Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Який фарбою краще пофарбувати батареї опалення

  1. Види барвників для батарей
  2. Нанесення фарби на пристрій опалення
  3. особливості підготовки
  4. Особливості нанесення фарби

Особливість будь-якої батареї - в робочому режимі вона завжди нагрівається до високої температури. Разом з чавуном, сталлю або кольоровим металом нагрівається і фарба, якою покрито опалювальний пристрій.

Щоб фарба для радіаторів не видавала неприємний запах, не виділяла в повітря шкідливі речовини, і не втратила своєї монолітності, вона повинна:

  • витримувати високу температуру;
  • не мати в собі токсичних речовин;
  • не виділяти неприємний запах в нагрітому стані;
  • бути стійкою до агресивного середовища і стирання.

Види барвників для батарей

Більшість фарб розраховане на температуру менше +80 ° С. Тому виробники випускають спеціальні модифікації своєї продукції.

Фарбування батарей своїми руками може бути здійснена такими видами фарб:

  1. Акриловими емалями. В їх основі переважають органічні розчинники. Така особливість обумовлює виділення запаху розчинника під час нанесення акрилової суміші на батарею. Після висихання запах сісчезает, і в кімнаті з'являється радіатор з приємним глянцевим блиском. Цей блиск зберігається протягом багатьох років.
  2. Алкідними емалями. Вони відомі тим, що добре протистоять зносу і високих температур. Спектр квітів цих емалей великий, тому багато хто вибирає такі фарби. Ці фарбувальні розчини також виділяють неприємний запах під час висихання. Він може відчуватися і в випадках, коли радіатор опалення нагрівається дуже сильно.
  3. Водно-дисперсійної фарбою. Багато експертів відзначають, що така фарба для батарей опалення оптимальна тому, що вона не виділяє специфічний запах. Термін висихання дуже малий. Для батарей підійде не кожна водоемульсійна суміш. Підходить тільки та, на упаковці якої є відповідне позначення. Її колір може бути будь-яким.
  4. Олійними фарбами. Відомі виділенням запаху розчинника на момент висихання і тривалим часом затвердіння.

Фарба для батареї опалення може мати в собі елементи, які протистоять корозії і покращують адгезію (їх постійно використовують в ґрунтовках). Такі суміші мають різний колір, не вимагають грунтовок і чищення радіатора від корозії.

На практиці краще знімати іржу опалювального приладу і використовувати ґрунтовку. Процеси тривалі, проте, результат надійний.

Нанесення фарби на пристрій опалення


Нанесення фарби на пристрій опалення

забарвлення батарей опалення включає наступні етапи:

  1. Очищення від старої фарби.
  2. Зняття корозії.
  3. Обробка знежирювачем.
  4. Нанесення грунтовки.
  5. Нанесення декількох шарів барвника певного кольору.

Перші чотири пункти є підготовчими.

особливості підготовки

Знімати шар старої фарби можна двома способами:

  1. Механічним.
  2. Хімічним.

Перший передбачає використання шпателя або круглої металевої щітки, закріпленої на електричну дриль. Робота зі шпателем вимагає фізичних зусиль. Причому прати фарбу доведеться досить довго. Це треба враховувати в розрахунку загального часу забарвлення. Недолік цього варіанту полягає в тому, що складно дістати дно тонких щілин.

Посаджена на електричну дриль кругла металева щітка - більш універсальний спосіб Посаджена на електричну дриль кругла металева щітка - більш універсальний спосіб. Вона здатна обробити майже всю площу радіатора, включаючи чимало важкодоступних місць. При цьому час роботи і витрачені фізичні зусилля будуть дуже маленькими.

Хімічний спосіб передбачає використання спеціальних розчинників або жирних кислот Хімічний спосіб передбачає використання спеціальних розчинників або жирних кислот. Ними обробляють всю площу батареї і накривають оброблену поверхню плівкою. Фарба стає м'якою. Вона не сповзає, проте зняти її шпателем, шліфувальною машиною або металевою щіткою стає легко.

Розчинники виділяють шкідливі для організму речовини. Тому при використанні хімічного методу необхідно захищати руки будівельними рукавицями, дихальні шляхи марлевою пов'язкою або респіратором.

Очищену від фарби поверхню радіатора обробляють наждачним папером. Особливо ретельно працюють в місцях, де є корозія. Її потрібно повністю зняти. Залишитися має тільки чистий металевий блиск.

Для знежирення використовують уайт-спірит або будь-який інший лужної розчин.

Грунтовку радіатора проводять розчином, який відповідає таким вимогам:

  • є продукцією того ж виробника, який випустив фарбу. В цьому випадку грунтовка і фарба найкраще підходять один одному;
  • є в складі речовини, здатні протистояти корозії.

Особливості нанесення фарби

Перед початком фарбування радіатор опалення потрібно охолодити тому, що більшість фарб розраховане на нанесення на холодну поверхню. Якщо ж їх наносити на гарячий метал, вони будуть швидко висихати. А це не дозволить нанести рівномірний шар і вчасно виправити патьоки, плями і розводи. За умови роботи на гарячих батареях часу на нанесення фарби стає дуже мало. При цьому допущену помилку важко виправити.

Є фарби, які можна наносити на гарячі батареї. Однак стоять такі фарби дорого. Краще перед тим, як пофарбувати батарею опалення взимку, провести її відключення і дочекатися її охолодження. Найкраще міняти колір опалювального пристрою в літній сезон. Тоді і провітрювати приміщення зручно, і батареї холодні.

Якщо ж доводиться фарбувати чавунний обігрівач в опалювальний сезон звичайними фарбами, то потрібно наносити дуже тонкий шар фарби. Наносять два таких шару.

Нанесення фарбувальної суміші певного кольору відбувається в такій послідовності:

  1. Розміщення під радіатором клейонки або старих шматків газети.
  2. Нанесення фарби на верхню частину виробу. Далі поступово опускаються вниз. Завдяки цьому усувають патьоки. Спочатку фарбувальну суміш наносять на апарат усередині, а потім - на зовнішні. Пофарбувати потрібно всю поверхню.
  3. Висихання першого шару фарби.
  4. Нанесення другого шару таким же чином, як і першого.

Батарею покривають фарбою, використовуючи різні інструменти:

  1. Пензлик.
  2. Краскопульт.
  3. Балончик.

Якщо планується використовувати кисть, то варто брати кілька варіантів. У першому повинна бути м'яка з прямою формою щетина. В іншій - вигнута щетина. Завдяки другий можна пропрацювати ті місця, доступ до яких обмежений.

У разі фарбування фарбопультом батарею краще зняти. Так зайва фарба не потрапить на стіни. Крім цього можна добре пофарбувати важкодоступні місця.


Забарвлення за допомогою балончика дуже швидка. При цьому потрібно виконувати зигзагоподібні руху. Рухаються зверху вниз. Відстань від оброблюваної поверхні до балончика має становити 30 см.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама