Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Організація автоматичного поливу на дачній ділянці

  1. Підготовчі роботи по організації автоматичного поливу
  2. Установка системи для поливу на дачі
  3. Як працює автоматичний полив

Режим рівномірного зволоження можна назвати ідеальним для всіх рослин. Доброю альтернативою звичному поливу зі шланга став автоматичний полив .Сістему авто-поливу можна зібрати самостійно, але існує досить багато нюансів, на які варто звернути увагу. Перед тим як почати роботу слід отримати консультацію у знаючих людей скористатися порадами з нашої рубрики «Дача» . Пам'ятайте, що навіть невеликі помилки можуть привести згодом до неправильної роботи поливальної системи.

Інструменти:

  1. Труби із пластику. Розмір 25 і 32 міліметрів -для маленьких ділянок, а розмір 40 міліметрів - для великих ділянок (більше 20 соток).
  2. З'єднувачі і власники поливального пристрою.
  3. Шланги краплинні і клапани.
  4. Контейнери для збору води і насос.
  5. Датчик для визначення вологості грунту.
  6. Комп'ютер для управління.

Підготовчі роботи по організації автоматичного поливу

Для виготовлення поливальної системи власними руками, в першу чергу потрібно скласти проект. На кресленні має бути намальовано схематичне розташування дощовиків і траншеї, з урахуванням всіх будівель і проходять стежок.

Дуже добре, якщо ділянка ще не оснащений газонами і доріжками, не доведеться їх псувати. Ну, а якщо ділянка все таки засаджений кущами і на ньому є грядки, треба дуже обережно прокладати поливальну систему.

Також почитайте: Гидроаккумулятор принцип дії

Перед тим як приступити до роботи, слід провести розмітку території. Робити це зручніше звичайної мотузкою, натягнутою між вбитими паличками. Мотузку треба протягнути так, щоб не було прогину. Копати починайте з боку від мотузки на глибину 25 сантиметрів, при цьому стежте за складеною схемою. Іноді під час робо можна наштовхнутися на рослини або камені, тоді допускається видозміна плану і схеми.

Установка системи для поливу на дачі

коли територія ще не облаштована, проводити роботи неважко, а викопаний ґрунт зручно складати збоку від виритої траншеї. Якщо роботи проводяться на ділянці з газоном, доведеться продумати місце для грунту, інакше трав'яний шар загніет. Існує вже розроблена схема прокладки поливального пристрою між газонами, яка практично ніяким чином не впливає. Ця схема на перший погляд здасться трудомісткою, але вона себе в майбутньому виправдає. Вам потрібно:

Зробити прямий поздовжній накол землі лопатою з титанового покриття на викопану глибину. Лопата, зроблена з титану, не дає прилипнути землі. Вирізати однакові квадратики з шару землі і трави. Складіть їх уздовж траншеї по всій довжині і відразу приступите до установки. Лопати марки Fiscars ідеально підходять для земляних робіт, так як мають зручну металеву ручку і заокруглене лезо. На ринку садового приладдя, лопати такої марки завоювали популярність серед дачників, хоча відрізняються своєю дорожнечею.

На ринку садового приладдя, лопати такої марки завоювали популярність серед дачників, хоча відрізняються своєю дорожнечею


Adsense


Підготовлені труби з пластика, викладаються на вирівняне заздалегідь дно траншеї. Перед тим як зробити укладку, рекомендується їх розташувати по всій довжині зовнішньої поверхні для випрямлення. Це важливо зробити, якщо на вулиці температура сягнула понад 15 градусів. Труби із пластику схильні до низьких температур, що в свою чергу призводить до того, що вони стають твердими і з ними важко працювати. Підготовлені труби з пластика, викладаються на вирівняне заздалегідь дно траншеї

Керуючись схемою розташування траншей, в наміченому місці проводиться розрізання труб. Допоміжні накладки з'єднуються спеціальним фитингом. У розрізи вставляють насадки з урахуванням подачі води. Лінії магістралей приєднуються до встановлених клапанів і до колонок під землею подає воду. Підземні колонки краще придбати фірми виробника Gardena Колонка, що продаються з вбудованим ключем дуже ненадійні і незручні в роботі. Протилежну сторону стежок підводять до насоса з ємністю.

Ємність з насосом

Тепер можна приступити до повернення на місце квадратів землі. При такій викладенні установки взаємодія газону з земляним шаром дуже мінімальне. Зайву землю треба розподілити по всій поверхні газону за допомогою жорсткої мітли. На плані з намальованою системою треба враховувати перекриття з вбудованими накладками і площа поливу.

На плані з намальованою системою треба враховувати перекриття з вбудованими накладками і площа поливу

Цікава стаття: Робимо клумбу і квітник на дачі

Магістраль, яка за планом є центральною, подає потік води під тиском до всіх розподіленим клапанів. Вона повинна бути більшого розміру, ніж дощовики. Для того щоб розрахувати рівну кількість води, треба суму всього витрати насадок скласти.

Для того щоб розрахувати рівну кількість води, треба суму всього витрати насадок скласти

Розділові клапани, колонка, керуючий контролер, Клапани управління включення води

Витрата водяного насоса буде більше, ніж сумарний витрата насадок, розташованих на одній лінії. Тоді подача рівномірного поливу буде правильною. Якщо не скористатися цим принципом, то один дождеватель буде здійснювати потік води набагато більше, ніж наступні.

датчик опадів

На сьогоднішній день виробники стали виготовляти дощовики з додатковими накладками, які дають можливість підібрати потрібний потік води.

Як працює автоматичний полив

Пристрій може працювати цілий рік. Воно оснащена як ручним, так і автоматичним режимом, який не вимагає спеціального догляду: достатньо раз на тиждень, промивати фільтри і раз в сезон замінити батареї. Після закінчення поливального сезону рекомендується витягти всі клапани, датчики і батареї. Для тривалої служби, треба все вставляються установки змащувати спеціальними ущільнювачами з додаванням жирної мастила.

Якщо ви правильно організуєте автоматичний полив ділянки, то зможете істотно знизити власні трудовитрати і збільшити обсяги врожаю. Своїми руками можна провести якісний монтаж поливної системи.

Adsense


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама