Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим фарбувати батареї опалення: акрилові, водоемульсійні фарби і інші, відео-інструкція і фото

  1. Малярні роботи
  2. Інструменти
  3. підготовка
  4. висновок

Можливо, вам вже доводилося стикатися з питанням, ніж фарбувати батареї опалення і якщо ви його вирішили, то це, звичайно, добре. Якщо немає, то ви зараз про це дізнаєтеся. Особливості таких малярних робіт полягають не тільки в лакофарбових матеріалах, а й в обробних інструментах, а також самих опалювачі, які теж можуть бути різними.

Так що, якщо ви хочете підібрати лакофарбовий складу точно відповідний в вашому випадку - залишайтеся з нами. А відео в цій статті доповнить наш матеріал наочними відомостями.

А відео в цій статті доповнить наш матеріал наочними відомостями

Забарвлення батарей опалення: творчий підхід

Малярні роботи

ЛФМ

Універсальна емаль ПФ-115

Найчастіше для малярних робіт стосовно радіаторів використовуються гліфталіевие і пентафталіевие покриття. Тобто поверхню грунтують ГФ, а облицьовують ПФ емалями.

Колірна гамма складів найчастіше цілком влаштовує всіх споживачів, так як грунти мають кілька відтінків сірого, а також червоний, синій і чорний колір. Цього цілком достатньо для всіх ПФ емалей.

Та й термін експлуатації тут цілком відповідає всім вимогам - при правильно виконаній фарбування її придатність буде не менше 8-10 років, а в деяких випадках і більше того, якщо, звичайно, не враховувати вимоги декорації.

Фарба для радіаторів опалення

Крім цього існує ряд інших ЛФМ, які можна використовувати для малярних робіт в таких випадках, наприклад:

  • EMPIRE,
  • TUTGUM,
  • AIPINA HEZKOROER,
  • POLIFARB і так далі.

Але якщо вас цікавить, чи можна фарбувати батареї акриловою фарбою, то зверніть увагу на її теплостійкість, яка в таких випадках повинна бути на рівні 95-100⁰. Це зазначено в інструкції для акрилової фарби, яку ви бачите на фотографії вгорі.

Примітно, що вартість такої радіаторної фарби, як на верхній фотографії, цілком демократична і становить близько 120 рублів за банку, що виглядає дуже привабливо по відношенню до терміну експлуатації.

Aqua-Heizkorperlack - біла емаль для опалювальних приладів

Справжня емаль вже готова до використання, вона проводиться на основі 100% акрилу. основною перевагою акрилової емалі є надзвичайно висока термостійкість до пожовтіння - 120⁰C - можна сказати, що на батареях в побутових умовах вона не пожовтіє взагалі.

Склад розбавляється водою, і її витрата складає близько 1л / 13м2, в результаті обробки поверхня набуває глянцевий блиск. Повне висихання Aqua-Heizkorperlack при температурі 19-23⁰C і вологості повітря до 65% настає через 10 годин, але повторний шар при необхідності можна наносити вже через 3 години.

Повне висихання Aqua-Heizkorperlack при температурі 19-23⁰C і вологості повітря до 65% настає через 10 годин, але повторний шар при необхідності можна наносити вже через 3 години

Акриловий антикорозійний грунт ВД-АК 0150

Деякі користувачі мережі цікавляться, чи можна фарбувати батареї водоемульсійною фарбою, але відповідь тут буде умовним. Звичайно, фарбувати водоемульсіонкой можна, тільки от чи надовго вам вистачить такого покриття? У кращому випадку на рік, але, може бути і менше, до того ж вигляд поверхні тут вийде далеко не з кращих.

TIKKURILA Empire - алкідна тиксотропна загального призначення

Крім радіаторів TIKKURILA Empire також можна використовувати для меблів, віконних і дверних палітурок всередині і зовні будівлі, садових меблів і, звичайно ж, для будь-яких металевих поверхонь. Для нанесення можна використовувати практично всі малярні інструменти.

Але якщо це розпилювач, то TIKKURILA Empire розбавляють уайт-спіритом для зменшення в'язкості. Висихає оброблена поверхня при температурі 19-23⁰C і вологості повітря до 65% протягом доби, але наступний шар можна наносити вже через 3 години.

Висихає оброблена поверхня при температурі 19-23⁰C і вологості повітря до 65% протягом доби, але наступний шар можна наносити вже через 3 години

VGT ВД-АК-11179 емаль для радіаторів

ВД-АК-11179 «ПРОФІ» створює глянсову поверхню, яка схильна до високих температур - можливий короткочасний нагрів металу до 160⁰C без будь-яких наслідків. При необхідності можна змінити колір ЛФМ - для цього використовують колеровочні пасти від VGT. Роздрібна ціна однієї банки становить близько 110-120 тисяч рублів.

Примітка. Слід зазначити, що для опалювальних приладів може застосовуватися електропровідних фарба ZINGA, так як це варіант холодного оцинкування металу. А ось використовувати вогнезахисні фарби по металу полістиро не має сенсу - таке покриття призначене тимчасового захисту від відкритого вогню, що ніяк не пов'язане з батареями.

Інструменти

Вигнуті кисті для секційних радіаторів

З огляду на конфігураційні особливості таких приладів, їх досить складно фарбувати звичайними кистями і вже тим більше малярськими валиками. Якщо сказати точніше, Алік тут взагалі не доречний, тому що їм не покрити і третьої частини площі.

Тому щоб дістатися своїми руками до потаємних куточків між секціями, вам краще всього використовувати вигнуті кисті - вони бувають різної ширини, так що може знадобитися кілька варіантів.

Тому щоб дістатися своїми руками до потаємних куточків між секціями, вам краще всього використовувати вигнуті кисті - вони бувають різної ширини, так що може знадобитися кілька варіантів

Універсальні комбіновані кисті

Якщо вам пощастить, то купіть універсальні комбіновані кисті - їх чомусь практично немає в продажу, хоча це дуже зручний малярний інструмент для глухих зон на оброблюваної поверхні. Їх універсальність в щітках, які розгорнуті на 135⁰.

Це дає можливість діставати до протилежного боку секції. Якщо ви не будете проводити демонтаж, то для якісного проведення малярних робіт вам допоможуть саме такі інструменти. Фарбування проводиться звичайним способом, тобто, тут просто слід дотримуватися вимог, які пред'явлені заводом-виготовлювачем на банці з ЛФМ.

підготовка

Примітка. У регулярної фарбування потребують чавунні радіатори, значить, цілком природно, що інструкція, наведена нижче, відноситься саме до них, а також до видів ЛФМ.

У регулярної фарбування потребують чавунні радіатори, значить, цілком природно, що інструкція, наведена нижче, відноситься саме до них, а також до видів ЛФМ

Очищення старого ЛФМ

Фарбування в будь-якому випадку має на увазі певні етапи, які полягають в наступному:

  • новий ЛФМ з будь-основою буде в точності повторювати найнезначніші подробиці рельєфу поверхні. Тому, якщо старий шар розтріснувся або взагалі почав відшаровуватися, то його слід повністю очистити до металу;
  • а ось чим зняти фарбу з батареї, вирішувати вже вам, але тут ви можете використовувати або металеву щітку, або спеціальну змивку;
  • щітка може бути ручний, але також їх роблять у вигляді насадок на електричну дриль або болгарку;

Супер змив Zip-Strip

  • найбільш чистий спосіб для видалення старого шару ЛФМ можливий за допомогою змивів, у яких може бути різна «потужність». Наприклад, у складу Zip-Strip, який показаний на верхньому фото, цей показник визначається 8 (вісьмома!) Шарами фарби за один раз!
  • але як би там не було, будь-який склад наноситься на знежирену поверхню на 5-10 хвилин, поки покриття не почне розтріскуватися або пузиритися, після чого його знімають рогожею, стамескою або шпателем. Але латексні і епоксидні фарби при размягчении не виявляють візуальних ознак, тобто, вони не розтріскуються і не спучуються. Тому готовність тут перевіряють експериментальним шляхом.

Радіатор може стати привабливим елементом декору

висновок

На закінчення хотілося б відповісти на питання, чи можна фарбувати гарячі батареї опалення? Відповідь тут однозначна - ні! Не можна, так як температурний межа, зазначений на ємності, відноситься до експлуатації покриття і не перевищує 100⁰C.

А для проведення малярних робіт межа температури становить не більше 35⁰C. У вас є якісь зауваження або пропозиції по темі? Діліться ними в коментарях до статті.


У вас є якісь зауваження або пропозиції по темі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама