Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як підключити батарею опалення правильно: схема підключення

Проектуючи опалення або плануючи заміну старих обігрівальних приладів в квартирі або приватному будинку, власники часто думають про те, чи можливе підключення батарей опалення своїми руками. По суті, якщо розібратися, підключення батареї - процес досить трудомісткий і віднімає багато часу, проте його цілком можливо виконати своїми руками, якщо дотримуватися інструкції і всі операції виконати правильно.

По суті, якщо розібратися, підключення батареї - процес досить трудомісткий і віднімає багато часу, проте його цілком можливо виконати своїми руками, якщо дотримуватися інструкції і всі операції виконати правильно

Читайте також: Як правильно підключити батарею опалення?

Необхідно враховувати, що від того, наскільки правильно виконана обв'язка батарей опалення, буде залежати температурний комфорт в будинку або квартирі. Потрібно добре вивчити варіанти розведення, способи, якими може здійснюватися підводка радіаторів, грамотно провести теплотехнічний розрахунок, простежити, щоб кожне з'єднання було виконано правильно і герметично. Якщо всі вимоги будуть виконані, всі нюанси враховані, під'єднання радіаторів до системи в квартирі або приватному будинку буде успішним.

необхідні приготування

Перед тим, як почати виконання робіт своїми руками, вам буде потрібно зробити всі необхідні приготування і розрахунки:

    • Якщо ви плануєте опалення з нуля, а не просто міняєте старі агрегати на нові, вам буде потрібно спроектувати і намалювати на плані будівлі розведення магістралі. Для цього спочатку буде потрібно вивчити варіанти розведення і вибрати найбільш підходящий для вашого житла.
    • Потрібно буде виконати теплотехнічний розрахунок для того, щоб визначитися з параметрами обігрівальних приладів.
  • Буде потрібно продумати всі способи контролю, а також можливості сервісу та ремонту без відключення опалення.
  • Вибрати метод підводки радіаторів до магістралі.
  • Запастися усіма необхідними інструментами та витратними матеріалами.

Необхідні відомості про систему опалення - способи розводки і підключення

Перед початком робіт слід ознайомитися з тим, які бувають способи розводки магістралі і тонкощі, які необхідно враховувати, виконуючи підключення своїми руками.

Магістраль опалення в квартирі і приватному будинку може бути однотрубної або двотрубної:

  • Однотрубна магістраль передбачає наявність одного контуру, по якому рухається теплоносій від котла через все обігрівальні прилади. Недоліком такого способу є нерівномірність нагрівання батарей - перша батарея в ланцюжку нагрівається набагато сильніше, ніж остання.
  • Двотрубна магістраль передбачає наявність двох контурів в системі. По одному здійснюється подача гарячого теплоносія, по іншому - відвід до котла остигнула рідини. Тут використовується паралельне з'єднання батарей і трубопроводу. Цей спосіб гарантує рівномірне прогрівання всіх радіаторів.

Цей спосіб гарантує рівномірне прогрівання всіх радіаторів

Якщо порівнювати ці два різновиди, безсумнівно, що двухтрубная розводка набагато ефективніше. Однак її монтаж набагато складніше і дорожче - в деяких випадках однотрубна система, як економічніша, вигідніше й ефективніше.

За способом циркуляції теплоносія розрізняють такі різновиди:

  • Магістралі з природною циркуляцією - теплоносій в системі рухається за рахунок різниці тисків, яка виникає при нагріванні і охолодженні рідини. У такій системі трубопровід повинен монтуватися з ухилом в бік руху рідини.
  • Магістралі з примусовою циркуляцією - в системі для забезпечення руху теплоносія використовується циркуляційний насос. У цьому випадку забезпечується більш стабільна робота, можна вибирати труби з меншим діаметром, оскільки гідравлічний опір не настільки важливо, як в першому випадку. Такий спосіб набагато дорожче, його складніше змонтувати своїми руками і він робить вас залежними від наявності електричної енергії - при її несанкціоноване відключення обігрів будинку зупиняється. Однак, це більш ефективний метод, ніж природний.

Однак, це більш ефективний метод, ніж природний

Існують різні варіанти, як можна поєднати батареї з трубопроводом:

  • Радіатори з боковим підключенням - підводка виконується через верхній і нижній патрубки з одного боку агрегату.
  • Радіатори з нижнім підключенням - з'єднання здійснюється за нижнім патрубкам з правого і лівого боку агрегату. Існує думка, що радіатори з нижнім підключенням знизу прогріваються сильніше, однак це помилкове твердження. За рахунок теплової конвекції прогрівання радіаторів з нижнім способом підводки відбувається як по верхнім, так і по нижніх рівнів.
  • Радіатори з діагональним підключенням - підводка до системи виконується через верхній патрубок з одного боку і нижній - з іншого. При такій схемі забезпечується найбільш рівномірне прогрівання приладу.

При такій схемі забезпечується найбільш рівномірне прогрівання приладу

Плануючи виконання робіт своїми руками, потрібно пам'ятати про те, що в системі труби радіатора нижньою підводкою ховаються в підлогу - вам доведеться руйнувати канавки, в які буде укладатися трубопровід. При цьому потрібно правильно теплоизолировать контур, щоб уникнути тепловтрат на нагрівання холодного простору під підлогою.

Підключення радіаторів опалення своїми руками

    • Якщо ми виконуємо заміну старих агрегатів, для початку необхідно відключити опалення, спустити воду і дочекатися охолодження батарей. Якщо систему не вимкнуто і не злити воду, є небезпека серйозно обваритися гарячим теплоносієм.
    • Після того, як нам вдалося відключити систему, ми виконуємо демонтаж старих агрегатів. Для цього розкручуємо кожне з'єднання з магістраллю - якщо різьблення не піддається, її необхідно нагріти. Тоді нам вдасться її провернути за рахунок температурного розширення гайки або муфти. Якщо мова йде про чавунних батареях, необхідно буде вдатися до послуг помічника, оскільки такі вироби мають дуже велику масу.
    • При заміні старих пристроїв на нові, краще зберегти розміри по центрам у нових батарей, щоб не доводилося заново робити підводку до магістралі опалення. Кожне різьбове з'єднання очищаємо і перевіряємо на відсутність пошкоджень - якщо такі виявлені, зрізаємо пошкоджену ділянку і нарізаємо нову різьбу плашкою.
  • За допомогою помічника приставляє до стіни новий радіатор і відзначаємо місця, де будуть розташовуватися кронштейни. Після чого кожен кронштейн кріпимо до стіни за допомогою дюбелів. Попередньо розраховуємо здатність стіни впоратися з навантаженням - якщо виникають сумніви, забезпечуємо додаткову підтримку за допомогою підлогового фіксатора.
  • Виконуємо підключення радіатора за допомогою різьбових з'єднань, використовуючи прокладки з еластичної гуми або пароніту. Герметичне з'єднання вбереже вас від передчасних протікання - для того, щоб забезпечити правильне зусилля затягування, використовуємо динамічний ключ.
  • Включаємо обладнання і стежимо за відсутністю протікання і тим, наскільки ефективно відбувається нагрівання батарей. Якщо все в нормі, роботу можна вважати закінченою.

висновок

Виконуючи установку нових батарей опалення в своєму будинку, ви цілком можете зробити це своїми руками. Для того щоб всі операції виконати правильно, вам необхідно грамотно спланувати процес, врахувати всі тонкощі і нюанси. Якщо всі розрахунки виконані вірно і система спроектована оптимально, вам залишається лише старанно здійснити весь алгоритм - від вашої акуратності і працьовитості буде залежати тепло у вашому домі.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама