Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Екран для батареї опалення своїми руками

  1. Переваги та недоліки окремих варіантів
  2. Покрокова інструкція
  3. Схема монтажу екрану
  4. розмітка
  5. обрізка деталей
  6. Збирання екрану
  7. висновок
  8. Фото готових екранів в інтер'єрі

На сьогоднішній день вже мало кого можна здивувати дизайнерськими рішеннями по оформленню радіаторів опалення На сьогоднішній день вже мало кого можна здивувати дизайнерськими рішеннями по оформленню радіаторів опалення. Набагато рідше зустрічаються звичайні, нічим не прикрашені і ніяк не оформлені радіатори. Основними прийомами по декоративному оформленню виступають креативне фарбування або екран - естетичне покриття, яке не перешкоджає руху теплого повітря. І якщо про фарбування радіаторів і виборі фарби без запаху ви дізналися в нашій попередній статті, то тут ми поговоримо про те, як зробити екран для батареї опалення своїми руками, з докладною фото і відео інструкцією. Як? Читайте далі.

Крім того, що екран виконує декоративну функцію, не можна не згадати і про багатий функціонал. З одного боку, він перешкоджає накопиченню пилу в секціях радіатора, де дуже складно її дістати. З іншого, оберігає дітей від травм і опіків. Деякі майстри примудряються перетворити звичайні екрани в столики-трансформери, відкидаються при необхідності. Нерідко на такі екрани встановлюють невеликі гачки, що дозволяє в зимовий час сушити одяг.

Важливо! Правильно зроблений екран не перешкоджає руху теплого повітря від радіатора.

Примітно те, що такий декоративний елемент може закривати будь-який вид радіаторів. Хоча деякі з них, наприклад, дизайн-радіатори самі по собі є ексклюзивом, тому в додатковому декорі не потребують. Про таких радіаторах ви можете дізнатися в нашій статті « Сталеві радіатори опалення ».

За способом установки виділяють всього 3 види:

  • плоский екран;
  • навісна кришка;
  • короб.

Плоскі екрани встановлюються в тих випадках, коли радіатор розташовується в ніші або під підвіконням, що з'єднує його з загальною концепцією інтер'єру, але зберігає в приміщенні тепло.

Фото 1 Плоский варіант екрану на батарею

Навісна кришка монтується на виступаючі радіатори. Саме цей варіант в деяких випадках нарощують і виходить мініатюрний столик, відповідний для ранкового або вечірнього кави-брейк.

Саме цей варіант в деяких випадках нарощують і виходить мініатюрний столик, відповідний для ранкового або вечірнього кави-брейк

Фото 2 Навісна кришка - ідеальний варіант для виступаючого радіатора

Короб повністю закриває радіатор, тому дуже важливо, щоб вентиляційні отвори були в потрібній кількості і зроблені в певних місцях.

Що стосується матеріалу виготовлення, то для екранів підходить абсолютно все - від загартованого вогнетривкого скла до дерева, включаючи ДСП, МДФ, пластик і навіть метал.

Переваги та недоліки окремих варіантів

Оскільки мова йде про самостійне виготовлення екрана, вибирати варто той матеріал, з яким легко працювати.

Безумовним лідером є дерево. Природна структура, краса, аромат і естетика роблять цей матеріал вічним. Після того, як екран виготовлений, обов'язково покривайте його спеціальними складами. Якщо цього не зробити, навіть дерево промислової сушки від тривалого контакту з гарячою батареєю почне деформуватися і втрачати первинну форму.

ДСП, ДВП і пластик - знахідка для початківців майстрів. Цей матеріал легко ріжеться і обробляється. Вирізати деталі можна як «на око», так і за трафаретом. Такі екрани хоча і недовговічні, але здатні значно прикрасити інтер'єр в цілому і радіатори зокрема.

Скляний екран виготовити самому дуже складно, тому їх купують вже готовими або роблять на замовлення. Це справжня родзинка інтер'єру, яка може бути оформлена навіть у вигляді картини.

Металевий екран найчастіше виготовляють або у вигляді декоративного мережива, або у вигляді заслінки. Це теж специфічний матеріал, який може виготовити лише відповідний фахівець.

Оскільки ДВП (ДСП або пластик) є найбільш простими матеріалами, на їхньому прикладі ми розповімо, як можна зробити екран для радіаторів своїми руками.

Покрокова інструкція

Покрокова інструкція

Фото 3 Схема розташування деталей екрану на батарею

Почнемо з підготовки інструментів і матеріалів.

Отже, вам знадобиться:

  • лист ДВП підходящої колірної гами

Деревно-стружкові плити легко фарбується і за рахунок структури відмінно «тримає» фарбу. Можна або заздалегідь пофарбувати весь лист, або нанести фарбу на вже готовий виріб.

  • листова сітка, яка буде встановлюватися на передню і бічні панелі;
  • що відображає лист - найчастіше використовуються металеві або фольговани листи;
  • з'єднувальні елементи - скоби, шурупи та цвяхи.
  • столярний клей.

Схема монтажу екрану

В цілому, решітка для радіатора являє собою тристоронній короб з верхньою кришкою і кріпленнями внизу. Для нарізки і складання всіх деталей використовується схема, в самому кінці кріпляться ніжки і екран монтується на радіатор.

Відео 1 Керівництво та секрети монтажу гіпсокартону

розмітка

Для виготовлення передній частині екрана заміряє обидві сторони радіатора, після чого до висоти додаєте 50 мм, до ширини, відповідно, 100. Спершу передню панель вирізаєте з металевого листа, який вже після декоруєте МДФ.

Далі заміряє глибину радіатора з урахуванням відстані до стіни і додаєте ще 25 мм. Цей параметр відповідає ширині боковин, а висота визначається по млинці самого радіатора з урахуванням напуску.

Кришка екрану відповідає глибині радіатора плюс 35 мм.

обрізка деталей

Після того, як всі виміри нанесені на схему, починаєте нарізку кожної деталі. Передня і бічні панелі вирізаєте з листа ДСП. Для того, щоб вирізати передній профіль використовуйте лист МДФ, з якого слід вирізати прямокутники з шириною 110 мм. Ножівкою наносите кут 450 в тому місці, де будуть з'єднуватися елементи.

Фото 4 Обрізка екранні кнопки

На одному прямокутнику нарізайте кути різного спрямування. Так ви зможете поєднати всі деталі за допомогою цвяхів і / або столярного клею.

Сітку використовуйте для фасадного вікна. За рахунок м'якої структури матеріалу, її легко різати звичайною ножівкою. Розміри сітки повинні збігатися з розмірами передній панелі екрана.

Збирання екрану

Зробіть з дерев'яного бруска каркас екрану по його розміру. Такий каркас дозволить надійно закріпити всі деталі і не дозволить екрану «плавати» з боку в бік. У самому каркасі випилювати отвір для труби (патрубка), центр якого повинен бути на відстані 75 мм від бічних планок.

Фото 5 Збірка фасаду екрану під батарею

Спочатку по задній стіні встановіть металевий лист за розміром екрану на радіатор. Тим самим ви скоротите тепловтрати і направите рух теплого повітря в приміщення.

Після того, як екран зібраний і посаджений на каркас, декоруєте межі МДФ профілем. За таким же принципом збираються і всі інші деталі екрану.

Якщо ви зупинили свій вибір на дерев'яному каркасі з бруска, додаткового кріплення до стіни не буде потрібно. Якщо ж каркаса не буде, використовуйте для кріплення короба анкерні цанги.

Найпростішим варіантом буде поставити екран на ніжки. Не можна сказати, що декор буде монолітним, оскільки в цілому конструкція досить тендітна, але це дозволить скоротити витрати і час на його виготовлення.

Оптимальним по міцності буде дерев'яний каркас. З огляду на те, що він не впливає на рух і циркуляцію повітря, саме такий варіант ми рекомендуємо для установки.

Відео 2 Збірка екрану для радіатора з готового комплекту

висновок

Ніхто не скасовує фактора доступності декоративних елементів в продажу. Сьогодні можна вибрати екрани на будь-який смак і гаманець. Але все ж є майстри, які люблять і вміють творити справжні витвори мистецтва своїми руками. Можна почати з малого - і зробити такий простий, але дуже красивий екран самостійно. Невелика підготовка і 3-4 години вашого часу дозволять створити унікальний і ексклюзивний елемент інтер'єру без особливих витрат.

Відео 3 Робимо декоративний екран своїми руками

Відео 4 Декоративний екран-решітка на батарею


Фото готових екранів в інтер'єрі

Фото готових екранів в інтер'єрі

Фото 6 Секційний екран на батарею

Фото 6 Секційний екран на батарею

Фото 7 Варіант різьбленого екрану для батареї

Фото 7 Варіант різьбленого екрану для батареї

Фото 8 Плетений складаний-розкладний екран для радіатора

Фото 8 Плетений складаний-розкладний екран для радіатора

Фото 9 Екран з металу на батарею

Фото 9 Екран з металу на батарею

Фото 10 Плетений варіант екрану для батареї

Фото 10 Плетений варіант екрану для батареї

Фото 11 Екран з масиву дерева

Як?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама