидко і без витрат - скористайтеся їхніми послугами.

Барвінок. © H. Zell

Зверніть увагу на первоцвіти

Прогулянка по тільки прокидається весняному лісі дасть вам можливість помилуватися на справжні чудеса. Бузкове цвітіння ароматної медунки нехай і скромне, але яскраве і неповторне. Величезні квітки прострілу з яскравою жовтою сердцевінкой здаються не менше, ніж лісовими скарбами. А перші дикі фіалки запашні, проліска сибірська, ряст, гусячий цибулю, проліски і крокуси здаються занадто ніжними для суворих пейзажів. Всі вони з радістю оселяться і у вас в саду, створюючи навесні квітучі плями на поки ще голому грунті.

Всі вони з радістю оселяться і у вас в саду, створюючи навесні квітучі плями на поки ще голому грунті

Простріл розкритий, або Сон-трава. © Unomano

Дика вероніка

Вероніка представлена ​​в лісовій флорі більш ніж широко. Тіньовитривалі високі види і більш світлолюбні низькі цвітуть з червня до вересня. Придивіться до Вероніки ниткоподібної, почвопокровнікі, який не варто приймати за бур'ян, і до кущових Вероніці сивий і великий - вони заслуговують місця в квітучих композиціях вашого саду.

Придивіться до Вероніки ниткоподібної, почвопокровнікі, який не варто приймати за бур'ян, і до кущових Вероніці сивий і великий - вони заслуговують місця в квітучих композиціях вашого саду

Вероніка лежача. © Hans Hillewaertx

Лісові ягоди на своїй ділянці

У прогулянці по лісі ви можете обзавестися ягідними чагарниками - лісовий малиною і брусницею, живцями або відводками чорниці та багатьох інших рослин. Адже калини, горобини, ірга в лісі ростуть не менш охоче.

Порадуйте себе і маленьким кущиком лісової суниці. На відміну від кущовий садової, вона плентається і створює килимки. Її ягоди більш ароматні й дуже смачні, їх можна сушити для зимового чаю, як і листя рослини.

Суниця лісова, або суниця звичайна. © Anita

Також лісову колекцію можна поповнити:

  • конваліями і дуже схожою на них черемшею;
  • чудовим тіньолюбних почвопокровнікі копитних європейським з щільними ниркоподібним листям;
  • геранню лісової;
  • деревними - молодими соснами, ялинами, березами, горобина.

Конвалія. © Amanda Slater

Степові і лугові садові зірки

Влітку луки і поля полонять не тільки різноманіттям барв і форм, але і незвичайним ароматом. Прості, миловидні, невибагливі рослини, справжні скромники за характером створюють дійсно неповторні пейзажі, якими неможливо намилуватися. І кожна квітка, кожна травинка гарні по-своєму. Але краса дикого різнотрав'я не вичерпує переваг цих рослин:

  • польові та лугові квіти приваблюють бджіл і метеликів в сад;
  • вони не мають потреби в поливах, підживленні та обрізку, створюють куточок, який не потребує ніякого догляду;
  • служать джерелом лікарських трав;
  • захищають інші рослини від комах-шкідників і грибкових захворювань.

Улюблені польові квіти

Першими на думку при згадці квітучого лугу приходять, звичайно ж, дикі ромашки-поповник, маки та волошки. Ці стародавні, але від того не менш красиві рослини не можуть не зачарувати своє простий життєрадісністю. Помітивши квітучий кущ на прогулянці, викопайте його і перенесіть в сад. І дикі польові квіти в комфортних і родючих ґрунтах зацвітуть ще краше, стануть на довгі роки справжньою родзинкою ваших квітників і рабаток. Це чудові партнери для будь-яких садових культур.

Це чудові партнери для будь-яких садових культур

Ромен звичайний, або Поповник. © M anuel

ароматна материнка

У будь-якому куточку на сонячному місці ви зустрінете і квітучі кущі материнки, або материнки. Це швидко зростаюче, напрочуд гарне і південне за характером рослина формує акуратні, невисокі кусткі і добре заповнює простір. Материнка - дикий предок орегано, і її можна повноцінно використовувати для чаю і в якості приправи. А дрібна густе листя і яскраве рожево-бузкове цвітіння залучать і захоплені погляди, і увагу метеликів. Вона хороша на городі, на клумбах, в кам'янистих садах і навіть в ролі заповнювача порожнин.

Вона хороша на городі, на клумбах, в кам'янистих садах і навіть в ролі заповнювача порожнин

Материнка звичайна, або Орегано. © john shortland

Польові конкуренти визнаних фаворитів

Полину сьогодні стрімко набирають популярність: всі декоративні форми цієї рослини вважаються одними з кращих срібнолистого культур для саду. Але і дикі полину теж чарівні. У них галявина на листі не менше срібна, а запах - куди більш насиченим. Помітивши полин на прогулянці, постарайтеся невеликий кущик перенести і в свій сад. Дика полин оттенит забарвлення листя сусідніх рослин, прикрасить собою альпінарій або рокарій, додавши йому органічності, природності і природної дикості.

Дикі деревію також нічим не гірше за своїх культурних побратимів. Вони менш вибагливі, створюють відчуття природного дизайну, ефективніше покращують грунт і захищають сусідні рослини. Їх можна використовувати і в ролі партнера на квітниках, і в кам'янистих садках. А більш якісна грунт, ніж в звичних умовах незмінно позначиться на красі білосніжного цвітіння.

Полин лікувальна. © M anuel

Килимки з лугових зірок

Великі листя подорожника прославилися своїми цілющими властивостями. Але для лікування ран, порізів та інших шкірних проблем ця рослина сьогодні застосовують все рідше, замінюючи народні методи сучасними засобами. Відродити традиції і посадіть кущик подорожника в своєму саду: так ви будете впевнені в екологічності матеріалу і сповна оціните всі його властивості. Подорожник в якісній садовому грунті здивує красою великих листів, міццю зелених кущиків і дивно яскравим забарвленням. А при бажанні - стане і почвопокровнікі.

Щільні і придатні для прогулянок килими в саду з легкістю створить і мати-й-мачуха, не менше цінна лікарська культура. Вона занадто агресивна і в живильному грунті швидко захопить площа, але простий бордюр навколо посадок допоможе обмежити її тільки виділеної площею. М'які на дотик, але великі і ефектні листя виглядають в садах дивно оригінально. А як по ним приємно ходити!

Будра, або Котяча м'ята. © 영철 이

Ефектні квітучі Ампеліо спробуйте замінити на будру, чиї гнучкі пагони проста краса виглядають дивно зворушливо. Це «дичка» прикрасить і контейнери, і горшкові сади, а якщо ви використовуєте її замість газону, то і ефектно задрапіруйте будь-яку площу кучерявим мальовничим килимком.

солнцелюбівие герань

Прогулюючись по лузі, ви точно помітите яскраві сині квітки з білим очком - відмінну рису диких лугові гераней. У природі ця красуня скромна, нехай і миловидна. Але варто переселити її в більш якісну грунт, як вона миттєво утворює пишні кущі з яскравим забарвленням листя, яким позаздрять всі ваші сусіди. Лугова герань здатна не тільки поповнити колекцію садових сестер, а й стане кращим текстурованим партнером на квітниках.

Лугова герань здатна не тільки поповнити колекцію садових сестер, а й стане кращим текстурованим партнером на квітниках

Герань лугова, або Журавельнік луговий. © Nigel Jones

Також зверніть увагу на:

  • дикий звіробій з його яскравими золотими зірочками квіток;
  • велетенські куртини іван-чаю, який з легкістю потягається з дербенника своїми свечевіднимі рожевими і пурпуровими суцвіттями;
  • дикий коров'як з його високим потужним квітконосом яскраво-жовтого кольору.

Як правильно переселити "дичок" в сад

  1. Поповнюючи свою садову колекцію дикими рослинами, пам'ятайте про помірність і розумному підході. Чи не викопуйте величезні кущі і масиви рослин: всі «дички» легко розмножуються, і ви зможете збільшити посадки своїми зусиллями, не завдаючи шкоди природі. Всього лише невеликий саджанець, бічний паросток з легкістю перетворитися в галявину або килимок. Та й молоді рослини легше адаптуються.
  2. Ніколи не чіпайте культури, що знаходяться під захистом і занесені в Червону Книгу: це злочин, який тягне за собою відповідне покарання.
  3. Викопуйте рослини або навесні, або ранньої осені. Влітку успіху в перенесенні ви не досягнете.
  4. Запам'ятовуйте умови, в яких росло рослина і повністю дотримуйтесь звичний режим освітленості.
  5. Викопуйте культури з великою кількістю грунту, ніколи не обтрушуйте землю і разом з усім грудкою переносите на нове місце. Чим повніше ви збережете кореневище, тим краще.
  6. Рослинам, перенесеним з природних середовищ існування потрібно виділити особливе місце, найкраще - окрему композицію з культурами, подібними по вимогам. Обладнайте лісової, польовий, луговий куточок і наповніть його тими «дичками», які стануть в ньому справжніми зірками. Якщо місця або часу на новий об'єкт у вас не вистачає, то дикі культури краще підсів в пейзажні групи і природні масиви, квітники або рабатки, оформлені в природному стилі.
  7. Після посадки забезпечте часті поливи, щоб новосели адаптувалися. Чи не квапте їх підгодівлею, при потребі притените, захистивши від яскравого сонця.
  8. Будьте готові до того, що рослини можливо доведеться стримувати: багато «дички» на родючому ґрунті ростуть швидко і знадобляться заходи щодо попередження їх надмірного поширення.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама