Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Навіщо потрібен автополив, яку систему вибрати і як її правильно встановити

  1. Навіщо на ділянці потрібен саме автополив?
  2. Особливості монтажу автоматичного поливу - як це робиться
  3. Як не загубити ландшафтний дизайн і рослини автоматичним поливом
  4. Правило 1. Ретельно підбирайте обладнання для системи автополиву
  5. Правило 2. Не забувайте про контроль і сезонному обслуговуванні обладнання
  6. Правило 3. Простежте за безпечною і правильною установкою насосного обладнання
  7. Як можна заощадити при установці автополива

Всі ці проблеми може вирішити установка якісної системи автоматичного поливу, спроектована відповідно до ваших цілями і бюджетом. А ось про те, яку систему вибрати, як за нею доглядати і на чому можна заощадити, дізнаєтеся з нашої статті.

Важливий плюс системи автоматичного поливу рослин в тому, що встановити її можна на будь-якому етапі благоустрою ділянки: як до посадки саду, так і після того, коли дерева, квітники і газон уже зайняли відведені їм місця. Втім, у автоматизованого процесу і крім цього чимало переваг перед ручним поливом.

Навіщо на ділянці потрібен саме автополив?

Мати гарний власний сад з доріжками для прогулянок, альтанкою або зоною барбекю біля будинку сьогодні для багатьох стало дозволеним задоволенням. Адже якщо раніше під город відводили мало не 90% дачної ділянки, то сьогодні саме газон і квіти займають більшу його частину.

Також садову територію багато доповнюють красивими зонами відпочинку на м'якому зеленому газоні: майданчиками для посиденьок, кострищами або просто альтанками з вбудованою зоною барбекю, дитячими куточками. Створити красивий сад на своїй ділянці може кожен без винятку, але для кого-то це буде важким процесом, а для професійних ландшафтних дизайнерів і художників - приємним проведенням часу. Після складання ескізів і підбору рослин будь-який досвідчений майстер своєї справи скаже, що без системи автоматичного поливу таку красу буде складно підтримувати власними силами. І буде абсолютно прав.

При благоустрої ділянки рослини, як правило, купують в розплідниках. Щоб ваші гроші не були витрачені даремно, після посадки саджанці повинні швидко і добре прижитися за рахунок адаптації кореневої системи. Цього можна домогтися за допомогою регулярного і рівномірного зволоження грунту. Як результат, висаджені рослини швидше адаптуються до нових умов зростання, а газонна трава формує густу кореневу систему.

Такого не зможе зробити жодна людина, оскільки статичність і правильне розташування зрошувачів дає максимально рівномірний ефект при поливі. Використовуючи різний тип зрошувального обладнання для різних рослин, підбирається оптимальний тип поливу. У професійних системах дерева, городи, теплиці, газон і квіти поливаються різним обладнанням. Про це знає як будь-який досвідчений ландшафтний майстер, так і організація , Яка багато років монтує автоматичний полив на різних ділянках. Це важливе правило дозволяє в подальшому уникнути проблем з рослинами і з заболоченностью окремих ділянок.

Особливості монтажу автоматичного поливу - як це робиться

Сьогодні закладка системи автополиву є базовою складовою для будь-якого упорядковувати земельної ділянки. До укладання газону потрібно закласти труби, керуючі електричні клапани і форсунки в траншеї, а вже потім, після засипки, укладати чи сіяти газон.

Але як бути, якщо ділянка вже облагороджений? В цьому випадку всі комунікації для автоматичного поливу можна закласти в спеціальні траншеї, які акуратно копаються при знятті смужок газону. Заради майбутнього зручності господарям якийсь час доведеться потерпіти деякі незручності з земляними роботами.

При проектуванні систем автоматичного поливу рекомендується також закладати і водяні гідранти. Вони не пов'язані з автоматикою і запускаються за допомогою спеціального крана після підключення шланга. Це зручні підземні люки з кранами, які можна використовувати, наприклад, якщо потрібно ручної полив, щоб не розтягувати шланг по всій ділянці.

Водяні гідранти виявляються дуже доречними, якщо потрібно вимити садову доріжку, наповнити водою невелику ємність або просто полити городні рослини теплою водою.

Тому зручність розміщення підземних водяних розеток підрядник повинен обговорювати з власником ділянки особисто.

Як не загубити ландшафтний дизайн і рослини автоматичним поливом

При всіх зручностях і принади використання системи автоматичного поливу для власника, є цікаві точки зору як з боку садівника або ландшафтного дизайнера, так і з боку виконавця, який виробляє монтаж системи автоматичного поливу на ділянці. Щоб ваш сад був найбільш захищений як від нестачі вологи, так і від перезволоження, слід уважно ознайомитися з основними правилами, які успішно зарекомендували себе не тільки на ділянках в Московській області, а й по всій Росії.

Правило 1. Ретельно підбирайте обладнання для системи автополиву

Більшість некомпетентних проектують фірм, йдучи на поводу у замовника або виходячи з принципу "дешевше-більше-швидше", орієнтуються на зниження загальної вартості кошторису системи автополиву за рахунок неправильного підбору обладнання. Часто можна бачити проекти з великою кількістю сухих зон, поливом однотипними зрошувачами всіх частин ділянки або неправильним їх розташуванням по відношенню до рослин.

Експлуатація таких систем на ділянці призводить до проблем з рослинами або газоном через неправильне типу поливу. Ось тільки деякі наслідки, з якими ви можете зіткнутися з-за помилок в проектуванні і погодження:

  • квіти поливаються дощуванням - бутони швидко відцвітають і в'януть;
  • трава газону в тіньовий зоні "хлюпає" під ногами через надлишок води при поливі;
  • спрямована в крону дерева потужний струмінь оросителя викликає грибкові захворювання і відмирання стовбурової частини і т.д.

Такі системи, здані в експлуатацію, доводиться переробляти і міняти обладнання на різнотипова, виконувати правильну настройку, прокладати додаткові зони поливу. Все це вимагає додаткових витрат, яких можна було б уникнути при розумному первісному проектуванні системи поливу.

Створюючи систему автоматичного поливу, ціна якої складається не тільки з обладнання, а й з вартості робіт по збірці, земляних робіт і доставки, завжди можна знайти рішення щодо здешевлення будь-яких пунктів кошторису. Але ніяк не на економії матеріалів і устаткування для організації поливу на ділянці.

Всі садові рослини повинні бути поділені на зони. І для кожної зони має бути підібрано необхідне обладнання, яке відповідає правильним технічним характеристикам для даної ділянки. Як правило, це:

  • параметри витрати води;
  • тип зрошення;
  • принцип установки на ділянці.

Тому замовнику або ландшафтного дизайнера на ранній стадії слід звернути увагу на проект і погодити всі фактори по підбору обладнання.

Правило 2. Не забувайте про контроль і сезонному обслуговуванні обладнання

Як і будь-яка інженерна система, автополив вимагає періодичного обслуговування. Всі ці маніпуляції краще довіряти фахівцям компанії, яка професійно займається установкою систем автоматичного поливу. Можливі варіанти і самостійного сезонного обслуговування, проте для цього варто виділяти час, бути готовим до аварійних ситуацій і "мокрому справі".

Адже якщо осіння планова продування труб на увазі максимальну ліквідацію води з обладнання, то весняний запуск заснований не тільки на подачі води, але і на регулюванні зрошувачів і перевірці їх роботи перед початком сезону. В принципі, всі способи хороші, але важливо розуміти наслідки.

Також важливим є і простий візуальний контроль. Наприклад, заведіть собі звичку час від часу перевіряти, вологий чи газон або грунт під рослинами, чи немає сухих ділянок в зоні зрошення ліній крапельного поливу, наповнений чи бак з водою і горить на насосі або контролері індикатор живлення.

Ми не закликаємо робити це щодня, але як періодичний процес - це необхідна практика. Адже в разі швидкого виявлення неполадки ви завжди можете зателефонувати у фірму, яка займалася встановленням автополива, і по телефону отримати вичерпну відповідь, на яку кнопку натиснути і що зробити, або викликати фахівця для швидкого усунення несправності.

Всі ці процеси не доставляють ніяких незручностей і не псують ваш відпочинок і проживання в заміському будинку. Радійте вільному часу, яке з'явилося у вас, займайте його своїми улюбленими справами і лише іноді звертайте увагу на якість поливу, яке повинно бути ідеальним в літній сезон.

Правило 3. Простежте за безпечною і правильною установкою насосного обладнання

Більшість дачних селищ - це невеликі ділянки з близько розташованими один до одного будинками. Тому часто бувають випадки, коли "серце" системи автоматичного поливу, а саме насосне обладнання, встановлене у хозблока або будови, яке знаходиться поруч з вікнами вашої спальні, а ще гірше - спальні вашого сусіда. Ось тут-то і починаються "принади життя".

Оскільки перший цикл програми поливу спрацьовує рано (в 5-6 ранку), робота насосної станції чується так, ніби "це чудо" працює прямо під вашою ліжком.

Звичайно, якщо обладнання нове, цей фактор не так помітний, але при його зносі або неполадку можливі незручності та проблеми. Те ж саме відбувається і в вечірній період.

Інша проблема - це несподівані ранні заморозки в Підмосков'ї. Якщо ваша система поливу виключена і чекає планової продувки, то неправильна установка насосного обладнання зіграє фатальну роль у його роботі. В кращому випадку буде потрібно заміна запобіжника друкованої плати насоса, а в гіршому - самого насосного обладнання.

Все це веде до грошових витрат. Щоб цього уникнути, вибирайте виконавців , У яких є готові рішення по захисту і підбору правильного насосного обладнання.

Як можна заощадити при установці автополива

Для більшості людей, які читають цю статтю, скажімо наступне - на сьогоднішній день автополив доступний при будь-якому бюджеті замовника. Варто лише зрозуміти завдання і вирішити, який тип обладнання слід застосувати і які території потребують регулярного поливу навіть під час відсутності господарів.

Якщо ваша ділянка вже озеленений, і вам не хотілося б щось міняти і копати, то сьогодні є бюджетні рішення на будь-який смак. Зокрема, можна придбати ємність для поливу. Ця система є базовим засобом для забезпечення поливу на вашій ділянці. Вона укомплектована насосним обладнанням, контролем рівня наповнення і автоматикою захисту насоса. Це дозволяє виробляти полив за допомогою декількох зрошувачів одночасно. Відкривши один подає кран на ємності, ви домагаєтеся спрацьовування насоса, і вода під хорошим тиском розпилюється пересувними зрошувачами. Додатково від ємності можна прокласти по забору або по периметру ділянки садовий водопровід з поливальні кранами.

При бажанні можна автоматизувати полив, підібравши правильний тип автоматики насоса. Наприклад, широке застосування і популярність отримали пристрої реле потоку Brio GARDEN . Вони мають програмований функціонал для періодичності поливу, таймер і можливість підключення датчика дощу. Такі ємності для поливу є основним компонентом системи автоматичного поливу з підземними дощувателями.

Якщо ви тільки почали упорядковувати свою ділянку і маєте невелику кількість рослин, то установка такої ємності для поливу буде зручним і бюджетним рішенням. Надалі, при монтажі системи поливу всієї ділянки, ви заощадите на придбанні дорогого устаткування, яке у вас вже є - ємність, насос, автоматика. Адже з кожним роком воно дорожчає. А для підрахунку подальшого кількості обладнання і створення системи поливу ділянки вам буде потрібно повідомити проектувальнику параметри насоса і обсяг вашого бака.

При виборі підрядника з налаштування або монтажу систем автоматичного поливу рекомендуємо вам користуватися вищеописаними принципами і приймати правильні рішення. Сподіваємося, що даний матеріал допоможе уникнути проблем в судовому справі, і ви зможете забезпечити рослинам комфортне життя, а собі - великий запас вільного часу, зелений газон і квітучий сад на ділянці.

Матеріал наданий компанією СІВТРЕЙД.

м.Москва т. +7 (495) 580-61-88, +7 (926) 530-10-93.

E-mail: [email protected]
сайт: http://sistemy-poliva.ru/

Навіщо на ділянці потрібен саме автополив?
Навіщо на ділянці потрібен саме автополив?
Але як бути, якщо ділянка вже облагороджений?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама