Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим фарбувати батареї опалення?

  1. Вимоги, що пред'являються до фарби для батарей
  2. Види фарб для батарей опалення
  3. Найбільш популярні марки фарб для радіаторів опалення

Необхідність в фарбуванні батарей опалення виникає в декількох випадках: якщо потрібно маскування подряпин і дрібних сколів, потрібно усунути сліди монтажу, для підтримки єдиного стилю в інтер'єрі. Щоб результат виправдав очікування, необхідно врахувати безліч нюансів, що стосуються як підготовки підстави, так і вибору і нанесення фарбувального складу.

Щоб результат виправдав очікування, необхідно врахувати безліч нюансів, що стосуються як підготовки підстави, так і вибору і нанесення фарбувального складу

Вимоги, що пред'являються до фарби для батарей

Щоб елементи опалення протягом багатьох років мали привабливий зовнішній вигляд, при виборі фарби слід враховувати такі вимоги:

  • Склад повинен мати високу термостійкість (не нижче + 80 ° С): не зраджувати колір і не відшаровуватися при нагріванні.
  • Бути не токсичним.
  • Володіти стійкістю до стирання.
  • Забезпечувати антикорозійний захист.

Вирішуючи, ніж фарбувати батареї опалення, ви повинні розуміти, що від правильності вибору складу буде залежати, наскільки надійно захищена система опалення від корозії, а також відповідність зовнішнього вигляду радіатора концепції інтер'єру.

Види фарб для батарей опалення

  • Алкідні емалі.

Дані склади відрізняються високою стійкістю до різного роду впливів, здатні витримувати температуру понад + 100 ° С. В якості основи виступає алкідний лак, крім того є наповнювачі, антисептичні добавки і пігменти. В ролі наповнювача може бути гранітна або мармурова крихта, пісок дрібного помелу. Для розведення фарби використовують уайт-спірит. Алкідні емалі мають малий теплопоглинання, високу адгезію, зносостійкі і економічні. До недоліків складів можна віднести неприємний запах, що виникає в процесі нанесення. Після висихання складу він зникає.

Алкідні емалі найчастіше використовують для фарбування батарей опалення, розташованих на кухні, тому що вони мають високу стійкість до дії миючих засобів. Ними можна покривати радіатори, які забарвлювалися раніше. Алкідна емаль сумісна з більшістю фарбових матеріалів, надійно захищає від корозії, забезпечує батареям яскравий насичений колір. Сьогодні можна придбати глянцевий і матовий варіант.

Сьогодні можна придбати глянцевий і матовий варіант

  • Вододисперсійні фарби.

До їх переваг відносять простоту нанесення, швидке висихання і довговічність. Водно-дисперсійний склад являє собою емульсію, що складається з масла і води, пігментів, антисептичних та зміцнюють реагентів, наповнювачів. У ролі єднальної речовини виступає латекс. Водоемульсійні склад прекрасно заповнює всі пори, є паропроникним. Для фарбування радіаторів і трубопроводів краще вибирати варіант, призначений для проведення зовнішніх робіт. Він характеризується високою стійкістю до стирання, чудово лягає, не має агресивного запаху.

  • Акрилові емалі.

Складається акрилова емаль з смоли, органічних розчинників, наповнювачів і пігментів. Наявність спеціальних добавок дозволяє надійно захистити металеві конструкції від корозії. Склад не має запаху, при нагріванні не змінює колір і не втрачає глянсовий блиск. Акрилові емалі здатні витримувати температуру понад + 100 ° С, тому їх використовують для фарбування сталевих батарей. Не меншою популярністю користуються вони і в обробці чавунних радіаторів. У порівнянні з алкідними складами акрилові емалі характеризуються більш високою якістю. Завдяки високій вологостійкості їх використовують в приміщеннях з підвищеним рівнем вологості.

  • Масляні фарби.

Дані склади виробляються на основі оліфи. У порівнянні з акриловим варіантом вони менш тепло- і зносостійкі, урвисті накладаються. При цьому за вартістю вони практично в 2 рази дешевше акрилових фарб, мають високу адгезію до заліза і дереву. Перед нанесенням суміш розлучається розчинником (скипидаром або уайт-спіритом).

Якщо ви вибрали фарбу вітчизняного виробництва, в ролі грунтовки може виступати склад ГФ-021. Він прекрасно поєднується з емалями МА і ПФ. Якщо перевага була віддана зарубіжним аналогам, ґрунтовку і фарбу краще купувати від одного виробника.

У виборі кольору складу слід використовувати спеціальний каталог RAL. Це дозволить підібрати варіант, який ідеально впишеться в інтер'єр приміщення.

Найбільш популярні марки фарб для радіаторів опалення

  • Міллертемп. Антикорозійний склад, нанесення якого не вимагає попередньої грунтовки підстави. Він призначений для обробки будь-яких металевих поверхонь. Здатний витримувати температуру до + 600 ° С без втрати своїх якостей. Випускається в алюмінієво-матовому і вугільно-сірому кольорі.
  • Елементфарг Алкід. Фарба шведського виробництва також виключає необхідність попереднього грунтування. Може використовуватися як в ролі підготовчого шару перед нанесенням інших складів, так і в якості фінішного покриття. Радіатори, пофарбовані Елементфаргом, здатні витримати температуру до + 100 ° С.
  • Хайцкорперлак. Це алкідна емаль характеризується високою покриває здатністю, проте передбачена для нанесення виключно на холодні батареї опалення.
  • Радіатор Пейнт. Емаль голландського виробництва, здатна витримувати температуру до + 90 ° С, не змінюючи кольору. На сьогоднішній день це один з найбільш затребуваних варіантів для фарбування елементів систем опалення.

На сьогоднішній день це один з найбільш затребуваних варіантів для фарбування елементів систем опалення

Великим попитом користуються склади, що містять металеву пудру, а також термостійкі лаки та емалі на водній основі. Вирішуючи, чим краще фарбувати батареї опалення, важливо підібрати варіант, який призначений безпосередньо для того металу, з якого виконані елементи системи. Інакше адгезія може бути недостатньою, і радіатор покриється пухирями.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама