Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Джерела питної води

  1. Джерела питної води
  2. Типи підземних вод

Джерела питної води

Джерело водопостачання в чому визначає якість питної води. Так якщо джерело питної води піддається сильному антропогенному впливу або якщо склад води в джерелі від природи не дуже якісний і не відповідає загальноприйнятим нормам, навіть застосовуючи сучасні методи очищення води не завжди вдається отримати воду необхідної якості.

Тому важливими санітарно-біологічними і гігієнічними вимогами до джерела питної води є: якість води, схильність до впливу техногенних і природних факторів і його надійність (здатність джерела постійно зберігати гарну якість води) .Пріроднимі джерелами водопостачання для отримання питної води є річки, озера і водосховища, а також запаси підземних вод (ґрунтові, міжпластові напірні і безнапірні води).

Можливість використовувати той чи інший джерело питної води в різних регіонах значно різниться, що залежить від їх наявності, але найбільш ідеально усіх вище перерахованих вимог відповідає дійсності та є придатними для питного водопостачання підземні води, що залягають на глибині не більше 250-300 м.

Типи підземних вод

Залежно від умов залягання бувають ґрунтові та міжпластові води. Вони сильно відрізняються по гігієнічних характеристик.

Грунтові - води існуючого водоносного горизонту першого від поверхні землі. Запас цих вод в основному поповнюється за рахунок інфільтрації атмосферних опадів, в процесі якого вода значно очищається від органічного і бактеріального забруднення. Їх видобуток і використання здійснюється в основному в сільській місцевості шляхом риття колодязів.

Міжпластові - вони залягають між двома водотривкими шарами в водоносному шарі. Хімічний склад цих вод залежить від ряду хімічних і фізико-хімічних процесів. Ці води найбільш захищені від поверхневого забруднення, мають більш постійний склад і мають найбільш хороші з санітарні характеристики. Видобуток міжпластовому підземних вод здійснюється за допомогою бурових свердловин.

Одним з яскравих прикладів міжпластовому підземних вод є вода Аляска видобувається з глибоких артезіанських свердловин в курортних регіонах країни. Купуючи воду Аляска ви отримуєте можливість пити чисту добре збалансовану по мінеральному складу питну воду з надійного джерела.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама