Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сонячні батареї (фотомодулі) в Україні

  1. Переваги сонячних батарей над іншими альтернативними джерелами енергії
  2. 1. Доступність.
  3. 2. Термін експлуатації.
  4. 3. Експлуатаційні витрати.
  5. 4. Модульність.
  6. Поняття "сонячні фотомодулі"
  7. Особливості застосування сонячних панелей в Україні
  8. Використання альтернативної енергії
  9. Класична схема використання сонячних батарей в приватному будинку

У сучасному світі велика кількість уваги приділяється економії енергоспоживання. Ця економія проявляється у використанні новітніх пристроїв з електронно-комутованими двигунами, наприклад, ЕС-вентилятори, використанні більш економічних матеріалів і різних перетворювачів струму - інверторів.

Переваги сонячних батарей над іншими альтернативними джерелами енергії

Останнім часом широкого поширення набули альтернативні джерела енергії, за допомогою яких можна або значно зменшити споживання традиційного електрики, або повністю замінити традиційні джерела. Мова йде про фотомодуля, або, як їх ще називають, сонячних батареях.

1. Доступність.

Одним з головних переваг сонячних батарей перед іншими альтернативними джерелами енергії є їх доступність, а також невичерпність сонячної енергії, яку вони перетворюють. Тому встановивши такий пристрій один раз (і коли воно вже окупить свою первісну вартість), ви будете практично безкоштовно генерувати електроенергію для задоволення своїх потреб. Також істотним плюсом фотомодулів є їх екологічність і безпеку для навколишнього середовища, так як вони виготовляються з екологічно чистих матеріалів і під час своєї роботи не виділяють токсичних елементів.

2. Термін експлуатації.

Сонячні батареї мають практично необмежений термін експлуатації, оскільки не зношуються за рахунок того, що закріплені в одному положенні і не рухаються. Крім того, робота сонячних фотомодулів хороша тим, що вона не залежить від комунальних служб і не буде неполадок з поставками ресурсів, оскільки працює автономно.

3. Експлуатаційні витрати.

Також сонячним батареям не потрібно пальне або будь-які інші матеріали для роботи, отже, ніяких перебоїв в роботі зафіксовано не буде.

4. Модульність.

Ще одним плюсом сонячних батарей є їх модульність. Щоб збільшити потужність і кількість згенерованої енергії, можна встановити додаткові елементи (модулі). Таким чином, без істотних витрат, можна не тільки економити, але і примножувати вироблювану енергію.

Поняття "сонячні фотомодулі"

В першу чергу, необхідно відзначити, що саме поняття "сонячні батареї" в професійних колах використовується рідко, оскільки має на увазі під собою кілька джерел виробництва енергії, які розрізняються за формою, принципом дії і призначенню. Сонячна батарея включає в себе як фотомодуль , Який використовуються для вироблення електрики, так і коллекторр, який переважно використовується для вироблення теплової енергії.

Саме сонячні фотомодулі виробляють електрику за допомогою використання фотоелементів. Фотомодулі можуть мати різні розміри, від мініатюрних фотомодулів в калькуляторах до величезних «пластин» на дахах будівель. Відмінною характеристикою фотомодулів є їх економічність, екологічність, довговічність роботи (термін використання в середньому становить 25 років), вони не вимагають обслуговування. Останнім часом багато провідних виробників звернули свій погляд на дані джерела енергії, тому ринок сонячних батарей в Україні значно зріс, наслідком чого стало збільшення коефіцієнта корисної дії фотоелементів і відносно невелика вартість. В даний період часу фотомодулі, які випускаються для споживачів в промислових масштабах, мають показник ККД від 14% до 18%.

При розсіяному світлі рекомендовано застосовувати полікристалічні сонячні батареї . А от монокристалічні сонячні батареї навпаки - більш ефективні в при направленому світлі.

Особливості застосування сонячних панелей в Україні

Клімат України дозволяє використовувати фотомодулі круглий рік - залежно від кліматичних особливостей окремих регіонів рівень сонячної інсоляції може становити від 1000 годин на півночі до 2400 годин на півдні.

Зростає генерація сонячної енергії з березня і до вересня, саме в ці місяці спостерігається найбільша активність роботи фотомодулів. Пікову потужність можна лучити в червні місяці.

Відповідно, в холодний період року генерація енергії знижується. Але в зимові періоди часу ефективність фотомодуля може бути високою при активному сонці.

На території України доцільно встановлювати сонячні станції потужністю до 30 кВт. Такі досить потужні системи потрібно встановлювати, щоб оформити зелений тариф в Україні , За яким можна продавати отриману електроенергію державі. Також вигідно встановлювати сонячні системи при повній відсутності електрики.

Термін окупності такої електростанції становитиме близько 5-7 років.

Сонячні станції можна застосовувати не тільки для приватних домогосподарств, а й для бізнес-об'єктів. А ось для дач такий варіант електропостачання не радимо, там доцільно монтувати сонячні колектори для нагріву води (ГВП).

Таким чином, є доцільність застосовувати фотомодулі як альтернативні джерела енергії для дому і бізнесу, якщо встановити мережеву сонячну станцію достатньої потужності і оформити зелений тариф.

Використання альтернативної енергії

Разом з фотомодуля необхідно використовувати деякі додаткові пристосування:

  • акумулятори для накопичення енергії,
  • інвертор для її перетворення,
  • систему підключень для її переміщення,
  • контролер для запобігання перевантаження сонячної батареї.

Залежно від типу приміщення, місця його розташування, компанія Альтер Ейр розробляє індивідуальний проект, здійснює монтаж сонячних батарей та інших джерел альтернативної енергії. Класичний приклад використання фотомодулів показаний на малюнку.

Класична схема використання сонячних батарей в приватному будинку

Компанія Альтер Ейр, поряд з іншим кліматичним устаткуванням, займається продажем фотомодулів в Києві. Ви можете купити сонячну батарею за вигідною ціною, звернувшись в Альтер Ейр. Ціна фотомодуля залежить від необхідної площі і складності проекту.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама