Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Скільки важить чавунна батарея

  1. Як виробляють радіатори?
  2. Скільки важить одна секція чавунної батареї?
  3. Алюміній або чавун?

Вага чавунної батареї, в залежності від кількості секцій, становить від 7,1 кг до 71 кг Вага чавунної батареї, в залежності від кількості секцій, становить від 7,1 кг до 71 кг.

Чавунна батарея - одна зі знакових винаходів часів радянської епохи. Звичайний опалювальний прилад став героєм анекдотів, персонажем фільмів. Хоча що, здавалося б, може бути особливого в звичайному нагрівальному приладі?

З моменту винаходу в Стародавньому Римі системи водяного опалення, людство не дуже просунулася в якості обігріву власного житла. Опалювальні прилади нагадували звичайні змійовики, але тепло в них надовго не затримувався і в будинках, як пересічних громадян, так і палацової знаті було раніше холодно і сиро.

У 1857 році в Санкт-Петербурзі в майстерні Франца Карловича Сан-Галлі був виготовлений перший екземпляр чавунної батареї, який і є прабатьком сучасних опалювальних приладів.

Вага чавунної батареї, в залежності від кількості секцій, становить від 7,1 кг до 71 кг.

За формою, він не був схожий на ті радіатори, які мешканцям звично бачити в квартирах багатоповерхівок. Це була труба великого діаметру, на кінцях якої встановлювалися дископодібні виступи, які не є частиною системи опалення. Як матеріал для лиття чавун був обраний не випадково, в ХIХ столітті активний розвиток отримала сталеплавильне і чавуноплавильний виробництво, тому ливарні майстри й інженери знали толк у своїй справі: вони цінували матеріал за стійкість до впливу зовнішніх факторів, за те, що він був « довгожителем »і володів хорошими теплоізоляційними якостями.

Завдяки таким параметрам, чавунний радіатор «прижився» в Росії. Змінюючи форму, розмір і вага, він придбав сьогоднішній незмінний вигляд і відпрацьовану технологію виробництва.

Як виробляють радіатори?

З часів появи першого чавунного опалювального приладу, в технології виробництва змінилося небагато. Всі сучасні радіатори виготовляються методом лиття з чавунного сплаву. Так як форма батареї з часом змінилася, в виробничий процес так само були внесені свої корективи: радіатор став виготовлятися посекційно. Після відливання на заводі збираються готові вироби. Кожна секція скріплюється з подальшою, за допомогою різьбових ніпелів. Тому, якщо в радіаторі виникає протечка, то відбувається вона найчастіше або в місці кріплення приладу до опалювальної системи, або на різьбовому стику окремих секцій.

Це цікаво!
На цих сторінках ви можете дізнатися:
Скільки важить піаніно
Скільки важить ванна
Скільки важить цегла
Скільки важить «Ока»
Скільки важить м'яч

Кількість секцій у радіаторів може бути різним, залежно від виробника. Чавунні вироби виробництва Чехії випускаються десятисекційних, радіатори Луганського ливарно-механічного заводу марки МС140 чотирьох- і семисекційні. Дуже популярні були чавунні батареї в СРСР. Тонкі сталеві радіатори, хоча і були значно легше, але часто не справлялися з обігрівом приміщення, протікали і затоплювали сусідів. Якщо в приміщенні було встановлено чавунний радіатор, то така кімната була найтеплішим місцем в будинку. Тому, зайнявшись ремонтом, радянські громадяни намагалися поміняти опалювальні прилади на чавунні, діставши дефіцитне виріб. У багатьох квартирах, незважаючи на великий вибір сучасних опалювальних приладів, чавунні батареї, як і раніше, у господарів з ними дуже «теплі» стосунки.

На відміну від металевих «побратимів», чавунні радіатори відрізнялися ще одним очевидним перевагою: їх було зручно фарбувати. Кожен власник житлоплощі в багатоквартирному будинку, хоча б один раз, стикався з проблемою фарбування батарей. Пластинчасті і трубчасті радіатори вимагали щорічного поновлення, а фарбувати їх було дуже незручно і довго. З чавунними радіаторами процес фарбування проходив значно швидше, так як вони не мали «каверзних» форм і дрібних деталей. Із заводу опалювальні прилади поставлялися погрунтувати, тому вибрати колір фарби можна було будь-хто і пофарбувати поверхню батареї на власний смак.

Встановити чавунну батарею одній людині було непросто. Справа була не в складності підключення, для того, щоб підняти і утримати чавунний радіатор, потрібно, як мінімум, зусилля двох чоловік.

Скільки важить одна секція чавунної батареї?

Стандартна секція чавунної батареї важить 7,5 кг Стандартна секція чавунної батареї важить 7,5 кг. З'єднувати між собою їх можна скільки завгодно, зазвичай, разом встановлюють від 4 до 24 секцій. Більша кількість секцій може просто не витримати стінне кріплення. Чим більше секцій буде в батареї, тим вище виявиться його тепловіддача. При наповненні однієї радіаторної секції в неї поміщається 4,2 літра води. Тепловіддача чавунної батареї розраховується, виходячи з температури води в нагрівальному приладі і температури його поверхні. За нормативами вона повинна становити в системі опалення не менше 90 градусів за Цельсієм, поверхня радіатора нагрівається до 70 градусів за Цельсієм.

Знаючи вагу однієї секції радіатора, можна розрахувати вагу чавунної батареї, що складається з більшої кількості секцій. Наприклад, вага батареї з семи секцій буде дорівнює п'ятдесяти кілограмів.

Подібним чином розраховується і тепловіддача опалювального приладу: теплоеффектівность однієї радіаторної секції множиться на їх кількість в опалювальному приладі. Дуже важливий і такий показник, як корисна площа обігріву. Чавунний радіатор має форму, при якій нагрівається поверхню досить велика, що збільшує тепловіддачу всього приладу. Більш ребристі батареї з невеликою поверхнею здатні виробляти коефіцієнт тепловіддачі не більше 0,23 кв. метрів з поверхні всього джерела тепла.

Алюміній або чавун?

Довгожитель - чавунний радіатор, має як свої плюси, так і мінуси в порівнянні з сучасними конкурентами.

  1. Чавун має високу стійкість до корозії. Базовим теплоносієм в водяній системі опалення є вода, яка надходить від ТЕЦ по багатокілометрових трубах до елеваторним вузлів будинків і виробничих будівель. Багато теплотраси прокладені досить давно і в них накопичується сміття і іржа. Чавунні деталі тепломагістралі «стійко» переносять ці негативні фактори і служать багато років, на відміну від багатьох сучасних матеріалів. Сантехнічні прилади з чавуну стійкі до гідроударів.
  2. Довгий термін служби. Чавунні радіатори розраховані на термін служби в 50 років, за умови їх періодичної промивки та очистки.
  3. Справжня знахідка для стилістів і дизайнерів інтер'єру. Відмінно вписуються в приміщення ретро-стилю.
  4. Висока енергоємність є, скоріше, недоліком батарей, ніж їх перевагою. Чавунні батареї мають довгий період як нагрівання, так і охолодження поверхні. При розрахунку загальної енергоефективності, прилади з чавуну поступаються лідерство опалювальних приладів сучасного покоління. І все ж використання їх, при підключенні до центральних тепломереж, вважається за доцільне.
  5. Значну вагу. При розрахунку кількості секцій, необхідно враховувати загальну вагу джерела тепла. Якщо кріплення чавунного радіатора вагою понад 50 кг виконується в капітальну бетонну або цегляну стіни, то досить кріплення великого перерізу. При кріпленні в інших видах конструкцій, необхідні додаткові елементи кріплення. При порушенні правил установки, може бути порушена цілісність стіни і її несучих елементів.

Тепер ви не тільки знаєте скільки важить чавунна батарея, але і всі її переваги і недоліки.

Як виробляють радіатори?
Скільки важить одна секція чавунної батареї?
Алюміній або чавун?
Хоча що, здавалося б, може бути особливого в звичайному нагрівальному приладі?
Як виробляють радіатори?
Скільки важить одна секція чавунної батареї?
Алюміній або чавун?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама