Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно пофарбувати батареї опалення: підготовка, вибір кольору і фарби

  1. Підготовка чавунних батарей до фарбування
  2. вибір фарби
  3. вибір кольору
  4. Поради по фарбуванню

Опалювальні батареї - невід'ємна частина інтер'єру житлових приміщень. При ремонті квартири або приватного будинку виникає питання - як пофарбувати батарею, оформити її таким чином, щоб вона вписувалася в інтер'єр приміщення, не втрачаючи при цьому своїх експлуатаційних якостей.

Рано чи пізно радіатор потрібно буде перефарбовувати

Якщо врахувати, скільки коштує заміна всіх радіаторів опалення , То для сімей з невеликим доходом забарвлення буде найбільш прийнятним варіантом.

Проста акуратна фарбування чавунних радіаторів, як видно на фото, може додати кімнаті відчуття затишку і доглянутості. Варто прикласти своє уміння і фантазію, і стара батарея буде прекрасним декоративною прикрасою квартири.

Підготовка чавунних батарей до фарбування

Необхідно ретельно підготувати батарею до роботи, так як при фарбуванні необробленої поверхні вона швидко втратить вигляд, все нерівні місця виступлять з-під свіжопофарбованого шару, з'являться тріщини.

Спочатку потрібно продумати обсяг і послідовність роботи, визначити ступінь забруднення, вирішити, чи варто знімати фарбу, покладену раніше, і скільки буде потрібно витратних матеріалів. Потім запастися необхідними інструментами і матеріалами.

Перший етап роботи - батареї потрібно звільнити від старого покриття.

Для початку потрібно видалити старе покриття

Існують два методи видалення фарби:

  • металевою щіткою;
  • хімічними розчинниками.

Металева щітка надаватися на дриль і ефективно видаляє старе покриття. Добре діють і спеціальні смивочние розчини, які руйнують тільки шар забарвлення, яке не впливаючи при цьому на металеву поверхню. Але варто пам'ятати, що такі розчинники вимагають дотримання техніки безпеки. При роботі з ними краще провітрювати приміщення і надягати респіратор.

Змивочні розчин наносять пензлем на всю площу радіатора, потім покривають батарею плівкою. Через деякий час, приблизно через годину, фарбу можна видалити шпателем.

Після її видалення потрібно зачистити поверхню, домогтися, щоб вона була рівною. Цей етап досить трудомісткий, але зусилля не пройдуть даром - чим рівніше поверхня батареї, тим краще вона вписується в інтер'єр приміщення. В кінці підготовчих робіт необхідно знежирити площа радіатора уайт-спіритом або содою і нанести антикорозійну грунтовку.

Щоб поверхня була рівною, її необхідно зачистити наждачним папером

Навіть якщо батареї опалення нові, і потрібно їх пофарбувати в інший колір, то також повинна бути проведена попередня підготовка: видалення бруду і пилу, зачистка наждачним папером і обробка розчинником.

вибір фарби

Існують однакові вимоги до всіх видів фарби для радіаторів. Вона повинна служити захистом від корозії металу, бути термостійкою до високих температур, витримувати 70-80 градусів за Цельсієм, що не відшаровуватися і не змінювати початковий колір від нагрівання, а також бути екологічно чистою.

Якщо немає можливості відключити обігрів опалення, особливо взимку, то потрібно правильно вибрати ту фарбу, яка призначена для нанесення на поверхню з високою температурою. Інакше при швидкому висиханні вона може лягти нерівно і втратити свій колір.

Для фарбування батарей потрібно придбати спеціальну фарбу

  • У акрилових емалей красивий глянець, вони мають стійкість кольору, але в той же час мають різкий запах.
  • Алкідна фарба володіє міцністю, вона рівно лягає на всю площу поверхні, що фарбується, але також має своєрідний запах, який може залишатися і після висихання.
  • Водно-дисперсійні емульсії швидко сохнуть, але їх потрібно ретельно вибирати під метал.

вибір кольору

Білий колір є традиційним у виборі фарби для радіаторів, але іноді можна відступити від традицій і зробити опалювальний прилад красивим і оригінальним. Якщо пофарбувати батареї під колір стін або під відповідну гаму відтінків в інтер'єрі, то вони візуально робляться непомітними.

Деякі умільці, навпаки, перетворюють радіатор в красивий предмет інтер'єру кімнати - трафаретом наносять на поверхню дрібні малюнки: листочки, квіти, роблять візерунки «ялинкою». Головне при цьому - не перестаратися і правильно витримати стиль приміщення.

Радіатори можна зробити оригінальними, пофарбувавши їх в незвичайний колір

Забарвлення старих чавунних радіаторів в колір бронзи або срібла, якщо їх ретельно відшліфувати, буде гідним доповненням інтер'єру «під старовину».

При фарбуванні батареї в дитячій кімнаті краще відмовитися від стандартних рішень в оформленні. Доречно буде пофарбувати радіатор в веселі тони, під колір веселки, або, наприклад, оформити його як елемент панно, пофарбувавши в вигляді частоколу, з намальованими над ним на стіні метеликами, квітами або бабками. Можна застосувати всю фантазію і зробити дитячу для свого малюка яскравою і веселою.

Поради по фарбуванню

  • Інструментами по рівномірної забарвленням радіаторів можна вибрати малярську кисть і маленький валик з поролону. Кисть знадобиться для фарбування в важкодоступних місцях, валик можна застосувати на «фасаді» батареї. Для фарбування поверхні із зворотного боку батареї можна використовувати пензлик з вигнутою ручкою.
  • Починати найлегше з фарбування важкодоступних місць, а потім переходити до повного фарбування батареї.

    Не забудьте про інструмент для фарбування

  • Іноді постає питання, скільки повинно бути шарів фарби. Для того, щоб вона лягла рівно, краще фарбувати в два шари. Покривши поверхню тонким шаром, потрібно дочекатися її висихання і ще раз пофарбувати батарею.
  • Необхідно правильно фарбувати поверхню, зверху вниз, щоб не було патьоків на пофарбовані місця.

Можна прикрасити свій будинок вишуканим доповненням до дизайну приміщень, правильно застосовуючи поради з фарбування та оформлення опалювальних батарей. Щоб не забруднити стіну при роботі, закрийте її поліетиленовою плівкою.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама