Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим і як пофарбувати батарею опалення, якою фарбою фарбувати радіатор

  1. Навіщо фарбують батареї
  2. Підготовка до фарбування
  3. У який колір фарбувати
  4. вибір фарби
  5. технологія фарбування

Батареї опалення, крім свого основного призначення створювати тепло і затишок в домі, виконують і чисто декоративну функцію, оскільки в більшості випадків знаходяться на увазі. Якщо ви вже встановили нові радіатори, то ця стаття вам поки не дуже актуальна, якщо ж ви користуєтеся ними вже років п'ять-сім, можливо, прийшла пора їх пофарбувати. У цьому огляді ми розповімо, як і чим це краще зробити. [Contents]

Навіщо фарбують батареї

Цей досить дивне запитання ми торкнемося для того, щоб зрозуміти, в якій ситуації може знадобитися фарбування і які попередні дії необхідно буде зробити для підготовки поверхні батареї.

Фарбування радіаторів може знадобитися, якщо:

  • ви купили новий прилад опалення. Як відомо, досить велике число чавунних радіаторів продаються незабарвленими;
  • ви вирішили зробити ремонт і хочете надати всьому інтер'єру новий вигляд;
  • з плином часу поверхню труб і батарей втратила первісну свіжість, фарба пожовкла і облупилася, хочеться, щоб все було красиво. Досить часто так буває при наявності в будинку старих чавунних «гармошок», встановлених ще в минулому столітті.

Незалежно від стану поверхні, перед нанесенням декорує складу необхідно виконати певну підготовку, щоб фарба лягла рівно, і тепловіддача радіатора опалення не знизилася.

Підготовка до фарбування

Батареї опалення, крім свого основного призначення створювати тепло і затишок в домі, виконують і чисто декоративну функцію, оскільки в більшості випадків знаходяться на увазі

Зачищати радіатор можна так ...

Відзначимо відразу ж, що попереднє очищення потрібно будь-який батареї, навіть нової. На ній завжди є нерівності, брудні або іржаві ділянки. Все це необхідно ретельно зачистити і знежирити. Що ж стосується труб, по яких поводиться і відбирається назад теплоносій, то їх в будь-якому випадку доведеться перефарбовувати, якщо, звичайно, вони не пластикові.

Якщо ваш радіатор стоїть давно, то його стан може бути різним:

  1. Стара фарба лежить рівно, без будь-яких відслонень і відколів. Таке рідко, але буває. Це означає, що вам пощастило, можете відразу починати фарбувати; ... але зручніше і швидше все ж так.
  2. Якщо на поверхні труб або батареї є невелике число тріщин і місць, де минуле покриття облупилася або частково зійшло, то такі ділянки потрібно зашкурить до отримання рівного підстави і потім пофарбувати;
  3. Якщо ж стара фарба зійшла практично вся, а робоча поверхня в багатьох місцях є відкритий метал, то тут доведеться попрацювати більше. Всі залишки покриття потрібно видалити за допомогою щітки з залізним ворсом або спеціальними Змивочні складами.

    Якщо на поверхні з'явилася іржа, її видаляють різними перетворювачами або знищують, які є у продажу в самому різному виконанні.

Після всіх процедур необхідно остаточно очистити всі підготовлені до фарбування частини труб і радіаторів від пилу і бруду, помити їх і обробити будь-якої знежирюючий рідиною, наприклад, ацетоном або уайт-спиритом.

У який колір фарбувати

Більшість сучасних радіаторів, як чавунних, так і сталевих і алюмінієвих, фарбують в білий колір. З точки зору естетики і дизайну це зрозуміло, такі батареї добре виглядають і легко вписуються в будь-який сучасний інтер'єр.

З точки зору естетики і дизайну це зрозуміло, такі батареї добре виглядають і легко вписуються в будь-який сучасний інтер'єр

Найбільш звичний і типовий варіант забарвлення батареї

Однак з точки зору тепловіддачі все йде з точністю до навпаки. Чим темніше поверхню приладу опалення, тим ефективніше він обігріває приміщення.

Тому, вибираючи, в який колір пофарбувати ваші опалювальні комунікації, по можливості подумайте про розумне компромісі. Звичайно, тут потрібен саме компроміс, тому що чорний колір навряд чи прикрасить більшість приміщень, але темні відтінки коричневого, зеленого або синього кольорів могли б бути розумним виходом з положення.

вибір фарби

Вибір лакофарбових матеріалів в даний час досить різноманітний, тому для вирішення питання, якою фарбою покрити батарею, є певний простір. Необхідно тільки дотримувати ряд простих обмежень:

  • акрилова емаль

    обрана вами фарба повинна витримувати робочу температуру поверхні, на яку вона наноситься. Зазвичай це 80-90 ° С;

  • бажано, щоб з плином часу вона сильно не змінила свій колір;
  • також необхідно забезпечити стійкість покриття, що наноситься до корозії металу труб і радіатора.

Зазвичай використовуються різні види емалей, які відповідають зазначеним вище обмеженням. Наприклад, акрилові емалі на водній основі не залишають різкого запаху, добре висихають і забезпечують рівне блискуче покриття. Якщо ви виберете емаль на основі розчинника, то при фарбуванні чавунних поверхонь не буде потрібно грунтовка. А ось алкідні емалі при висиханні деякий час зберігають важкий запах, а потім можуть пожовтіти.

технологія фарбування

Після обробки поверхні на неї спочатку необхідно покласти шар грунтовки. Це робиться для того, щоб забезпечити краще зчеплення (адгезію) шару фарби, яку ви будете наносити потім.

Правильна грунтовка має дуже велике значення, так як товщина декоративного шару сильно впливає на тепловіддачу. Особливо це важливо для чавунних батарей і труб, оскільки їх ефективність і так не найвища.

Під емалі на основі розчинників грунтовка не потрібно, хоча зайвої вона, звичайно ж, не буде. Якщо ви використовуєте грунтовку, обов'язково зверніть увагу, щоб вона мала антикорозійні властивості - це допоможе додатково захистити металеву поверхню.

Фарбування батареї має такі особливості:

  1. Пензлика - найзручніший інструмент для фарбування

    Гарячі батареї краще не фарбувати - є великий ризик розтріскування і появи нерівностей. Крім того, в таких умовах посилюється неприємний запах барвника. Тому якщо у вас є вентиль, який перекриє подачу теплоносія, його потрібно закрити. Якщо ж його немає, то краще дочекатися кінця опалювального сезону.

  2. Фарбування повинна починатися з верхніх частин, інакше краплі декоративного складу будуть потрапляти на вже оброблені місця.
  3. Аналогічним чином, краще спочатку пофарбувати внутрішні частини, а потім зовнішні - так менше ймовірність забруднити руки.
  4. Працювати краще пензликом. Поверхня батареї і труб опалення зазвичай не така велика, так що серйозної економії часу при використанні фарбопульта домогтися складно. Зате можна обробити всі важкодоступні місця акуратним рівним шаром.
  5. Краще нанести один за одним два тонких шару фарби. Це буде набагато ефективніше як з точки зору зовнішнього вигляду, так і з точки зору тепловіддачі. Другим шаром фарбують після повного висихання першого. Інтервали повторної обробки зазвичай вказуються на упаковці лакофарбового кошти.
  6. Якщо ви проводите ремонт всього приміщення, то фарбувати батареї краще вже після обклеювання стін шпалерами. Поверхня стін можна закрити малярським скотчем або шматками картону.

    Не забудьте також підстелити що-небудь на підлогу - в процесі фарбування краплі обов'язково будуть падати вниз.

Детальніше про забарвлення батарей дивіться на відео:

Ось, мабуть, і все про те, як треба фарбувати батареї опалення. Нічого складного в цьому процесі немає, головне акуратно зачистити все від старої фарби і нанести рівні тонкі шари, які не забруднивши прилеглі поверхні стін і підлоги. За умови правильного вибору матеріалу барвника і дотримання всіх рекомендацій, ваша батарея знову стане прикрасою інтер'єру і буде відмінно виглядати в протягом довгих років.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама