Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити красиву лазерне гравіювання на акрилі і склі (+ відео)

Такі матеріали практично повністю пропускають лазерний промінь і часто не залишає ніяких слідів. Налаштування параметрів потужності і швидкості друку не поліпшить ваш результат. У цьому випадку необхідно використовувати підкладку. В її якості може підійти чорна плівка, що самоклеїться для скла та дерев'яна дощечка для акрилу. А параметрі потужності лазера і швидкість друку ми налаштовуємо для отримання максимальної якості та дозволу, виходячи з особливостей обраного малюнка або напису.

Налаштування програми CNCC laseraxe для гравіювання акрилу

Акрил широко застосовується в індустрії зовнішньої реклами, у виробництві торгового устаткування і POS-продукції. Досконалість технології гравіювання дозволяє виготовити унікальні сувеніри, декоративні вироби і продукцію для зовнішньої реклами.

Досконалість технології гравіювання дозволяє виготовити унікальні сувеніри, декоративні вироби і продукцію для зовнішньої реклами

В даному експерименті ми використовуємо настільний лазерний гравер Endurance DIY, оснащений потужним синім напівпровідникових лазером з робочою довжиною 445 нм і номінальною потужністю 8 Вт (8000 мВт).

Щоб почати гравіювання на акрилі, переконайтеся, що ваш вихідний матеріал не має тріщин або подряпин. Сфокусуйте лазерний пучок щодо дерев'яної підкладки, де буде розташовуватися акрилова пластина. Щоб гравірування вийшла акуратною і красивою, вам буде досить від 25% до 50% потужності і швидкості переме

щення гравера 350 мм / хв. Якщо використовувати більш високу потужність, акрил почне плавитися і тріскатися, так як даний матеріал дуже чутливий до високої температури. По завершенню гравіювання на малюнку залишаться оплавлені сліди акрилу - дайте виробу трохи охолонути і змийте «бруд» чистою водою, можна з милом. Настійно не рекомендується використовувати спирт, розчинник або будь-які хімічні засоби, крім перерахованих вище, так як акрил вступає в хімічну реакцію і поверхню малюнка тріскається, втрачаючи свій початковий вигляд.

Налаштування програми CNCC laseraxe для гравіювання скла

Скло - матеріал, який чудово підходить для нанесення лазерного гравірування. За допомогою високоточної лазерного обладнання DIY Endurance можна нанести написи і малюнки на скло будь-якої форми і площі (в рамках розміру робочого поля верстата).

Скло, за своїми зовнішніми ознаками дуже схоже з прозорим акрилом, проте має зовсім різний хімічний склад і структуру, і найголовніше - метод гравіювання. Лазерний промінь заданої енергетики завдає мікровідколи на поверхні скла без механічного контакту з виробом, тепловий вплив в зоні гравіювання дуже короткочасне. Це дозволяє зробити гравірування без ризику пошкодити самі скляні вироби. Зображення, нанесене на скло за допомогою такої гравіювання, виходить матовим.

Сфокусувавши промінь на поверхню підкладки і виставивши потужність лазера в 50%, підготуйте скляну заготовку - вона повинна бути ідеально чистою і прозорою. У випадку з акрилом ми використовували звичайну дерев'яну підкладку, але в цей раз знадобиться на зворотну сторону скла наклеїти чорну плівку, таким чином ми пом'якшимо вплив температури на поверхню виробу і зведемо до мінімуму розсіювання лазерного променя. Швидкість друку повинна бути невелика, всього лише 100 мм / хв. При швидкості в 200 мм / хв і вище можуть спостерігатися прогалини в написи. По закінченню сеансу відклейте плівку і очистіть скло від залишився клею. Готовий виріб стійко витримує різні механічні та хімічні види впливів. Тому ви сміливо можете використовувати спирт або розчинник в якості засобу для чищення. В результаті вийшла дуже стильна і акуратна гравірування на скляній поверхні. Щоб збільшити товщину ліній досить, не змінюючи швидкість переміщення гравера, збільшувати потужність, але не більше 70%, інакше скло від високої температури почне помітно тріскатися, а малюнок вийде грубий і не буде відповідати вашим очікуванням.

Гравірувати на акрилі і склі цілком можливо і доступно. Якщо ви будете враховувати особливості матеріалу, правильно налаштовувати потужність лазера, фокусування і швидкість друку, то результат вас не розчарує. Лазерний гравер Endurance вам в цьому допоможе, впоратися з цим обладнанням зможе будь-хто. Експериментуйте, створюйте!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама