Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Екрани для батарей опалення, які вибрати - дерев'яні, пластикові, гармошка, скляні, з МДФ, монтаж своїми руками: інструкція, фото- і відео-уроки, ціна

  1. Основні принципи конструювання
  2. варіанти виконання
  3. гіпсокартонний короб
  4. Короба з ХДФ та МДФ
  5. металеві екрани
  6. Екрани з пластика
  7. Екрани зі скла
  8. дерев'яні екрани
  9. висновок

У статті ми обговоримо конструкції, покликані облагородити зовнішній вигляд старих радіаторів або конвекторів - скляні, сталеві і дерев'яні екрани для батарей опалення. Нас цікавлять основні принципи їх конструювання з точки зору ефективності роботи і зручності обслуговування опалювальних приладів. У статті ми обговоримо конструкції, покликані облагородити зовнішній вигляд старих радіаторів або конвекторів - скляні, сталеві і дерев'яні екрани для батарей опалення

Красива конструкція, чи не так? Але практична вона? Давайте з'ясуємо.

Основні принципи конструювання

Щоб віддати перевагу ті чи інші екрани для батареї опалення, нам бажано сформулювати основні вимоги до них.

  1. Найчастіше збираються самостійно або купуються екрани для чавунних батарей опалення. Просто тому, що їх зовнішній вигляд залишає бажати кращого. Особливість цих опалювальних приладів - необхідність періодичного промивання. Екран не повинен заважати вільному доступу до промивання кранів.
  2. Дроселі або вентиля на підводці теж повинні бути доступні: регулювання температури часто буває необхідна на початку або в кінці опалювального сезону.
  3. Типові для чавунних радіаторів течі між секцій і крапель з-під контргаек підводки теж, на жаль, не скасувати: рано чи пізно доведеться зіткнутися з необхідністю повністю від'єднати радіатор. Стало бути, екран на чавунну батарею опалення повинен бути не тільки відкритим з торців, а й по можливості легко демонтувати.
  4. Нарешті, варто згадати головна вимога. Екрани на батареї опалення не повинні обмежувати тепловіддачу. Потоки теплого повітря повинні вільно підніматися вгору; знизу повинен забезпечуватися приплив холодного повітря.

Мало того: істотну частину тепла радіатор віддає у вигляді випромінювання. Це означає, що екран батареї опалення повинен мати мінімальну поверхню.

Однак: в якійсь мірі компенсувати зменшення тепловіддачі допоможе примусове обдування опалювальних приладів. Тихохідний вентилятор, що нагнітає повітря до радіатора або конвектора, відбере у нього помітно більше тепла, ніж природна конвекція.

Читайте також про основні моменти установки батарей опалення в квартирі.

Читайте також   про основні моменти установки батарей опалення в квартирі

На фото - одна з невдалих конструкцій, різко зменшують тепловіддачу батареї.

варіанти виконання

Давайте розглянемо декілька популярних конструкцій і порівняємо їх властивості до сформульованими нами побажаннями.

гіпсокартонний короб

Строго кажучи, це не екран для батарей опалення, а спосіб повністю заховати їх. Для забезпечення конвекції знизу і зверху короба монтується вентиляційні решітки; дещо рідше гратами оформляється вся передня частина короба.

Що ми отримуємо в результаті?

  • Тепловіддача за рахунок конвекції зменшується як мінімум в півтора рази. За рахунок теплового випромінювання - практично до нуля.
  • Промивання радіатора робиться в кращому випадку вкрай незручною. Іноді - неможливою.
  • При будь-течі для її ліквідації доводиться повністю ламати зібраний короб. Особливість гіпсокартонних конструкцій - в тому, що вони практично нерозбірні.

Висновок очевидний: не наш вибір.

Знайомтеся також з біметалічними радіаторами опалення Global Style.

Батарею можна промити. Будь-яка текти змусить ламати короб навколо неї. Тепловіддача теж сильно страждає.

Короба з ХДФ та МДФ

Пресований оргалит високої щільності хороший тим, що не схильний до температурної деформації. На відміну від дерев'яного, короб з МДФ не поведе ні при просушування, ні при коливаннях вологості. Крім того, він є цілісною конструкцією, яка легко знімається.

Однак ламінована МДФ являє собою тільки каркас короби. Все залежить від того, чим закрита поверхню радіатора.

Якщо між нею і кімнатою знаходиться тільки порівняно рідкісна сітка - перед нами екран для батареї опалення, який заслуговує на увагу. Якщо суцільна поверхня з невеликими за розміром отворами - краще пройти мимо: все тепло буде утримуватися між нею і стіною з батареєю.

металеві екрани

Виготовлені із сталевого або алюмінієвого просічний сітки екрани для батареї для опалення підпорядковуються тій же закономірності: чим більше розмір осередку і чим менше закрита поверхню опалювального приладу, тим тепліше у вас буде взимку. Суцільні поверхні знову-таки протипоказані.

Корисно: суцільна полиця вгорі зручна, але вона зменшує тепловіддачу не в меншій мірі, ніж суцільна стінка спереду.

Одна з переваг металевих екранів - висока теплопровідність. Навіть обмежуючи конвекційні потоки близько радіатора, нагрівся екран сам по собі стає джерелом тепла. Не спокушайтеся: теплова потужність опалювального приладу все ж помітно зменшиться.

Не спокушайтеся: теплова потужність опалювального приладу все ж помітно зменшиться

Виключно правильний екран.

Екрани з пластика

Пластикові екрани не мають теплопровідністю стали і тим більше алюмінію; крім того, недорогі пластики мають більш низьку в порівнянні з металами механічну міцність. В результаті і поперечні розміри каркаса, і товщина елементів декоративних ґрат волею-неволею збільшується.

Результат трохи передбачуваний: типовий пластиковий екран на батарею опалення служить відмінним утеплювачем. Втім, легким і швидко знімаються. Крім того, його ціна мінімальна на тлі інших рішень.

Екрани зі скла

Скляні екрани представляють собою, як правило, прямокутний лист товстого напівпрозорого скла на сталевих власниках. Він закриває радіатор тільки спереду, залишаючи знизу і зверху вільний простір.

На скромну думку автора, ця конструкція об'єднує дуже привабливий зовнішній вигляд з набором вкрай корисних з практичного боку якостей:

  • Екран практично не обмежує конвекцію. Знизу до опалювального приладу надходить холодне повітря, зверху вільно піднімається гарячий.
  • При необхідності екран демонтується без особливих зусиль. Чи не настільки легко, як пластиковий чи сталевий; але зняти скло з власників нескладно.
  • Скло проникності для теплового випромінювання. Пам'ятайте, як тепло літнього дня біля вікна з сонячної сторони?

Важливо: інструкція по монтажу зводиться до правильного вибору розміру екрана і висоти, на якій він монтується. І нижче, і вище екрана повинні бути просвіти як мінімум в 10 сантиметрів.

І нижче, і вище екрана повинні бути просвіти як мінімум в 10 сантиметрів

Тут над екраном в спробі довести до досконалості естетику змонтували скляну пластину. Результат - знову-таки різке падіння тепловіддачі.

дерев'яні екрани

Виготовлений з дерева екран на батареї опалення - вічна класика, яка відмінно вписується практично в будь-який дизайн. У продажу легко зустріти готові екрани з дерева; дуже часто їх виготовляють самостійно.

Типова конструкція - каркас, зібраний з рейок приблизно 20х40 міліметрів, і вертикальна решітка з тієї ж рейки. Втім, все залежить від фантазії конструктора: це може бути і розсувні «гармошка» з рухомими з'єднаннями, і химерний різьблений каркас з натягнутою на нього сіткою з крученого шнура ... всього не перелічити.

Ключові моменти для цього типу екранів нічим не відрізняються від всіх інших конструкцій: зверху - НЕ полку, а решітка; перетин рейок - мінімально. Екран не кріпиться до стіни біля радіатора, а робиться приставним і при необхідності легко забирається.

Екран не кріпиться до стіни біля радіатора, а робиться приставним і при необхідності легко забирається

Радіатор спочатку варто в ніші, так що полку зверху не викликає заперечень. Решітка і щілини зверху і знизу зроблені саме так, як треба.

висновок

У відео в кінці статті ви зможете побачити, як можна зробити екрани для батарей опалення своїми руками.

Теплих зим!

Читайте також статтю «Вакуумні радіатори опалення: доступно, ефективно, якісно, ​​надійно».


Красива конструкція, чи не так?
Але практична вона?
Що ми отримуємо в результаті?
Пам'ятайте, як тепло літнього дня біля вікна з сонячної сторони?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама