Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Прес-форми, матеріали та обладнання для виробництва вуликів з пінополіуретану

  1. Плюси бджолиних вуликів з пінополіуретану
  2. Догляд за пенополіуретановим вуликами
  3. Технологія виготовлення вуликів з ППУ
  4. Устаткування для виготовлення пінополіуретанових вуликів
  5. Розрахунок собівартості виробництва бджолиних вуликів з пінополіуретану
  6. ППУ-компоненти, що використовуються для виготовлення бджолиних вуликів

Пінополіуретан відноситься до матеріалів нового покоління, екологічно безпечним і нешкідливим. Він знайшов застосування в дуже багатьох сферах - від харчової індустрії до машинобудування. Деякі інноваційні технології на його основі використовують навіть в бджільництві: з нього роблять вулики для бджіл.

Плюси бджолиних вуликів з пінополіуретану

На відміну від вуликів, зроблених з дерева, пенополиуретановие мають безліч переваг:

  • Низький коефіцієнт теплопровідності забезпечує підтримку усередині вулика рівномірного і оптимального для бджіл температурного режиму.
  • Не схильний до деформації під впливом погодних і кліматичних факторів.
  • Мають низьку гігроскопічність і високу вологостійкість.
  • Не схильний до гниття і утворення цвілі.
  • висока довговічність
  • Легка вага
  • екологічність

Пінополіуретанових вулики не потрібно утеплювати, вони не цікавлять шкідників, комах і гризунів, оскільки зовнішні поверхні захищені інтегральної кіркою. Що зібралися всередині волога не випаровується через пори, як це відбувається в вуликах з дерева, а просто втекти. Обмін повітря здійснюється через спеціальну сітку, встановлену в піддоні. Повітря від неї, нагріваючись, проходить через весь вулик до кришки, а після зниження температури знову опускається і виходить в навколишній простір. Конденсат, утворення якого при достатньо низькій температурі повітря неминуче, видаляється самопливом через ту ж сітку піддону.

Догляд за пенополіуретановим вуликами

Догляд за бджолиними вуликами з ППУ не доставляє особливого клопоту. Їх чистять всередині, користуючись скріпкою і дотримуючись граничну обережність. Після чищення ретельно миють содовим розчином, краще теплим. Якщо є можливість, роблять парообработку всіх елементів і залишають в тіні до повного висихання.

ВАЖЛИВО: прополіс, який бджоли збирають на стінках і по кутах, не слід чіпати. Це природна біологічний захист, уберігає бджіл від багатьох хвороб. При вицвітання захисного фарбувального покриття вулика рекомендується пофарбувати його заново.

Технологія виготовлення вуликів з ППУ

Пінополіуретанових вулики роблять по відносно нескладної технології. Їх можна виготовити цілісними (використовуючи метод формового лиття) або панельними. При панельній конструкції окремі кришки, стінки і інші деталі з'єднують за допомогою полімерного клею і шурупів.

Прес-форми, які використовуються для відливання пінополіуретану, повинні витримувати навантаження від розширення в результаті реакції. На внутрішні стінки цих форм наноситься розділова мастило, що дозволяє звести до мінімуму адгезію пінополіуретану до матеріалу форми. Компоненти, що утворюють пінополіуретан, заливаються в прес-форму за допомогою спеціального обладнання (заливальна машина «НАСТ-10», «НАСТ-14» або «УЗК-22»). Маса кожної заливки чітко дозується залежно від геометричних розмірів майбутніх вуликів. Компоненти після з'єднання вспеніваются, займаючи весь простір прес-форми, і застигають. Після вилучення з форми пенополіуретановий вулик готовий. Єдине, що потрібно зробити - нанести зверху шар захисної фарби, щоб захистити ППУ від руйнівного впливу сонячних променів. Інших природних впливів пінополіуретан не боїться.

Устаткування для виготовлення пінополіуретанових вуликів

Устаткування для відливання деталей бджолиних вуликів з ППУ вибирається залежно від використовуваних в технології прес-форм. На вибір обладнання надають геометричні розміри відливаються деталей: для цільно литих корпусів потрібно заливальне обладнання більшої продуктивності, ніж для деталей для панельного типу. У розділі «заливальним обладнання» ви можете ознайомитися з пропонованими варіантами таких машин.

  • пеногенератор будівельний
    «НАСТ-10» Пінополіуретан відноситься до матеріалів нового покоління, екологічно безпечним і нешкідливим

    Вага, кг: 45

    Габаритні розміри, мм: 740х500х320

    Споживана потужність, кВт / год: 3

    Продуктивність, кг / хв: до 10

    Тип двигуна: колекторний

    Тип розпилювача: ПР-10

    Електронний таймер "заливки": є

  • пеногенератор будівельний
    «НАСТ-14»

    Вага, кг: 50,5

    Габаритні розміри, мм: 750х540х400

    Споживана потужність, кВт / год: 2,4

    Продуктивність, кг / хв: до 12

    Тип двигуна: асинхронний

    Тип розпилювача: ПР-10

    Електронний таймер "заливки": є

Розрахунок собівартості виробництва бджолиних вуликів з пінополіуретану

Розрахунки за вибором сировини і обладнання, наведені далі в якості прикладів, носять ознайомлювальний і усереднений характер. Можливо відміну зазначених даних від виробника матеріалів, матеріалів форм, температурою навколишнього середовища і т.п.

Собівартість пінополіуретанових вуликів

Собівартість виробництва пенополиуретанового вулика для бджіл розрахувати нескладно. Як приклад ви можете ознайомитися з наведеними нижче розрахунком собівартості кількості інгредієнтів, необхідних для виробництва кришки бджолиного вулика габаритними розмірами 450 мм довжиною, 540 мм завширшки і 70 мм завтовшки, виготовленої з ППУ.

Загальний обсяг необхідного пінополіуретану V = 0,45 х 0,54 х 0,07 = 0,01701 м3

Для виготовлення бджолиних вуликів в більшості випадків застосовують пінополіуретан з щільністю 60 кг / м3, на підставі чого можна розрахувати загальну масу ППУ-компонентів, необхідних для виробництва даної кришки: m = p х V = 60 х 0,01701 = 1,0206 кг

Зазвичай при розрахунку на технологічні втрати закладають 10-20% від розрахункових показників. Ніколи не можна випускати з уваги ризик отримати браковане виріб: внаслідок недостатнього розігріву прес-форми, яке призвело до неповного вспениванию компонентів і утворення пустот, або внаслідок того, що в прес-форму залито недостатня кількість матеріалу. Якщо в прес-форму надійшло більше, ніж було розраховано, ППУ-компонентів, готовий виріб буде мати трохи більшу щільність.

Заклавши показник технологічних втрат в формулу розрахунку дорівнює 1,15 (15%), отримаємо:

m = 1,15 х 1,0206 = 1,1737

Якщо 1 кг компонентів для виготовлення пінополіуретану обходиться в 180 рублів, то для виробництва кришки потрібно сировини на 211,26 рублів.

Розміри деталей вуликів з ППУ для розрахунку собівартості (товщина стінки 40 мм)

Найменування вироби Ширина, мм Довжина, мм Висота, мм Вага (p = 60 кг / м3), гр Вага (p = 100 кг / м3), гр Кришка 540 450 70 1100 1320 Підстава (дно) 560 450 105 1400 912 Корпус ( на рамку 300) 540 450 300 2800 1944 Корпус (на рамку 230) 540 450 230 2100 1536 Магазин (на рамку 155) 540 450 155 1400 1080

Загальна вага бджолиного вулика з пінополіуретану не більше 7 кг.

ППУ-компоненти, що використовуються для виготовлення бджолиних вуликів

Пінополіуретанових вулики виготовляють з «Ізолан-435», «ППУ 2401/50» або інших компонентів, щільність яких більше 60 кг / м3. Як розділової мастила застосовують Пента 122/12 або АС-15.

Система компонентів ППУ 2401 - жорстка ППУ-система подвійного спінювання, підйом поліуретанової піни здійснюється за рахунок двоокису вуглецю, що утворюється в результаті реакції вода / ізоцианат; з іншого боку, - в результаті випаровування фізичного вспенивателя нового покоління - спумагена (ОДР = 0, GWR = 0).

Ця система призначена для виготовлення жорстких конструкційних деталей методом методом реакційно-інжекційного формування. Щільність формованих деталей в діапазоні від 80 до 700 кг / м3.

  • Ізолан - 435 (вулики, декор)

    Щільність, кг / м3: 150-200

    Час старту, сек: 20-30

    Співвідношення компонентів: 100: 110

    Вага, кг: 100

    Виробник: Росія

Використовується для виготовлення декоративних елементів (молдинги, карнизи, балясини і т.п.) і виробництва вуликів з ППУ.

Система компонентів «ППУ 2401/50» володіє наступними характеристиками:

Параметри Значення Щільність в виробі, кг / м3 80-120 Руйнівна міцність при 10% стисненні, не менше, МПа 0,2 Руйнівна напруга при згині, не менше, МПа 0,3 Теплопровідність, не більше, Вт / м * К 0, 03 Водопоглащение, не більше,% 1,5 Стабільність розмірів за 72 год при 700С,% 1,5

2-компонентна пенополиуретановая система «Ізолан-435» призначена для виробництва декоративних плит «під натуральне дерево», консолей, балок. З неї можна зробити різні деталі конструкції або оздоблення, для яких допускається невисока загальна щільність під інтегральної кіркою високої жорсткості.

Для пінополіуретану «Ізолан-435» характерні:

  • Відсутність фреонів, що руйнують озоновий шар.
  • Здатність зберігати робочі характеристики при нагріванні до 130 градусів.
  • Щільність близько 80 кг / м3.
  • Здатність не змінювати термомеханічні показники протягом декількох десятків років.
  • Відмінні механічні характеристики.

Типові показники ППУ Ізолан 435

Параметри Значення Щільність в виробі (ядро), кг / м3 50 Щільність в виробі (загальна), кг / м3 80 Міцність при вигині, не менше, кПа 500 Міцність при стисненні, не менше, кПа 300

У ГК «ТЕХМАШСТРОЙ» Ви можете купити все необхідне (прес-форми, матеріали і заливальне обладнання) для виробництва високоякісних бджолиних вуликів з пінополіуретану, отримати кваліфіковані консультації при підготовки виробництва.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама