Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Жителям Комі заборонять прати і забиратися по ночах «БНК

Депутати Держради республіки розглянуть на найближчому засіданні законопроект, який передбачає нововведення в регіональний закон «Про тишу». У список заборонених звуків ночами хочуть додати шум пральної машинки і пилососа. Депутати Держради республіки розглянуть на найближчому засіданні законопроект, який передбачає нововведення в регіональний закон «Про тишу»

Фото Віктора Бобиря з архіву БНК

На засіданні 20 вересня парламентарії розглянуть изменени я в з АКОН «Про забезпечення тиші та спокою громадян на території Республіки Комі». У документі планують уточнити визначення деяких понять, поширити закон на приватні будинки.

Також через звернень громадян пропонується розширити перелік дій (бездіяльності), що порушують тишу і спокій громадян. Так, не можна буде використовувати по ночах пральні та сушильні машини і пилососи. Крім цього, від громадян надходили пропозиції штрафувати громадян ще й за гавкіт собак, але в цей законопроект ініціатива не увійшла.

Нагадаємо, закон «Про тишу» був прийнятий в Комі в 2016 році. Попередньо його широко обговорювали з громадськістю. Нормативний акт встановив два періоди часу, протягом яких порушення тиші та спокою може спричинити адміністративну відповідальність. Так, шуміти не можна стало з 22: 00 до 0 7: 00 в будні і з 22: 00 до 0 9: 00 у вихідні та свята в багатоквартирних будинках, гуртожитках і готелях, в освітніх і медорганізацій, санаторно-курортних, фізкультурно-спортивних організаці ях і організаці ях соцобслуговування, а також в житлових зонах, в тому числі дворах і на стоянках. І з 13: 00 до 15: 00 заборонили робити ремонт, переобладнання або перепланування.

До порушень тиші і спокою відніс л і: використання звуковідтворювальних пристроїв і пристроїв звукопідсилення; гучну мова, крики, свист, спів, гру на музичних інструментах і використання піротехніки; ремонт; протиугонні ую сигнализаци ю.

Перший час закон «Про тишу» називали неефективним - занадто складною була схема реалізації його норм і покарання винних. Але за підсумками менш ніж трьох місяців 2016 року лише в Сиктивкарі було складено більше 10 тис. протоколів про адміністративне правопорушення за «закон про тишу».

У 2017 році влада задумалися над тим, як зробити норму ще більш ефективною. Було прийняте рішення передати всі повноваження по його реалізації поліції. Відповідна угода була підписана між регіоном і МВС Росії і вступило в силу 25 квітня цього року.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама