Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Крапельний полив на ділянці. Схеми і відео

  1. Дивіться відео: Крапельний полив своїми руками для невеликої ділянки

Сьогодні можна почути чимало позитивних відгуків про краплинному поливі. Але що він із себе представляє і чим відрізняється від звичайного зрошення земляних площ? У цій статті ви дізнаєтеся, як організувати крапельний полив на дачі своїми руками. Тепер газонна трава у вас завжди буде зелена, а рослини на городі дадуть хороший урожай.

Принцип роботи крапельного поливу досить нескладний: вода на рослини подається невеликими порціями, але постійно. Це не пошкоджує і не переливає рослини, що, в свою чергу, не викликає гниття рослин.

При цьому, вода подається так, що потрапляє безпосередньо на коріння і вони знаходяться в режимі прийнятною вологості. Завдяки цьому вдень сонце не спалює листя через росу.Температура води, яка подається крапельним методом, в середньому становить + 15- + 20 градусів за Цельсієм, що дуже корисно для рослин. Так як дуже холодна або дуже гаряча вода може зруйнувати молекулярні сполуки в коренях і взагалі у всьому рослині.

При такому способі поливу йому більше не потрібно постійно ходити по грядці, щоб поливати рослини. При звичайному поливі деякі рослини перенасичуються водою, а деякі, навпаки, пересихають. У підсумку, не чекай доброго врожаю від таких, в прямому сенсі закатованих, саджанців.

Організувати крапельний полив можна і в теплиці .

Організувати крапельний полив можна і в   теплиці

Дивіться відео: Крапельний полив своїми руками для невеликої ділянки

Розглянемо ще деякі переваги крапельного способу поливу на дачі або присадибної території.

По-перше, економиться сама вода. Нині практично скрізь ціни на воду підскочили, а в деяких місцевостях взагалі відчувається брак прісної води. Економія від крапельного зрошення становить приблизно в 3-5 разів літрів менше від тієї кількості води, що використовується при звичайному поливі.

Інструменти для краплинного зрошення

По-друге, істотно економляться добрива для грядок. Як? При стандартному розкидання добрив в кожну окрему лунку відбувається не тільки перевитрата добрив, а й води. Також існує ймовірність, що рослина може згоріти через перебільшеною дози мінеральних добрив. Ну і знову ж таки, сухі цифри. Ви заощадите в два рази більше при краплинному поливі, ніж при стандартному підході до поливу і догляді за рослинами.

Схема крапельного поливу на дачі своїми руками

По-третє, як говорилося раніше, економиться час дачників. Завдяки крапельному поливу можна звільнити самого себе для більш важливого заняття.

По-четверте, екологічність. Такий спосіб поливу імітує дощ, що дуже благотворно впливає на ріст і розвиток саджанців. Адже при стандартному поливі вода просто заливає на кілька хвилин рослина, а після воно в прямому сенсі, засихає і виживає на запасах. А при краплинному поливі створюється природна екосистема, яка пізніше призводить до великого і здоровому врожаю.

Крапельний полив на дачі кожен може зробити своїми руками . Не бійтеся вносити щось нове в вашу трудове життя. Іноді це може привести до воістину дивних результатів!

Але що він із себе представляє і чим відрізняється від звичайного зрошення земляних площ?
Як?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама